søndag den 1. juli 2012

Ind fra venstre

Det er farligt at kigge sig omkring i Bloglandia og lade sig inspirere. Hos Anne og senere Liselotte blev jeg i går så inspireret, at jeg bare var nødt til at kaste mig ud i et nyt projekt.
Endnu et, tænker du måske...  Måske jeg snart skulle forsøge at få noget afsluttet, før jeg bliver en gennemført UFO-person!   Tror snart jeg er nødt til at lave en oversigt over alle de projekter jeg har gang i... 

Men ind fra venstre kom altså et nyt projekt. Leftie (Ravelry link).
All Righty, tænkte jeg. Det er jeg simpelthen nødt til at prøve. Få minutter senere var mønsteret købt, og jeg kunne gå i gang.

Men så kom problemet. At vælge garn og farver. Det tog det meste af min lørdag aften.

Egentlig ville jeg strikke det i ultra blød merino. Et mindre halstørklæde til brug i halsen over en skjorte.
Arwetta, tænkte jeg. Men på trods af temmelig stort lager, så har jeg slet ikke farver nok der passede sammen. Lidt afstemt må det jo være...

Så i stedet kastede jeg mig over bunken med Supersoft. Der har jeg i hvert fald farver nok.
Jeg endte med en lys bundfarve (Holst - Neutral) - og 5 mørker nuancer (Holst Robins Egg og Cloudberry - samt Wellers Pecannød, Stille Hav og Bregne) som kontrast.


Strikket med enkelt tråd på pind 3½, så det bliver let og luftigt. Tanken er nu, at det skal ende som et STORT sjal, som kan sætte farve på efterårets garderobe. Begrænsende faktor bliver mængden af grundfarven.

Efter et par blade er mønsteret indlært - og nu går det som en leg.14 kommentarer:

 1. Det ser spændende ud. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 2. Det er bare så fint det tørklæde. Jeg har det også på min liste og skal ligesom dig bruge lidt tid på at finde garn på lageret.

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig godt ud

  SvarSlet
 4. Jeg blev simpelthen så fristet. Er ellers ikke så vild med striber, men her er de bare helt perfekte og giver et skønt resultat.

  SvarSlet
 5. Ej, jeg har også set den. Og overvejer også MEGET kraftigt at lave min egen version. Med risiko for at blive endnu en kopy-cat... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Copy-cat eller ej... Ind imellem er der "diller", som spreder sig i Bloglandia - og så kan man jo hoppe med på bølgen eller blive stående.
   Jeg er i den grad hoppet med ud i bølgen blå. (Med den her sommer må man tage en tur i de bølger, der byder sig).
   Dejligt med lidt strik, som kun kræver minimal tanke-virksomhed, når der skal strikkes blade på hver 12. pind.

   Slet
 6. Det var bare en for stor fristelse for en med en rygrad som kogt spaghetti, og ca. 50 UFOer i forvejen, har købt opskriften, og vil nu gå ind og granske mit garnlager.
  Tak for linket.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. 50 UFOer
   Jeg er imponeret, Kirsten!
   Du er alligevel værre end mig ;o)

   Slet
 7. Jeg er også meget fristet af Leftie, har endda meldt mig, lavet en konto eller hvad det nu hedder på Ravelry, men hvordan fungerer det ? ja okay forstår jeg når så mange benytter sig af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ravelry er en guldgrube af strikke- og hækleinspiration.

   Det er egentlig ganske simpelt at få fingre i mønstrene.
   Nogle af mønstrene på Ravelry er gratis - andre skal du købe. Så snart du har betalt, får du mønsteret tilsendt som en PDF-fil til din mail.

   Slet
 8. Det er da vist godt jeg ikke har nok forskellige farver af samme garn til et forsøg... :)
  Det ser ellers lækkert ud, og skal helt sikkert nok pynte på kontoret, når vinteren nærmere sig og det kan blive lidt køligt at sidde stille :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det behøver jo ikke at være en farvelade...

   Jeg drømmer allerede om at strikke et med grundfarve i mit stålblå-grå "chim-chim-chimney" fra Wollmeise og med hvide blade.
   Der er mange smukke kombinationsmuligheder, tror jeg.

   Og det er stadig sjovt rejse- eller TV-strik. Ret, ret, ret - og en smule vendepinde. Meget passende feriefornøjelse.

   Slet
 9. Jeg er også helt vild med tørklædet og har forsøgt at købe det men det er ikke lykkes når jeg betaler bliver jeg hele tiden smidt af paypal den siger jeg har en konto som jo er rigtigt,-- så jeg kan da ikke oprette en ny bare for dette mønster -- gode ideer modtages for jeg kan næsten ikke vente
  mange hilsner jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber da det er lykkedes at komme igennem med dit køb. Jeg havde ingen problemer, så jeg har ingen bud på, hvad der er gået galt.

   Slet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz