torsdag den 9. oktober 2008

Sirup - Mums!

Jeg er bange for, at denne blog bliver fyldt med husmoder-lige indlæg om alt det, der er blevet lavet i Frau Putz' køkken...
... men jeg havde altså lyst til at vise Jer, hvor flot min hjemmelavede sirup blev.

Det var et helt nyt projekt, som jeg aldrig har prøvet før, men det bliver bestemt IKKE sidste gang, der bliver kogt sirup i Frau Putz' køkken.

Ca. 1 liter hyldebærsaft blev kogt ind sammen med 1/4 vanillestang - tilsat 3-4 dl. sukker - og endte med at blive til ca. 4 dl. sirup.
Måtte dog lige BANKE min første portion sirup ud af flaskerne (I stil med genstridig ketchup) for det var vist blevet liiiiidt for meget kogt ind første gang. Lidt ekstra vand tilsat - og vupti... Hyldebærsirup.

Dagen efter gjorde jeg det samme med hjemmelavet æblejuice, som blev forvandlet til æblesirup. Koge-koge-koge sammen med 1/4 stang vanille - rørsukker i (Deraf den brune farve, men den skulle foræres væk til kollega, som ikke tåler almindeligt sukker) - koge-koge-koge... og så løb jeg tør for flasker, så en stor del af æblesiruppen endte i et glas.

Må købe flere flasker med patentprop, så det kan produceres sirup. Hyldebærsirup, æblesirup, stikkelsbærsirup, vindruesirup, jordbærsirup, solbærsirup, rabarbersirup, kirsebærsirup... Øj, hvor har Frau Putz mange frugter i fryseren...


Frau Putz' Hobbysysler ???
Dem er jeg skam også i gang med, men de er så HEMMELIGE, at jeg ikke kan lægge dem på bloggen, før modtageren har modtaget dem!!!

2 kommentarer:

 1. Uhmmmm, hvor ser det lækkert ud og hvor er det en god ide :)
  Hvis jeg nu gerne vil lave en tranebærsirup skal jeg så købe tranebærkoncentrat, blande det op med vand, så det bliver til saft og så derefter koge ind med sukker og vanille? Eller for den sags skyld, hvordan gøres det med jordbær? :)

  SvarSlet
 2. Tror det vil være lidt en omvej at blande med vand for så at koge vandet væk igen... ;o)

  Jeg har lavet sirup af en del frugt efterhånden. Kog frugten i en smule vand - lad saften dryppe fra igennem en sigte med et meget fint stykke bomuldsstof - tilsæt sukker (og vanillestang) til saften og kog det ind.

  Det smager skønt.

  ~Karina

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz