tirsdag den 17. september 2013

Fønixen, der gik op i røg...


Jeg har meldt mig ind i en Swingergruppe - ikke en Swingerklub - men en Swing Knitting gruppe på Ravelry.

Det fine Swingbird tørklæde, som jeg strikkede til min veninde Katrine var mit første bekendtskab med Swing Knitting - og det var jo sjovt - så da jeg så endnu et projekt som faldt i min smag investerede jeg de godt 100,- som det kostede at få tilsendt "Workshop 7" - Swingy Phoenix.

Det var sjovt så længe det varede...  og før frustrationerne satte ind.

Workshoppens metode kræver en uendelig mængde sikkerhedsnåle i et utal af farver - og i virkeligheden er de inderligt overflødige efter min mening.  Det er nemlig ikke særlig svært at se, hvor du "vendte" din short row tidligere - og så vende der igen senere.  Samme overspringshandling lavede jeg også med Swingbird tørklædet uden problemer. 

HVIS man ikke kan læse sit strik (og sjusse sig til en hel masse undervejs) vil man komme til kort med "Workshop 7".  Den er nemlig fuld af henvisninger til metoder, som er beskrevet i de tidligere workshops.  "Se Workshop 3" og "Se Workshop 5".  Som så igen koster omkring 100,- stykket. 
Det stod ikke i den beskrivelse, der var af workshoppen før jeg købte den via Ravelry.  Det blev dog anbefalet, at man havde lidt erfaring med "Swing Knitting" - og det mente jeg jo nok, at jeg havde efter Dreambird. 

Jeg strikkede en del på min Fønix i løbet af et kursus torsdag og fredag. Pauserne tillod mig at kigge i papirerne og planlægge næste move - og der blev strikket i toget til og fra kurset i Jylland.

Da jeg kom hjem fredag aften så det sådan ud...

I det sparsomme dagslys

Og med blitz...

Blitzbilledet afslører årsagen til min frustration.  Se lige den der "midterlinie" i sjalet.  Hvordan den skifter retning. 
HVIS jeg nu havde sat mig ned og læst de 66 (seksogtres!) sider workshoppen strakte sig over - så havde jeg sikkert opdaget, at venstre langside ifølge designeren har 242 masker - mens højre langside får 203 masker.   (Jeg endte med 240 og var på vej mod 201...)
Det er skisme ikke særligt symmetrisk - og må helt klart have noget at gøre med den der bugtende midterlinie.


Så den lille trekant til højre blev trævlet op - og udtagningerne langs den nederste kant bliver øget, så jeg alligevel ender med to langsider, der er lige lange.


Til gengæld får jeg en kant mod "halskanten", der knækker et lidt underligt sted. Meeeeeen... mon ikke det efter en omgang stræk bliver mindre synligt end en spids, der ikke hænger midt på ryggen...

Og skulle du nu sidde og tænke, at det sikkert er fordi jeg ikke har fulgt anvisningerne slavisk og har "sjusset" mig til skævhederne, så er det ikke tilfældet. Jeg har nemlig kontrolleret og dobbeltkontrolleret antallet af udtagninger undervejs - og det hele passer. Bare ikke den matematik, der ligger til grund for formen på sjalet.

HVIS du ønsker et link til workshoppen - sig ikke, at jeg ikke advarede dig - så finder du den her på Ravelry.

Nu vil jeg strikke videre.  Mangler de sidste centimeter af trekanten - og derefter yderkanten, 18 retriller med pænt over 500 masker pr. pind... 

Jeg er til gengæld langt fra færdig med at strikke med snoede linier...  Til gengæld er jeg færdig med at købe dyre workshops fra den strikdesigner.


2 kommentarer:

  1. Åh altså, det bliver ved med at ske. Skriver du også dette på Ravelry - det er da ret træls. Det er OK at tjene penge på opskrifter og kurser, men så skal det altså også være i orden og ikke fyldt med fejl og forsøg på at bondefange.

    Tak for at du deler.

    SvarSlet
  2. Du har da fået nogle sider for pengene!
    Det er godt nok træls. Især når det er sådan en heftig pris. Der er nogle, der forstår at tjene penge!

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz