søndag den 3. juli 2011

It's oh so quiet...

shhh... shhh...

It's oh so still...
shhh... shhh...

You read a book
shhh..... shhh...

it's so peaceful until...

It starts to rain
Zing boom
The sky up above
Zing boom
is caving in
wow bam

and we were running round, scooping up, throwing out, scooping up, throwing out, holding up...

Hm...  med en lille omskrivning passer Björks sang meget godt på tilstanden her i huset i går. Første feriedag blev brugt på små, stille sysler og hygge...  lige indtil uvejret brød løs.

Holllllaop, hvor det regnede... og lynede og tordnede... lynet slog ned i nærheden og HFI-relæet satte ud... mørklagt i et stykke tid, før jeg fandt stikket...  Småpaniske børn...  og så skete det, som vi indtil videre har været forskånede for:  Vi fik vand i kælderen.
Vi har hidtil på MAGISK VIS været forskånet. Når alle de andre på vejen har klaget... har vi været heldige. Igen. Igen.  Lige indtil i går, hvor kloakken på badeværelset pludselig spyede vand. I et tempo, så vi fik ualmindeligt travlt med at finde spande, fejebakker og bøtter frem - og skovle vand op og smide det ud af vinduet. Skovle op. Smide ud. Skovle op...

Adrenalin giver sgu lidt et rush, og vi skovlede som rasende...

Heldigvis kunne vi følge med, og vandet nåede aldrig over dørtrinnet. Havde vi ikke været hjemme...

Genboerne var ikke så heldige - de endte med 5 cm. vand over hele gulvet i kælderen. De var tilmed bortrejst, så Gemalen fik travlt med at skovle vand ud hos dem, da panikken i vores egen kælder var overstået. Sjovt nok mindede det mig utroligt meget om vores bryllup, hvor det regnede på tilsvarende vis dagen før. Her var genboerne også bortrejst - og Gemalen brugte et par timer på at skovle vand.
5 cm. vand i hele kælderen... Så nådigt er det så ikke engang alle, der er sluppet. To huse på vejen har fået totaltskadet kælderen.

Pyyh, siger jeg bare... og trækker vejret lettet. (Og det gør indehaveren af "Vanløse Lokalbibliotek" - som er opmagasineret i vores kælder - sikkert også, når hun læser dette...)

Og nu må I have mig undskyldt. Jeg skal ned og stille spande og øser klar - for der er lovet mere regn, og jeg vil pinedød gerne være bedre forberedt i dag, end jeg var i går aftes.

:o/

4 kommentarer:

 1. Vi fik også vand i kælderen. Ca 8 cm over det hele. Det er heller aldrig prøvet før - så der må godt nok være kommet meget vand.

  SvarSlet
 2. Damn, her skulle jeg tage mig sammen, for at gå i kælderen og se på sagen. Det er vand, men det ser ikke slemt ud i vores afdeling af kælderen. Det ville sikkert være en god ide at tømme kælderrummet og se det hele efter, jeg aner bare ikke, hvor vi skulle gøre af indholdet imens. Både gang og al anden gulvplads er vådt.

  Godt I kunne holde det nede.

  SvarSlet
 3. Uha jeg tænkte nok at I havde fået rigeligt vand!! vi så til da vandet flød fra naboernes grunde ned på vores plænen... heldigvis stoppede floden før det nåede vores dør i soveværelset! så nu er der nogle naboer der skal arbejde lidt på hældninge af deres grund!!! KH Katrine

  SvarSlet
 4. PHEWWW... DU har ret Karina. Jeg ER lettet, men forventede faktisk det værste og var forberedt. Det er herligt at det ikke også her har dryppet på mine ejendele hihi.

  Vi ses og knuuus
  Henriette :-))

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz