tirsdag den 28. juni 2011

Impatiently waiting

Hvor mange gange har jeg ikke hørt det der med, at
"Tålmodighed er en dyd"

Tålmodighed?
Ind imellem er jeg tålmodigheden selv. (Ahem...  Ind imellem, skrev jeg!)


Andre gange er jeg ved at eksplodere, når jeg skal vente.  Selvfølgelig (!) er det da næsten umuligt at vente, hvis man venter på noget, man virkelig brænder for.
Måske er tålmodighed i virkeligheden mest for mennesker uden passioner, tænker jeg...Hvis ventetiden bliver for lang i forhold til det forventede...  går jeg fra at være utålmodig og til nærmest at brænde ud. Jeg går fra spændt forventning til nærmest at opgive. Frustreret har jeg lyst til at smide det jeg venter på helt ud...  fremfor at vente på, at det kommer til at fungere.

Sådan var det sidste sommer, da jeg ventede på perleværkstedet. Slanger der skulle trækkes og tilsluttes. Ventilation. Opsætning af bordplade.  Køb af gasflaske... Nøøj, hvor trak det ud... og til sidst nåede jeg et punkt, hvor jeg havde lyst til at knække alle glasstængerne... og kyle det hele i skraldespanden.

Ahrmen altså...

På det seneste har jeg ventet på - og næsten opgivet - min afspændingsovn til perleværkstedet.

Åh, som jeg dog har drømt om den ovn. Drømt om de perler, som jeg kunne lave, "hvis bare jeg havde en ovn".  Perler med indlagt sølv. Perler med luftbobler. Store perler. Linseformede perler.
Alt sammen perler, som knækker under afkølingen... og som det derfor var umuligt for mig at lege med.

Men når jeg nu har meldt mig ud af arbejdslivet i en periode - med deraf reduceret økonomiske muligheder... så går jeg altså ikke bare ud og kaster 4-5.000,- efter en perleovn. Ikke uden store overvejelser... og ikke uden skrupler...
Og så alligevel... for pludselig var der nogle forventede udgifter, der forsvandt... og nogle feriepenge, der kom dumpende ned på bankkontoen...
Og pludselig fandt jeg mig selv med et stort smil på munden, mens jeg bestilte en afspændingsovn fra England.
Og selvfølgelig fandt jeg også ud af at bestille linsepresser, når jeg nu havde gang i min PayPal-konto...

Linsepresserne kom ganske få dage efter - som forventet. Hurtig ekspedition og hurtig levering fra Tuffnell. Men...  tages i brug kunne de ikke, for...

Ovnen lod vente på sig. Faktisk så længe, at jeg endte med at rykke for den.
Tre dage efter min henvendelse fik jeg besked om, at den desværre var blevet væk under forsendelsen - og at de straks ville sende mig en ny.

Som jeg så ventede på.

Og ventede.


Og ventede.


Og rykkede igen. "Ovnen er på vej. Vi beklager ventetiden. Tak for din tålmodighed". Ha!  Som om...

Og så ventede jeg lidt mere...

Og så kom den endelig. En måned + en dag efter at jeg bestilte og betalte den. Jeg tror den er leveret med cykelbud til kysten, er blevet roet over den engelske kanal i en lille robåd og derefter båret på ryggen af et mulddyr det sidste stykke... eller noget...


Tålmodighed...  Ha!  

Nu skal jeg bare lige have rystet den sidste rest af opgivenhed og frustration af mig... og så skal der laves kæmpestore linseperler med luftbobler og indlagt sølv...

:o)

6 kommentarer:

 1. Uhhh hvor jeg håber den virker, for det vil være umenneskeligt at skulle returnere den og vente på en ny ;)

  SvarSlet
 2. Uh, Onkel Anne... Sådan noget må du ikke sige.

  SvarSlet
 3. Så kom den endelig... glæder mig til at se hvad den kan :)

  SvarSlet
 4. Er SÅ misundelig på dit indkøb (ja altså lige bortset fra leveringstiden...). Ville elske at have mit eget perleværksted, det ville i hvert fald være meget billigere end diverse workshops.

  Glæder mig til at se hvad du får fremstillet!

  SvarSlet
 5. Ja! Endelig!

  - Jeg ventede også i over en måned på min. Dengang var forklaringen, at man havde haft et julesalg som overgik alle forventninger og lagde reservedelslageret øde, - jeg ved ikke hvad der er gået galt i denne omgang... Tjekkede ellers flere engelske perlefora og -blogs som priste Kilncares kundeservice i høje toner. Og måske har vi bare været uheldige.

  Under alle omstændigheder er jeg simpelthen så glad for min lille ovn. Håber du bliver lige så glad - især når det nu (måske?) er mig og mine lovprisninger, der gjorde udslaget for valg af leverandør og model.

  Anyway, så synes jeg stadig at den lille BeadCube er totalt value for money. Min kører i hvert fald upåklageligt, og jeg laver STORE perler, flade perler, fugleperler, alverdens ting som ville knække under afkøling uden ovn. Det er en fest. Glæder mig meget til at se hvad du får lavet nu. Gætter på at du går amokka i glas? Rigtig, rigtig god fornøjelse ;-)

  SvarSlet
 6. Dejligt indlæg og med smil på læben er jeg nu klar til endnu en dags arbejde, TAK
  Irene

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz