mandag den 21. maj 2012

Planter på pindene

Jeg har godtnok gang i en del strikkeprojekter i øjeblikket...  men det skulle alligevel ikke afholde mig fra at påbegynde endnu et.  Man skal jo strikke det, man har lyst til - eller noget...

Når nu mine forsøg ud i at plantefarve garn lå der og kaldte...


Så der er blevet slået op til simpel strik. Rundt og rundt med raglanudtagninger. Nogle retriller i halskanten, en hel masse vendepinde for faconens skyld og så bare derudaf i det ufarvede garn.


Det plantefarvede indslag kommer først på kroppen, har jeg besluttet - og jeg tror det bliver mindre spraglet end farveladebunken her...   Tror jeg nøjes med kaffe og te i striber - og så gemmer jeg resten til et andet projekt.


De sidste to farver jeg lavede på skvalderkål og brændenælde blev ærligt talt noget fesne.  Måske skyldes det, at jeg ikke havde helt nok tålmodighed, så garnet fik kun 15 minutter i alun/vinsyre-badet, før det blev lagt i de ildelugtende heksesupper. 


Garnet har ikke taget imod ret meget farve - og det ender nok med, at de begge to ryger i endnu et farvebad. Den kraftige grønne fra rødløg, tænker jeg... Måske i flere styrker...  Mums.  (Og så lugter løgskaller slet, slet ikke så slemt som skvalderkål!)

Hvis du skulle have lyst til at få fingre i den lækre bomuld/silke/hørblanding, så har Weller vist mere på vej til Garnudsalget
Og jeg har stadigvæk skvalderkål nok at tage af, hvis du skulle mangle...

8 kommentarer:

  1. De farver er bare fantastiske, Karina. Jeg ville slet ikke kunne lade dem ligge ;-)

    SvarSlet
  2. Har været der ... men tar den nok eu'naturel ... selvom dit projekt ser spændende ud ;0)

    SvarSlet
  3. Jeg har også været der og også tænkt i farvebaner. Du har fået nogle super fine nuancer, synes jeg. :-)

    SvarSlet
  4. Jeg glæder mig meget til at se hvordan farven holder på dine skønne nuancer. Jeg har ikke selv prøvet the, kaffe og rødløg, men ved at almindelig løg godt kan ændre sig meget i sollys og vask.

    Gode råd i forhold til planter som giver fede farver, og som holder godt er:
    Birkeblade - maj/juni
    Grønne valnødder - august
    Perikon - juni/juli/august
    Lyng - lige inden de springer ud
    Mirabelleblade
    Regnfan
    Lugtløs Kamille


    og mange flere...

    Plantefarvning er nu en fantastisk mulighed for at sætte kulør på tilværelsen!

    /Louise

    SvarSlet
  5. Sikke en skøn farve-række. Jeg er vist mest til "fesne" farver, så jeg kigge misundeligt på det hele:)

    SvarSlet
  6. Louise - tak for indspark omkring planter til farvning.
    Jeg har kigget en del på internettet - og birkebladene er allerede afprøvet. De gav den syrede lysegule farve ;o)
    Min tålmodighed må findes frem mht. valnøddeskallerne. Jeg har set dem brugt på Middelaldercenteret på Bornholm - sikke en fantastisk brun farve, de giver.
    Til gengæld tror jeg, ,at der vokser regnfan i naboens have. Mon ikke de kan undvære lidt af den ildelugtende plante? Ellers må jeg jo komme forbi som en tyv i natten...
    Til efteråret skal jeg helt sikkert også prøve at farve med ligusterbær. Lige nu er hækken ribbet, så endnu en gang må jeg slå koldt vand i hekseblodet ;o)

    ~ Karina

    SvarSlet
  7. Det er helt vildt smukt, dit heksebryg garn! Kan godt forstå, at der måtte på pindene straks!

    SvarSlet
  8. Det var da så lidt! Syntes at plantefarvning er så utroligt givende - både hvad angår naturoplevelser, glæde ved farverne og ikke mindst de smukke ting man kan lave med garnet efterfølgende.

    I forhold til plantemateriale, så kan det bestemt betale sig at kigge langs med vejkanter, i skovbryn og i skov. Regnfan kan om godt en måned findes i store mængder frit i naturen, samt også perion. Vild Kørvel skulle efter sigende også give gode farver.

    /Louise

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz