lørdag den 25. oktober 2008

Lidt lækkert som belønning

Well... efter en meget lang, arbejdsom dag gjorde det godt med lidt dessert.
Denne er lavet af "dagens høst" - lidt hindbær, brombær og vindruer, som blev kogt - hvorefter kerner og vindrueskind blev siet fra.
Tilbage i gryden, varme op, søde og jævne. Mums...

En god skefuld vanilleis (Med ægte vanille) oveni er skam heller ikke dårligt...
Frau Putz og Gemalen havde sandelig også fortjent det. Efter indkøb, grundig rengøring af ovn og køleskab og lidt hurtig frokost, gik vi nemlig ud i haven - og det dejlige efterårsvejr.
Projektet for i dag var: Hækkeklipning samt fjerne ukrudt langs hækken.
Ja! Jeg ved godt, at hækken skulle have været klippet i august! Men det nåede vi bare ikke. Vi klippede den i begyndelsen af juni, for den var ved at vælte - og så blev den altså ikke lige klippet igen.
For at den ikke skulle blive totalt nøgen, klippede Frau Putz blot de værste "fisti-javerter" (Det må altså være et Vendelbo-udtryk!) - bedst oversat til "stikke-ud-i-luften-skud" af hækken med en halvsløv rosensaks.
Og ja! Det var måske ikke den største saks (Mangen dum bemærkning fra forbipasserende måtte "sluges") - men det blev et ganske nydeligt resultat - og det har kun taget 2 eftermiddage. I dejligt efterårs-solskin er det slet ikke så værst.
Og så var det lige, at der blev plukket lidt bær og de vindruer, som var blevet glemt - og som efterårets bladfald nu har afsløret på vinstokken.
Og lavet skøn dessert.
Gemalen fik olieret havebord... der er blevet støvsuger i hele huset, vasket tøj og betalt regninger på netbank - og nu er Gemalen så nede på sit elskede værksted og rode med sin cykel mens Frau Putz gør status over lørdagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz