fredag den 25. maj 2012

Schnickel Fritz og alle de andre

Indtil Pinterest fik åbnet mine øjne, troede jeg kun, at dagliljer fandtes i en skrigende gul, som matcher mælkebøtterne i min græsplæne, og en orange variant, som absolut ikke passer til noget i min have.  Den gule stod i haven, da vi flyttede ind - hvorefter den flyttede ud - og den og dens orange søster er de eneste farver, jeg har set hos den lokale planteskole.

Dagliljer er ellers et ganske fantastisk "påfund". En hel masse smukke blomster hen over sommeren. Men ak... kun i de forhadte farver.

Indtil jeg så en rosa variant på Pinterest. Og en hel masse andre, da jeg søgte efter det. Rosa, pink, hvide...  Jamen, jamen...

Straks gik jagten ind på planter til egen have. Jeg fandt et stort udvalg af dagliljer hos The Plant Explorer, som er dansk på trods af navnet. Klik, klik, klik... og klik, klik, klik... så havde jeg fyldt den virtuelle indkøbskurv med dagliljer - og forskellige hosta og bregner, som passede fint ind i bunden af vores lille "havelund".


Havelund... Ja min ordre gik helt tilbage til den periode, hvor haveplanerne stadig indbefattede en havelund. Der hvor trampolinen nu står, for at give plads til køkkenhaven...

The Plant Explorer får bestemt ikke topkarakterer udi ekspeditionstid. Eller kundeservice. Da jeg efter 18 dage rykkede for min ordre (og jeg synes selv, at jeg var flink og tog hensyn til alle de helligdage, der kunne have forsinket afsendelsen af mine planter) så hørte jeg ikke noget.  Argh...  Det mindste man kan gøre er da at svare på en henvendelse...?   Til gengæld modtog jeg pludselig min ordre to dage senere. Uden et ord.   Jamen godt så...  Jeg synes dog, at det ville have klædt firmaet, hvis de havde svaret på min skriftlige henvendelse...  Det tager ikke mange sekunder at trykke på svar-knappen og skrive ordene:  "Vi beklager den lange ventetid. Din ordre er nu afsendt. MVH"...

Planterne er der til gengæld ikke noget at klage på. Meget fine og kraftige planter med et stort rodnet - og heldigvis var jeg hjemme, da postbudet kom, så de slap for et længere ophold på posthuset, før de kunne komme i jorden.


Jeg plantede og vandede på livet løs i går aftes - og nu venter jeg så bare på, at jeg dagligt kan glæde mig over fine blomster i alle mulige varianter.

3 kommentarer:

 1. Og saa glaeder jeg mig til et flot billede af alle de herlige blomster i flor.
  Naeh du, svar-knappen findes aabenbart ikke paa alle computere desvaerre.

  SvarSlet
 2. Den kan du glæde dig til og med lidt held en enkelt blomst allerede i år, når jeg ser på størrelsen af nogle af planterne, så husk vand i sommertørken.

  Hvis du rigtig skal se dagliljer skal du til Rolf Offenthal:
  http://www.offenthal-taglilien.de/

  hilsen
  Margit
  med hvide, gule, orange, rosa, pink og sorte dagliljer

  SvarSlet
 3. Tak for fiffet om Offenthal. Hvis jeg finder plads til flere dagliljer i bedene, så skal jeg helt sikkert kigge der.

  ~ Karina

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz