tirsdag den 21. september 2010

Let's talk about Stress, Baby...

Ikke særlig "sexet" vel?

At indrømme, at man ikke kan magte det hele. At man ikke er "overskudsagtig" eller Superwoman.

Det har i hvert fald ikke været den letteste erkendelse for mig. Som i "fuck-det-er-jo-ikke-mig". Jeg bliver da ikke ramt af stress!

Hold da op. Det går da bare skide godt. Jeg har det fint. Helt fint. Har måske lidt travlt på arbejdet. Lidt for mange ting i en bunke på bordet, men det er jo bare lige nu. Det bliver bedre. Lige om lidt. Jeg har jo styr på lortet.

Hvornår var det så lige, at jeg opdagede, at jeg ikke havde styr på lortet, men snarere lort på styret?

Hvornår var det, at jeg måtte indrømme overfor mig selv, at det jo ikke bare var lige nu, men at det havde stået på igennem laaaang tid?

Nok nogenlunde samtidig med, at jeg indså, at der sgu (!) skulle ske noget drastisk, hvis det skulle ændre sig, og jeg ikke skulle gå helt i stykker pga. det.

Så jeg trak i nødbremsen... som jeg så "poetisk" skrev det her på bloggen. Sagde mit job op - uden at have noget andet.
CHOK! Hvem f... finder lige på det her midt i en finanskrise? Wåååååooooouw... og jeg har altså også stadig lidt ondt i maven over det. Men tænker jo samtidig, at det vel er bedre at leve af havregrød i en periode end at familien drukner...


Aeij! Har bare lyst til at råbe RØØØØØV! ud af vinduet. Ville ønske, at det kunne udvirke mirakler, så jeg kunne blive "mig selv" igen. Den "Frau Putz", som jeg kan genkende - og ikke hende den udbrændte henne i sofaen, som ikke orker at bage en portion muffins eller gå en tur ud i haven.


Midt i det hele er jeg dog også fuld af håb og positive tanker om fremtiden. Jeg har (naivt?) en idé om, at jeg nok skal finde et andet arbejde - men først skal jeg altså lige gå hjemme i en periode og trække vejret helt ned i maven og indhente noget nattesøvn. Finde (arbejds)glæden frem igen - og måske finde Frau Putz et eller andet sted inde i hende, der lige nu sidder i sofaen og virker lidt træt...... og hvem ved? Måske får jeg også lavet en perle eller to... og bagt en portion muffins.

;o)

20 kommentarer:

 1. Dit sidste indlæg gik lige i hjertekulen på mig, her var en der beskrev hvordan jeg havde det - hvordan kunne hun vide det ?
  Hvor jeg føler med dig - jeg er heldigvis på vej opad igen. Livet er sørme ikke sjovt når det ses nede fra det hul :-(
  Jeg har tusind flere ord til dig, men de kommer ikke ud af fingrene lige nu - måske engang.
  Indtil da - vær stolt af din beslutning, og pas godt på frau Putz.

  SvarSlet
 2. Det lyder som den helt rigtige beslutning. Held og lykke med at finde den nye Frau Putz, for du skal selvfølgelig ikke finde den gamle. Næ, du finder en ny, som både kan bage muffins, men som også ved, at hun ind imellem skal lade være.
  God onsdag til dig.

  SvarSlet
 3. Kære Frau Putz..... Det du nu har gjort, er nok det allerbedste du kunne gøre i din situation....Super flot.
  Og hvor er det flot at du har HANDLET på din selverkendelse.
  Du har taget de første skridt på vejen tilbage til den "virkelige" dig og STORT TILLYKKE med det.
  Jeg har stået i den modsatte situation og det kan absolut ikke anbefales. Det har taget adskellige år for mig at turde erkende min lidenhed som menneske, og ikke mindst har det haft store omkostninger.
  Jeg vil ønske dig rigtig meget held og lykke på din rejse tilbage. Den vil sikke ikke være nem, men jeg er sikker på du nok skal finde "hjem"
  Kæmpeknus Majbrit.

  SvarSlet
 4. Godt gået.
  Den bedste beslutning for dig og ikke mindst for din familie.
  Dit forrige indlæg om nødbremsen var så godt beskrevet at jeg fik helt ondt i maven.
  For 2 år siden lavede jeg også om på mit liv. Jeg laver nogle dage af havregrød og risengrød( det kan børnene bedst lide), men de elsker at jeg er der for dem.
  Nogen dage har jeg også ondt i maven over om alt nok skal gå. Specielt det økonomiske, men jeg kan på ingen måde tænke mig at leve som før med et job på 40 timer +.
  Godt du mærkede efter. Job skal du nok få. Måske før end du aner.
  hav en dejlig dag.
  Kærligst Jeannet

  SvarSlet
 5. Hold da op, hatten af for dig, der tør at sige sit job op og tør og mærke efter inden det er alt for sent.
  Hvor er det flot gået og selvfølgelig finder du et job, når du først finder dig selv, og det sidste er det allervigtigst.
  God dag.

  SvarSlet
 6. Jeg har fulgt din blog gennem lidt tid, og jeg bliver nødt til at sige at de sidste par indlæg sparker ... Det er så godt gået at turde tro på at det man føler og bliver nød til at indse, også skal føres ud i livet. For hvad er alternativet? Stor respekt for din beslutning. Jeg prøvede det samme for 4 år siden, uden at ane hvad jeg så skulle med mit liv. Men da jeg havde sovet ud( efter 6 mdr) havde jeg overskudet igen. Nu har jeg fundet et nyt sted at stå og jeg står godt.
  Så klø på med at passe på dig selv og drop den dårlige samvittighed, den fører ingen steder hen.
  God bedring og held og lykke.

  SvarSlet
 7. Dit sidste indlæg mener meget om det jeg gjorde pr. 1. marts 2010. Nemlig at sige mit job op, grunden her var at jeg ikke trives. Jeg havde været sygemeldt siden 1/1 2010. Så jeg fik et 1/2 år hjemme, hvor jeg bare tænkte på mig selv. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Jeg fik nyt job pr. 1/6 2010 og er super glad for det.
  Så der er håb, og du finder også et nyt job.

  SvarSlet
 8. Søde Frau Putz. Du har da gjort det helt rigtige, selvom det er skræmmende lige nu.

  De par gange i mit liv, hvor jeg har hevet tæppet væk under mig selv og fjernet skidtet, som lå og irriterede, har været de gange, hvor jeg har udviklet mig mest og er kommet nærmere det liv, som jeg ønsker.

  Så godt gået. Du skal nok rejse dig igen.

  ...og arbejde ? Der er masser at få, hvis man ikke er kræsen. Ellers åben en perleshop på nettet og start her.

  SvarSlet
 9. Du har indset det og saa er du faktiskt halvt paa vej tilbage igen. Godt gaaet Frau Putz.

  SvarSlet
 10. exactly, you did the right thing. as i wrote you before i did the same and it worked out great. and so it will for you, but just breatheeeeeee and become yourself first. hilsen fra jo

  SvarSlet
 11. Det lyder som om du gjorde det rigtige for dig! Jeg gjorde det samme for snart mange år siden, ikke så meget pga. stress, men fordi det bare ikke føltes som det rette job for mig. Jeg fortrød ikke et sekund, heller ikke selv om jeg kom til at være ledig i en periode. Efterfølgende havnede jeg på en hylde, der føltes langt mere som den rette. Jeg er sikker på du også finder noget bedre - intet job er værd at slide sig op over! Måske skal du have den B&B på Fyn:-) Jeg vil gerne være trofast kunde, bor kun ½ time væk! Held og lykke med det!

  SvarSlet
 12. Det skal nok gå....
  Mon ikke der er behov for en perle-gris som dig?
  Håber, du giver dig tid til at komme ovenpå igen.

  SvarSlet
 13. Godt gået! Jeg gjorde engang det samme, og når jeg kigger tilbage nu, er det nok ca. det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv.

  SvarSlet
 14. ÅHHH min kære

  Skal vi drikke kaffe/Te?

  Jeg er lige der hvor du er - altså ud over jeg pokkerme ikke tør sige mit job op - ved godt der ikke sker det store ved det - men puha hvor der heller ikke sker mere af at sidde i jobbet...
  Jeg sidder i en design verden hvor jeg ikke tør trække stikket for så kan det jo være det aldrig kommer i igen... MEN altså "du er sej" - og ja hvis jeg kunne høre mig selv sige " der er masser af job derude" så ville jeg gøre det(for det er der jo - we know!)

  SvarSlet
 15. Stærk og SÅ flot beslutning at tage for sig selv, det bøjer jeg mig i støvet for.

  Jeg ønsker, at den kommende tid vil give dig ro, overblik og kraft, så du kan gå videre ud i livet med vished om, at du gjorde det helt rigtige ved at sige stop i tide.

  Jeg hepper på dig, Karina, og sender dig milde, varme og helende tanker...

  SvarSlet
 16. Kære Karina,
  du er en stærk kvinde, der har trukket i nødbremsen lige præcis på det tidspunkt, hvor du opdagede nødvendigheden.
  Giv tid, få ro, nyd stilheden, søg eventuelt hjælp, "lad lortet ligge" (LLL-metoden)og prøv langsomt at finde ind til hvad du har brug for.

  Let at sige alle disse ord, men svært at efterleve dem. Jeg sender dig en masse varme tanker om god fremgang :)

  Kærligst, mette

  SvarSlet
 17. Kære Karina

  SEJ beslutning. Jeg læste et andet sted på nettet et lille bonmot om at når man gik ned med flaget, var det ikke et tegn på svaghed, men et tegn på, at man havde været stærk for længe. Husker ikke den nøjagtige formulering, men syntes bare den ramte så klart.
  Måske kan du bruge den?

  I hvert fald får du en stor virtuel krammer og al mulig held og lykke på den vej du nu skal gå ad!

  KH
  Lis

  SvarSlet
 18. Og hva så, at der er finanskrise ?? Skid hul i det, og råb noget røv - for det hjælper faktisk ! Og du gør det jo allerede :-)

  Du er sej. For det er dejt at passe på sig selv, og gøre det der er det rigtige, inderst inde.

  Kram Maria

  SvarSlet
 19. Og hva så, at der er finanskrise ?? Skid hul i det, og råb noget røv - for det hjælper faktisk ! Og du gør det jo allerede :-)

  Du er sej. For det er dejt at passe på sig selv, og gøre det der er det rigtige, inderst inde.

  Kram Maria

  SvarSlet
 20. RESPEKT
  Godt du nåede at springe af toget inden du blev slynget ud!
  Jeg har også selv været der og kan kun sige: sov godt!

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz