Det er sæson for æbler i lange baner, og hjemme hos os forvandles en stor del af den nedfaldne frugt til æblechutney.
Det smager fantastisk ovenpå hjemmebagt brød. (Og sikkert også fantastisk, hvis du køber dit brød...)
Hvis du skulle få lyst til at lave din egen version er her en slags opskrift. Der er aldrig to portioner, der bliver helt ens. Det hele afhænger af dine præferencer, mængden af de enkelte krydderier - og hvad du har i krydderiskuffen.
Æblechutney.
Æbler
Skrællede og skåret i mindre stykker. Det går som en drøm, når man har en "Moster Hulda".
Yep. Gryden er "beskidt". Det er nemlig dagens anden kæmpe portion, og hvorfor skrubbe gryden, når det er det samme, der skal i? Yep. Vi elsker æblechutney. Meget... |
Krydderihylden hen
F.eks.
Hele krydderier:
Vanillestænger
Stjerneanis
Groft knust chili
Stødte krydderier:
Kanel (rigeligt)
Kardemomme
Ingefær
Nellike (Ikke for meget - smager ret dominerende)
Koriander
Spidskommen
Allehånde
Varmes op til kogepunktet under omrøring og hældes på skoldede glas.
Simple as that. God fornøjelse.
:o)
Jeg er jo en doven hund, så jeg ville skippe pureringen eller tage en tur med stavblenderen.
SvarSletLækkert ser det ud:)