mandag den 21. juni 2010

Fy føj, da!


Dette indlæg er ikke for at hænge en bestemt producent ud. Dette mærke er sikkert hverken værre eller bedre end alle de andre.
Men for pokker, hvor smagte det bare helt og aldeles rædselsfuldt.
Lidt ligesom den der forfærdelige solbær-aroma, der er tilsat visse typer flydende medicin.

Ikke engang ungerne ville drikke det.

Det er et fejlkøb, som længe har stået i viktualierummet - og nu tænkte jeg, at vi da lige så godt kunne forsøge det.

Vi køber ellers aldrig sukkerfri saftevand. Jeg synes simpelthen, at det er for ækelt.
Sådan en omgang 1:11 som består af kunstig farve, kunstigt sødemiddel og kunstig aroma. FØJ!
Da jeg var barn drak jeg gerne FUN. Specielt den med pære.
Ikke at den nogen sinde havde set skyggen af et træ... Jeg har drukket litervis af ren kemi. Endnu et eksempel på, at ens smag ændrer sig med alderen.

Normalt drikker vi Rynkeby - den med sukker. Når jeg da ikke laver mit eget saft af bær fra haven - men så meget husmoder er jeg trods alt ikke, at jeg kan følge med vores forbrug.
Vi er ikke en særligt vand-drikkende familie, selv om vi forsøger at drikke vand med citronskiver eller lime...

Jeg er af den overbevisning, at sukker - det ved man hvad er.

Skal man have noget sødet, så lad det være den naturlige (omend raffinerede) vare, fremfor noget kemisk fremstillet, som man faktisk ikke kender virkningen og ikke mindst bivirkningerne af.

Nogle af de kunstige sødemidler er under mistanke for at kunne være kræftfremkaldende... Nogle af dem er allerede trukket tilbage fra markedet. Andre vil sikkert blive forbudt i løbet af en årrække, når vi bliver klogere.

Ind imellem har jeg mødt en holdning, der er så sukker-forskrækket, at det grænser til det hysteriske.
Da jeg arbejde på apotek kom der ganske ofte mødre ind og skulle købe vitaminpiller til ungerne.
De skulle i hvert fald være SUKKERFRI !!! For u-ha da... Ungerne skulle da ikke have sukker. Det havde de i hvert fald ikke godt af.

Nej da. Fyld du hellere noget kemi i dine unger... Det er sikkert langt sundere. (U-ha, hvor skulle jeg vare min mund, ind imellem!)

Tænk lige over, hvor meget sukker der kan være i en lille vitaminpille...

Det er nok ikke ret meget, hvis man sammenligner med den mængde sukker, der er i den "Petit Danone" de får af deres Farmor, når de kommer på besøg der

;o)

Jeg synes faktisk, at det er lidt skræmmende, hvor meget kemi vi putter i hovedet!

5 kommentarer:

 1. Jeg kunne ikke være mere rørende enig!

  F.eks aspartam (som jo er et af dem der mistænkes for at være bl.a. kræftfremkaldende. -Og iøvrigt er i stort set alle light produkter) er så fake, at kroppen ikke ved hvor den skal skille sig af med det. Så istedet for at udskille det overflødige som affaldsstoffer, som f.eks. sukkeret gør, så hober det ækle stads sig op i kroppen. Fy føj da! Nej sukker, det ved man da hvad er ;)

  SvarSlet
 2. He he - jeg har engang været ude for en far, der havde læst (grundigt!) på varedeklarationen og set, at Spektramox mixtur indeholder aspartam, som han helst ikke ville hælde i sit barn.
  Men jeg fik da forklaret ham, at jeg personligt nok ville være mere bekymret for aspartam i sukkerfri cola osv....... Mon ikke barnet trods alt får mere cola end Spectramox?
  Iøvrigt - man kan også putte f.eks. melonstykker eller appelsinstykker i vandet. Det smager vældig godt....

  SvarSlet
 3. MEN - uden at forsøge at være hellig - man kan jo også satse på ---frugter, der ER søde - fx bananer...ananas..jeg er helt modstander af de kunstige...og sådan set også af dethvide raffinerede...men hellere det - end kemiske ingen-ved-hvad-....hilsen Lavendel

  SvarSlet
 4. Jeg er så enig og forstår jeg heller ikke den der retning mod at forsage, men stadig skulle have.
  Alt det is og kage og slik og andet i den retning, der er light og fedtfri og smager forfærdeligt, men alligevel bliver hældt ned under parolen, det feder ikke... Jeg vil hellere have det ægte, det der feder i mindre mængder :)

  Ikke at jeg altid er så god til det med mindre mængder... :)

  SvarSlet
 5. Åh, lige dén dér saft har jeg også lagt smagsløg til! Og jeg var uvenner med dem laaaang tid efter! Der skal sukker i saftevand og fløde i flødesovs!

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz