fredag den 18. maj 2012

Det tager kun 5 minutter...

... at plante en bakke jordbærplanter.

Til gengæld tager det temmelig mange timer at gøre et bed klar til jordbær, når udgangspunktet er dette:Køkkenhave var egentlig ikke en del af årets "plan" for haven.
Jeg/vi havde planer om, at høns var årets eneste nye tiltag. Resten af året skulle vi så for første gang i mange år ikke lave de helt store anlægsarbejder i haven.
En havesæson, hvor vi bare skulle slappe af, luge lidt ukrudt og drikke kaffe. 
Sådan blev det så ikke, for tanken om en køkkenhave dukkede pludselig op i forbindelse med anlæggelsen af hønsegården.
Tanker blev tænkt. Planer blev lagt. Nye tanker blev tænkt. Andre planer lagt. Nogle haveplaner blev droppet til fordel for andre. En trampolin blev flyttet. Og pludselig var der sat mikadopinde i jorden og trukket snore.   

"Vi tager den med ro. Vi har alligevel hele sommeren til at gøre klar. Det er sikkert alligevel for sent at så noget, når vi endelig engang er klar med køkkenhaven, så..."   En kombination af drømmen om afslappende havesommer og anlæggelse af køkkenhave.

Og så stod den pludselig der.  En stor pose med jordbærplanter. En foræring fra en sød nabo.

 Og så måtte vi jo pludselig revidere en smule i tidsplanen. Få rubbet neglene og få jord under dem i en vis fart.
Så se lige resultatet er af en hel, lang, hård dag i haven... Jorden er ryddet. Omkring en tredjedel af mulden er gravet grundigt igennem, løsnet og renset for rødder.
For god ordens skyld vil jeg lige sige, at Gemalen har hjulpet med at fjerne græstørven.
Resten af arbejdet i køkkenhaven har jeg stort set klaret alene... dog godt assisteret af Andreas, som har slået jordklumper i stykker og fanget regnorme.
Bare så I ikke sidder der og tror, at jeg har drukket kaffe, strikket og kigget på, mens Gemalen har knoklet.  Næh-nej...  Han har været på cykeltur sammen med jordbær-leverandør-naboen, mens jeg løsnede jorden, kultiverede og fjernede rødder.


Til gengæld hjalp Gemalen med at plante og vande jordbærrene. Det tog overraskende nok ikke særligt lang tid, da forarbejdet var gjort.

Køkkenhaven er dog langt fra færdiganlagt. I morgen skal Gemalen ud og købe stolper, træ og hønsenet... og så skal hele herligheden rammes ind.  Inspireret af disse billeder, som jeg har fundet på Pinterest...  (Desværre er der intet link til oprindelsen af disse billeder, da de er hentet til Pinterest fra Google)

Pinned Image

Pinned Image

 Og måske... kun måske... bliver stien i køkkenhaven belagt med mosaik med store støbte bladsten imellem. Igen inspireret af Pinterest. Stedet hvor drømme skabes!

Pinned Image

Pinned Image

Regnormene, som Andreas fangede...  De vakte skam glæde, da de blev smidt ind i hønsegården. Og meget apropos...  Så vender jeg snart tilbage med en lille præsentation af de nye, hyggelige beboere her på matriklen.

Lige nu vil jeg lave mig en kop kaffe og finde strikketøjet frem. Hvile lidt på laurbærrene oven på jordbærrene...

5 kommentarer:

 1. Godt gået ... det ser super ud.
  Spændt på det sidste .. vis endelig billeder ;0)

  SvarSlet
 2. Fantastisk flot arbejde, nu mangler du så bare at nyde frugterne af alle anstrengelserne, men det varer nok lidt.

  SvarSlet
 3. Nøøøj hvor bliver det altså lækkert !
  Og høns ?! Hvor er det altså hyggeligt :-)

  KH Maria

  SvarSlet
 4. Havde en gang tre dejlige højbede som gjorde det ud for min køkkenhaven, men et par år blev de forsømt (der kom en uddannelse i vejen) og når er de ikke til at rede, men derfor drømmer jeg nu stadig, og måske mine to store sinkbaljer skal fyldes med jordbær.

  SvarSlet
 5. Imponerende indsats!

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz