torsdag den 19. september 2013

Ginny's Cardigan til Louise

Sidste uges kursustur til Jylland gav mig mulighed for at give min søster "julegaven som bare ikke ville blive færdig".

For næsten to år siden fik hun et gavekort på et stykke strik efter eget valg - og med mulighed for valg mellem forskellige typer garn. 
Hun besluttede sig for "noget med flagermusærmer og bred ribkant forneden" - i alpakka.

Mange, mange timer senere - mange, mange meter alpakka senere... blev det hele trævlet op igen.
Jeg ville simpelthen ikke forære noget væk, som var helt igennem håbløst.  Slasket og uden facon.  Nix. 
Så helt frit valg fik hun alligevel ikke.  Alpakkaen blev dog genbrugt - og kombineret 50/50 med supersoft lammeuld fra garnpusheren i Gug. For at give lidt facon og hold til alpakkaen. 

Jeg havde nemlig set Ginny's Cardigan - og investeret i mønsteret, som er at finde i magasinet "The Unofficial Harry Potter Knits". Et blad, som er fyldt med fristelser.

12 dage tog det at strikke cardiganen. Plus en smule ventetid på knapperne, som blev bestilt hjem fra Hong Kong. 
En super spurt på tid. Ret imponerende, faktisk, med tanke på, hvor længe det håbløse projekt var under vejs.  Sådan går det vel, når man er motiveret i stedet for det-bliver-aldrig-godt-demotiveret...

Dagen før afgang til Jylland fik jeg tilmed taget billeder af vidunderet... 


Den fik alligevel ikke ugleknapper som planlagt.
Knaphullerne var lidt for små - og de små margueritter passer så fint til min søster, synes jeg...  Ginen er størrelse 38 - min søster havde bestilt størrelse 40, så den sidder lidt løst på billederne.
Det er en meget kropsnær model - og kort - så min egen, orange udgave er dels strikket en del større for at give en løsere pasform, dels en del længere, da min højde absolut ikke egner sig til taljekort strik.

Min egen er dog stadig ikke færdig. Ligger og passer sig selv lidt i skammekrogen og venter på at blive taget til nåde.  Måske i weekenden, hvor vi skal på endnu en tur til Jylland (den 3. indenfor 14 dage...  Halløj Storebæltsbro, min gamle ven...).

Hvis du vil se flere detaljer og mere om mine ændringer på den antracitgrå Ginny til Louise, kan du finde dem her på Ravelry.


   

7 kommentarer:

 1. Det kan godt være garnet har været "i produktion" længe - men resultatet er blevet SÅ godt. Det er en meget, meget flot trøje, Helt enkel foran, og så det fine mønster på ryggen.

  SvarSlet
 2. PS: Er vild med knapperne :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den cardigan skøn, jeg er ret vild med halsen og den brede rib ved forkanterne og selvfølgelig det flotte hulmønster på ryggen. Den ser ud til at fungere godt i det garn. Jeg er enog knapperne er virkeligt flotte. Jeg håber du får mod på at strikke Ginny i din egen størrelse.

  SvarSlet
 4. Super flot cardigan :)
  KH Micha

  SvarSlet
 5. Hov, hvad skete der med ugleknapperne?

  Den er forresten rigtig fin. Jeg håber din søster blev glad for den.

  SvarSlet
 6. Hej
  jeg har længe forsøgt at finde dette mønster, men det er ikke lykkedes, kan du hjælpe mig med hvor det kan købes?
  Hilsen
  Connie

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz