søndag den 7. december 2008

Nye bøger

Den første december kom der pakkepost til Frau Putz. Juletilbud fra bogklubben - og sikken en samling...

Hjem til jul af Lise Septimius Krogh (Jeg har to andre bøger af hende og hendes fotograferende mand, og der er skønne billeder for alle pengene) og en anden julebog til inspiration i denne søde juletid.

En bog med billeder af nogle designeres egen indretning derhjemme. Den har længe fristet mig, for jeg er vild med det maleri, som er fotograferet på omslaget - og nu var bogen pludselig på tilbud til "næsten ingen penge"... Fotografiet af bogen er desværre elendigt, for det er svært at få lys nok til at fotografere uden blitz - og så bliver der altså genskin fra et blankt omslag.

Og så var der lidt til inspiration til det brødbagningsflip som Frau Putz er blevet ramt af, nemlig den ultimative brød-bog - samt en lille bog fuld af inspiration til spiselige gaver (Og hvem siger, at man ikke må give sig selv en lille gave ?)

Det er virkelig den ultimative brødbog... Hvis man ellers har hele dage til at bage brød. Nogle af "projekterne" starter klokken 8 om morgenen - og sættes i ovnen 16:30 Det passer altså ikke helt ind i en almindelig hverdag hos familien Putz - men måske i en weekend...
Stort set alle opskrifterne tager udgangspunkt i en surdej - og i modsætning til visse andre familier (Læs: Camilla Plum's familie) har Frau Putz ikke en mere end hundrede år gammel surdej, som er blevet holdt i live og er gået i arv - så jeg har derfor fulgt bogens opskrift, og har nu (Efter 6 dage med tilsætning af diverse ingredienser) en surt lugtende krukke stående i køleskabet.
Det bringer minder tilbage om "Herman"-kagerne og deres øl-fimse-lugt.
Denne surdej er dog forseglet i et tætlukkende glas, hvor Herman stod og fimsede på køkkenbordet...
Håbet er, at der i næste weekend bliver bagt et af de mange brød fra bogen. Så må jeg stå tidligt op...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz