søndag den 13. februar 2011

Mundservietter

For lang tid siden læste jeg hos Soule Mama, hvordan de i det daglige bruger mundservietter af stof i stedet for køkkenrulle. Det er godt for miljøet - og samtidig er det god stil at tørre sig om munden med en stofserviet, hvis du spørger mig.  Tilmed bliver de bare blødere og blødere for hver gang de bliver vasket.


Så i dag har jeg lavet mundservietter i stort tal. I bedste up-cycling-stil blev et arvet dynebetræk af bomuld
revet i stykker på 35 x 35 cm og kantet med stikkestings-zig-zag   - og den søm hedder sikkert et eller andet, men jeg aner ikke hvad. På min symaskine hedder den "D" 
;o)


Ikke noget fancy med fine ombukkede kanter og presning - vi taler hverdags-servietter... 

I går aftes modtog jeg en mail, som fortalte mig, at lige derhenne i den nærmeste vennekreds er baggrundsmusikken skiftet fra dur til mol.  Det gør mig oprigtigt ked af det - og mine tanker har dagen igennem cirklet omkring de triste nyheder. 
At sy kant omkring mundservietter var derfor en god beskæftigelse, fordi det ikke krævede nogen større tankevirksomhed. 


40 mundservietter blev der ud af det ene dynebetræk, og jeg har kantet omkring de 30 allerede. Det tager ikke lang tid at sy rundt omkring de små firkanter.
- og de er allerede taget i brug


Måske man skulle lave nogle flere og give dem væk som gave...

8 kommentarer:

 1. God idé som giver min minder fra 1970'erne, dog var de hæklede og vi brugte dem mange dage i træk. De kom i en servietring og ned i skuffen med bordskånerne...
  Jeg ønsker jer det bedste :)

  SvarSlet
 2. Pudsigt - jeg følger også Soule Mama, og jeg har også mange gange tænkt, at vi kunne spare en DEL køkkenrulle, hvis vi gjorde som hende.
  Måske du lige har givet mig det sidste skub?
  - og hvor smart er det ikke lige at bruge et dynebetræk?
  Må virkelig snart tage mig sammen og lave dem...

  SvarSlet
 3. God ide :)
  På min maskine hedder sømmen M. Jeg plejer at kalde den tre-stings-zig-zag, om den i virkeligheden hedder noget andet ved jeg ikke :)

  SvarSlet
 4. Det er da en rigtig god ide.
  Jeg har lige en ordenlig omgang gamle dynebetræk, som jeg lige har overvejet hvad jeg skulle bruge til og her er ideen :0)
  Tak for tippet til dig og Soule Mama for ideen!

  SvarSlet
 5. Det er da en virkelig god ide... Jeg kan også huske de hæklede mundservietter fra 70`erne, som bringer hyggelige minder frem. KH Christina.

  SvarSlet
 6. Jeg har faktisk en hel stak liggende i mit skab. Både hæklede og gamle damask-nogle fra min farmors tid. Jeg har faktisk aldrig overvejet at bruge dem. Men nu tror jeg da de skal frem. Vi bruger virkelig meget køkkenrulle.

  SvarSlet
 7. Virkelig en god og smuk ide, men her duer den bare ikke, for så står vaskemaskinen vist først af. Den er i forvejen altid på overarbejde.

  SvarSlet
 8. Det bruger vi ogsaa her hos os. Pigerne har lavet nogle flotte servietringe til os saa vi hver har vores opg kan se forskel. Koekkenrulleforbruget bliver indskraenket og baade skraldespand og pengepung er glade (smil) jo og saa naturen selvfoelgelig.

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz