lørdag den 3. september 2011

Laaaaangt ude på landet

Når man sådan vokser op i en forstad til København... så ender man måske som "Nanna" fra børnetimen, som tror at mælk, æg og kød kommer fra Supermarkedets køledisk...

Well... jeg tror godtnok ikke, at mine børn er helt så uvidende, men jeg tænkte alligevel, at de vel kunne have godt af en tur på landet.
Ikke fordi vi behøver at tage så langt for at komme derud, hvor der er marker. Faktisk ligger de lige på den anden side af den brede vej i nærheden... men hvis man skal se en rigtig bondegård - sådan en, som man må besøge, helt uden at kende bondemanden personlige - så kan man køre til Bredekærgård i Ishøj.


Her er der masser af dyr at kigge på - punktum. En smule skuffende for forældrene var det ligesom alt. Der var ikke meget andet at komme efter...  Ingen informationer at få. Ingen Bondemand Pedersen at tale med.  Ingen malkning af køerne, fodring af dyrene, mugning, såning, høst... et eller andet...  aktiv bondegårdsagtigt...

Men der var høns...  Rigtigt mange forskellige høns. Også sjove silkehøns...


og der var nogen af VORES høns...


Store, gule Orpingtonhøns...  Sådan nogen, som vi går og pønser/hønser på skal flytte ind i vores have. Lige her midt i forstaden...  For når vi ikke kan flytte på landet, kan landet vel flytte til byen... 

Og så lærer ungerne i hvert fald også, hvor æggene kommer fra. Og at man skal fodre og vande - og muge ud...
Men sådan en stolt, prangende flot og larmende fætter som ham her...


...  får altså ikke lov til at flytte ind i min have. For så landligt tidligt behøver jeg vel heller ikke at komme op, så længe jeg ikke har køer, der skal malkes...

;o)

6 kommentarer:

 1. Jeg kan klart anbefale høns i haven. Vi har sådan tre damer gående herhjemme og forsyner os med æg. Jeg købte dem af samme grund som du overvejer - mine børn skulle lære at æg ikke vokser i køledisken. Derudover er det så hyggeligt at have de damer rendende rundt og gokke ;)

  SvarSlet
 2. Hmm mon ikke dine naboer er glade for at du kuns er til høns. Desuden er det ikke alle steder man må holde haner. Kun vandhaner ;o)
  Det er dejligt med friske æg.

  SvarSlet
 3. Sikke fine billeder. Ærgerligt, at der ikke var andet end at kigge på dyrene, for det er jo sjovt at være med for en dag.
  Jeg ville også elske at have høns, men det er vi vist ikke helt enige om her på matriklen. Jeg har en veninde, der har fritgående høns. De er bare så sjove, når de gokker rundt på gården - lidt ligesom i Peddersen og Findus :)
  Klem og god søndag.

  SvarSlet
 4. Ih, friske æg, det lyder velnok godt.

  SvarSlet
 5. den 3. søndag i september er der "Åbent Landbrug" hvor flere forskellige landmænd lukker deres stalde og lader op for hvem der har lyst til at se, og dér kan man finde en "Bondemand Pedersen" som vil fortælle om alle herlighederne :o)

  SvarSlet
 6. Fine billeder.
  God ide` at lade børnene se, hvordan der er på en bondegård. Der er Ikke ret mange børn der i dag har familie, der bor på landet.
  Jeg bor på en landbrugsejendom. Vi har nogle få kreaturer, 4 heste, kronhjorte, høns, duer, hund og katte, så vore børnebørn lærer da lidt om hvor madvarerne kommer fra.

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz