torsdag den 17. maj 2012

"AD! Skal I have garn til aftensmad?"

Heksemutter har igen været i gang.
Egentlig var Kr. Himmelfartsferien tiltænkt anlæggelsen af køkkenhave, men vejrguderne vil det åbenbart anderledes... I hvert fald er styrtregn og enorme haglbyger ikke specielt værdsatte i forbindelse med den type arbejde.
Så i stedet for at fjerne græstørv sidder jeg nu her og venter i spænding. På resultaterne af to forsøg udi grønne nuancer. De fleste af havens brændenælder røg i den ene suppegryde - og en forsvindende lille del af de skvalderkål vi "dyrker" endte i den anden.

Resultaterne lader vente på sig. Min begrænsede erfaring siger mig nemlig, at man jo ingenlunde kan regne med, at farven ender som i gryden.

Indtil videre har vi en fesengrøn-gul-brunlig skvalderkål...


... og en mystisk fesen rød-brun-grønlig brændenælde...Ikke de kraftigste farver - på trods af, at jeg brugte en hel spandfuld af hver plante, og meget lidt vand.

Andreas' legekammerat kom forbi og kiggede nysgerrigt i gryderne - og der måtte en nærmere forklaring til, så hun ikke tager hjem og fortæller mærkelige historier om en familie, som spiser garn til aftensmad   ;o)

2 kommentarer:

  1. Haha, ja det kunne være kønt - I stakler der ikke har råd til mad
    Jeg er da meget spændt på, hvordan garnet kommer til at se ud, når du har farvet færdig

    SvarSlet
  2. I 70'erne lærte jeg både at spinde og plantefarve, og jeg husker nu også at vi brugte rigtig mange blade i farvebadene. Spændende at se, hvad det bliver til.

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz