fredag den 5. november 2010

Turist i Indre København

Jeg er blevet provinsboer... Sådan en af dem, der kun kommer på Strøget, når der er turister (fra Jylland) på besøg.
Ellers klarer vi hovedparten af vores shopping i det lokale center - og i Rødovre Centrum.
Det er barnevognens skyld!

For hvor meget lettere var det ikke at tage på shopping med barnevognen i et center fremfor inde i byen, hvor man jo stort set ikke kunne komme ind i en eneste butik med sådan et skrummel...
For slet ikke at tale om, hvor meget lettere det er at finde et toilet i centrene, når den 3 årige skal tisse...
Og så er det også bare så meget lettere at holde varmen, når der skal købes julegaver i et center, fremfor på Strøget.
Nå... men i går var jeg så på bytur. For første gang i meget lang tid, for jeg har ikke været der siden min mor (Turist fra Jylland) og jeg var der engang i sommeren.
Først måtte jeg konstatere, at der var mange flere mennesker på sådan en småkold torsdag eftermiddag, end jeg havde forestillet mig. Jamen for pokker... Det er jo ikke engang jul endnu. Hvad laver de allesammen?

Jeg opdagede til min skuffelse, at Indiska Magasinet er lukket og erstattet af endnu en tøjbutik. SUK!

Jeg fik også ved selvsyn set, at Cupcakes med Frosting er blevet et kommersielt hit. Illums bager har flyttet salget af Cupcakes op fra kælderetagen - og der var kø ved den lille bod, hvor man kunne købe cupcakes for 25,- kroner stykket - eller tre for den rørende (!) sum af 60,-
Så var det jo godt, at jeg lige nåede igennem Søstrene Greene - og fik fyldt lageret af muffinsforme op. Vi skulle jo nødig komme i en situation, hvor vi var nødt til at købe muffins til den pris...

Og så gik luften simpelthen af min shopping-ballon... For det hele er efterhånden sko, tasker og tøj - og ja! Jeg skulle selvfølgelig have bevæget mig ud i de små gader bag ved Strøget. Jeg ved det godt, men jeg orkede det faktisk ikke. Er jo også underlagt en eller anden form for økonomi-begrænsning, når jeg i denne måned kan se frem til at modtage det der svarer til 1 uges dagpenge. Ha!

Så jeg gik i Magasin for at holde varmen.
Og så sluttede jeg mig til alle dem der drikker Kusmi-te - for hvem har fundet på at lave en spicey CHOCOLATE tea???
Jamen... Chai-te med chokoladetoner... Smukt! (Omend jeg nok aldrig bliver fan af deres te-dåser, som jeg synes er grimme... Sorry!)

Så slap arbejdet endelig Kath - og vi gik ned af Strædet (Hvor jeg sagtens kunne bruge et par månedslønninger i nogle af butikkerne) for at få os lidt spiseligt før foredraget.
Vi endte på Chili, som ligger lige ved siden af Sommerfuglen - og det var tydeligt, at vi ikke var de eneste der, som skulle til foredrag. Tror aldrig jeg har set så mange strikkede sjaler samlet i en burgerbar før...

Om Vivian Høxbro's foredrag vil jeg blot sige, at hun virker til at være en utroligt sød og jordnær person, som har oplevet en hel masse i sit liv. Sådan en person, som man kunne sludre med en hel dag uden at løbe tør for emner.
Mange af hendes strik-modeller har en helt forkert facon til mig - de er bredere end de er lange. Men enkelte af hendes modeller kunne jeg godt finde på at strikke. Det trekantede sjal med skyggestrik og det hullede sjal - begge dele afbildet i mit indlæg fra i går. Bare ikke lige i de farver.
Det hullede sjal ville gøre sig godt i noget tone-i-tone Supersoft - og de meget kontrastfulde kontrastfarver på trekantsjalet ville jeg nok også skifte ud med noget mere neutralt. Sikke kedelig jeg er, hva'...
Skulle der nu være nogen, der går med planer om at købe et kit fra Vivian Høxbro - så har jeg to billetter fra foredraget - og Sommerfuglen giver 10 % rabat ved køb af Vivian Høxbro-kits, hvis du fremviser sådan en billet. Det er da fint for alle de kit-interesserede... Jeg får nok aldrig brugt mine, så skulle du være interesseret, så smid lige en mail i min indbakke.


Til slut vil jeg lige skynde mig at tilføje, at der var ingen med hat - men Kath og jeg var blandt de ganske få, der ikke grinede med hende, når hun talte om glæden ved børnebørn...
;o)

4 kommentarer:

 1. Det lyder ellers som en dejlig dag!
  Selv er jeg ikke meget for Strøget - alt, alt for mange mennesker efter min smag. Især, hvis man skal et sted hen og ikke lige har tålmodighed til at gå/stå i kø.
  Vivian Høxbro har lavet nogle meget fine bøger om skyggestrik og dominostrik. De har kunnet fås for 50 kr pr. stk, men jeg ved ikke, om de stadig er i salg?

  SvarSlet
 2. Tak for en opdatering omkring, hvad der sker på Strøget. Det er efterhånden flere år siden, at jeg var der sidst. Trog heller ikke jeg gad med en barnevogn på slæb.... eller børn for den sags skyld. Da snupper jeg også et center i stedet.

  SvarSlet
 3. Puha, jeg har ikke vaeret i Koebenhavn siden min soester flyttede derfra for 11 aar siden, og jeg savner det ikke. Alt for mange mennesker. For det er skoent at bo paa landet tralalalalala.

  SvarSlet
 4. Spicy Chocolate-te er i mit skab og jeg elsker den Virkelig en yndlingste.

  At Indiska er lukket er skuffende for en virkelig provinsboer, der kun kommer til staden med års mellemrum, og altid styrer lige mod Indiska. Nu behøver jeg så ikke komme mere, kan jeg forstå.

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz