søndag den 14. november 2010

Vil du se mit "værksted"?

Jeg har godtnok vist noget af det frem før, men har fået flere spørgsmål omkring mit glasværksted.

Da jeg kom derned i dag, blev jeg slået af det kaos der herskede og satte derfor gang i en større oprydning - og så var det at jeg tænkte, at nu var det da vist præsentabelt nok til at kunne vises frem på bloggen
Så her er lidt om det sted, hvor jeg laver mine glasperler...

Mit arbejdsbord. Gemalen har nedfældet en stålplade i træbordpladen, hvilket er ganske genialt, når man arbejder med glas, der bliver meget, meget varmt.


Værktøj. Et par pincetter, en kniv (Barberblad sat på skaft. Igen Gemalen...), et par syle af Wolfram og en grafitplade med håndtag.


Æggeur. Meget vigtigt, når man skal et eller andet. F.eks. hente børn eller huske at spise frokost
;o)
Sludge er det leragtige slam man dypper sine mandriller i, så glasset ikke kommer i direkte berøring med metal-mandrillerne. I så fald bliver de til "Hammerperler"...
På billedet er også min "Masher" og en bøtte med sølvglimmer, kaldet Pixi-dust.
Vigtigt: Et stort udvalg af glas ;o)
Man kan selvfølgelig godt nøjes med en enkelt farve, men det bliver måske en anelse kedeligt i længden.
Glasset er såkaldt "soft glass", hovedsageligt af mærket Effetre/Moretti, men også CIM, Reichenbach og Lauscha-glas er at finde i min lille "samling". Jeg har købt glasset hos Tuffnell Glass i England, hvor det er langt billigere end i Danmark.

Lange, tynde "stringers" trukket af glasset. Bruges til dekoration. I anledning af oprydningen placeret i en dåse, men plejer at befinde sig i en uordentlig bunke på bordet...

I forbindelse med oprydningen blev alle de korte "stringers" også samlet sammen og lagt i et lille glasfad, som Emilie har dekoreret til mig.


Mandriller - klar til brug.


Aflægningsplads til varme glasstænger. (Igen har Gemalen leget på sit værksted)

Bladsølv, bladkobber, sølvtråd og andre metaller. Til dekorationsbrug.
"Diddy"-briller. Glasset er farvet, så det sorterer de gule farver fra. Ellers kan man ikke se, hvad man laver inde i flammen. Uden briller ligner perlen en rumraket på vej igennem jordens atmosfære - en ildkugle.

Gasbrænder. Brænder en blanding af gas og ilt, så flammen bliver meget, meget varm.
Iltkoncentrator. Maskine som koncentrerer den ilt, der er i den almindelige luft. Samme type som de sygeste KOL-patienter er bundet til i døgndrift... Erstatter ilt på flaske, som kræver enorme sikkerhedsforanstaltninger.

- og udendørs har Gemalen så bygget dette lille "Anneks", som huser min gasflaske. Lige over annekset ses udgangen fra min ventilator, for det er vigtigt med frisk luft.


Glas med vand - igen dekoreret af Emilie. Til smeltet glas, der skal kasseres - og til fingrene, hvis man lige synes, at man vil kontrollere, om nu også flammen er varm...
;o)

I baggrunden en dåse med Vermiculite. Et isolerende granulat, som den færdige perle lægges til afkøling i, så det ikke sker for hurtigt. Hvis afkølingen sker for hurtigt knækker perlerne.


I stedet for Vermiculite-afkølingen kan perlerne lægges direkte i en varm afspændingsovn, som efter dagens produktion følger et gradvist afkølingsprogram, som afspænder perlerne.
Da jeg ikke har sådan en (endnu) sender jeg mine perler til afspænding hos glaspuster Louisa Moeslund i Ebeltoft, hvor jeg også har været på kursus for at lære at lave perler.
Det var den helt store tour de perleværksted - med svar på nogle af de spørgsmål jeg har fået omkring mit udstyr.

14 kommentarer:

 1. Noget mere avanceret, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Og vist heller ikke et helt billigt projekt at gå i gang med.

  SvarSlet
 2. Kæresten mener ikke vi har råd.. i hvert fald ikke før han er udlært og begynder at tjene "rigtige" penge... Men så er han vist åben for muligheden.. Jeg gad godt kunne...

  Tak for kigget :)

  SvarSlet
 3. Det er et vidunderligt værksted du har fået dig
  Jeg er også ved at lave mig et glasperleværksted - det glæder jeg mig meget til ;)
  Rigtig god og fornøjelig arbejdslyst.

  SvarSlet
 4. Hyggeligt at se hvor du sidder og tryller. Godt gemalen er opfindsom hihi. Jeg glaeder mig til at se mere produktion.

  SvarSlet
 5. Tak for kigget. Det ser rigtig fint ud.

  SvarSlet
 6. Hold da op....
  Men med de flotte perler du laver, har du vist også fortjent både ordentligt værktøj og et ordentligt arbejdssted!

  SvarSlet
 7. Tusind tak for kigget i dit perleunivers. Det ser rigtig interessant ud, men er vist ikke noget, som man lige kaster sig ud i - desværre. I vores kommune er de vistnok ved at udvide aktiviterne med bl.a glasværksted i en kulturgård, som ligger i nærheden af hvor jeg bor. Du har givet mig blod på tanden til at undersøge det nærmere. Hav en dejlig dag

  SvarSlet
 8. Hvor er jeg bare misundelig :)

  SvarSlet
 9. Hold da op - det er da noget af værksted! Kan kun slutte mig til Trine -er vildt misundelig!

  SvarSlet
 10. Så deilig å ha ein mann som vil hjelpe med å legge til rette for ein spennende aktivitet! Dette ser ikkje heilt billig ut... Men det ser veldig morsomt ut!!

  SvarSlet
 11. Spændende rundvisning - tak for det:) Jeg ville ønske jeg kunne finde tid til at prøve det perlemageri, men lige p.t. er det vist lidt for omstændigt, hvis man ikke vil nøjes, hvilket det ser ud til du heller ikke vil;)

  SvarSlet
 12. Hej - lægger du perlerne til afspænding i granulat inden du sender dem til afspænding hos glaspusteren?
  På forhånd tak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Det gjorde jeg :-) Vermiculite isolerer, så perlerne køler langsommere af. Der er dog stadig en del af dem, der ikke tåler den hurtige afkøling og derfor går i stykker. Jeg endte derfor med at investere i en lille afpændingsovn, så jeg kan lægge perlerne direkte ind i den og selv afspænde.

   Slet
 13. Vil lige høre om du har problemer med din seperator ?
  Jeg kommer på donen og det springer af kan det være det er for gammelt
  Har købt et glasværksted fra en gamel dame ovn ilt.aberat og glas alså det hele
  Vil også høre om du ved om nogle gode kurser jeg kan tage
  Har fået nogle fra Louise i Ebeltoft og nu vil jeg selv lave glas hjemme
  Håber du vender tilbage til mig
  K.h Sanna

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz