onsdag den 22. august 2012

Miljøskadet

En gang imellem opdager jeg, at jeg er miljøskadet. At "farmaceuten" kommer op i mig, også udenfor arbejdslivet.

I Malmö gik jeg f.eks. lidt i selvsving over dette meget gamle, meget fine apotek.


Det er sjældent, at de gamle apoteker er bevaret i den grad, som på Apoteket Lejonet.
De fleste steder er interiøret skiftet ud på et tidspunkt, hvor man mente, at det var noget "gammelt lort" - nogle årtier eller ti før det blev noget "fint og gammelt".Da jeg spurgte om lov til at fotografere, blev apoteksassistenten slet ikke overrasket - hvilket jo egentlig ikke burde have overrasket mig.


Se lige de mange, fine detaljer. Ofte med løver involveret.

Prøv at forestille dig, hvordan det var i apotekets første år...
I en tid, hvor man kun gik til Doktoren, hvis man skulle skæres i - og hvor det var Apotekeren, der tog sig af al anden dårligdom.
Så gik man derfra med et glas med et par igler, et brev med et pulver bestående af knuste salamanderhaler og tørrede planter - og måske en tinktur med lidt tørret mumie, eller en krukke ildelugtende salve.
Bag de farvede glasdøre opbevarede man de lægemidler, som man mente var giftige.  Det var nok med en anelse ekstra skælven, at man drak sin tinktur, hvis Apotekeren havde hentet noget bag en af de låger, mens man var der efter medicin...

:o)6 kommentarer:

 1. hvor er der bare flot,tænk at arbejde i de omgivelser, det må være noget særligt. Men kender godt til den der følselse af at man er lidt miljøskadet, når jeg træder ind i et byggemarked og mærker den er særlige duft der er sådan et sted, ak ja, så må jeg jo indrømme at jeg savner at arbejde sådan et sted igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at personalet var ganske stolte af deres apotek. Det var helt velfortjent, for det hele var meget velbevaret - og det moderne apotek var passet meget fint ind, med respekt for de fine omgivelser.

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, at du blev imponeret. Hvor er det bare en flot bygning. Tænk hvordan det må være at arbejde sådan et sted? Kh Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ganske hyggelig atmosfære. Det er da også meget sjovere for kunderne. Der er en masse at kigge på, mens man venter på sin "tinktur" ;o)

   Slet
 3. Jeg er ikke farmaceut, men jeg ville også gå lidt i selvsving, hvis jeg fik formastet mig derind :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må derind næste gang turen går til Malmö.

   Slet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz