mandag den 2. juli 2012

Æg gået i kage

Hønsedamerne lægger nu et æg hver næsten hver eneste dag. Eneste undtagelse er "Søren Pind", som har præsteret et par vindæg (æg uden skal) og så lidt småskidt ud i et par dage. Han Hun har det dog fint igen, men der var et par dage, hvor vi var bange for, at det skulle ende med øksen. Lidende dyr skal vi ikke have noget af i vores hønsegård.

Med 4 æg hver dag... så drukner vi nærmest i æg ind imellem. De første mange, mange æg blev brugt til "tak-for-hjælpen-med-at-flytte-det-tunge-hønsehus"-gaver og til lagkagebunde og andre kager til festen - men den sidste uges tid har vi ikke rigtigt kunnet følge med. Det ene hårdkogte æg Andreas får med i madpakken batter ligesom ikke noget i den sammenhæng.

Der er naboer nok, der vil aftage, men i går fik de nu ikke nogen æg. Vi knækkede nemlig en hel uges æghøst i et par skåle, blandede grønt i den ene (voksenskålen) - og lavede æggekage.
Med bacontern, purløg fra haven og store, saftige stilktomater i skiver. Og med groft rugbrød til...


MUMS!  (Og så ikke et ord om kolesterol og lignende, tak!) 
Det er faktisk flere år siden vi har spist æggekage. Hvis man lige skal smutte ud og købe 20 øko-æg bliver man jo nærmest ruineret...  Her føles det som gratis glæder, selv om det selvfølgelig koster en lille smule at fodre hønsene.

De små damer hygger sig fortsat i hønsegården. De vil dog meget, meget gerne ud, og de har totalt mistet respekten for de tobenede, så ind imellem kan man se Frau Putz eller Gemalen rende rundt ude i haven på jagt efter en græs-syg høne... 
De er ude af hønsegården på et splitsekund - og kan være ganske svære at lokke ind igen.  Med mindre man kommer med en skål med ris eller pasta - eller resterne af en halvspist burger. Så ser de til gengæld ud som om de ikke har fået mad i flere uger...

:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz