mandag den 6. februar 2012

Kald det lige sne og kulde en gang til...

Hm...  Nå så I synes her er koldt???  Hvor jeg end kiggede hen i Bloglandia i går handlede det om kulde og sne...
Men her er jo ikke særligt koldt!  OK, så det var lidt koldt i går morges, men senere på dagen var der jo kun minus 6 grader...

Så skulle I prøve at være på en uges skiferie i Norge, hvor der på en rigtigt varm dag kun var minus 13 grader. Midt på dagen. I solen.
Se DET er koldt. Så koldt, så de små hår i næsen fryser til for hvert eneste åndedrag - og det gør nederdrægtigt nas at stå på ski uden skibriller, fordi det hvide inde i øjet fryser (og man af gode grunde ikke kan køre ned af skibakken med lukkede øjne).
Og der var sne i helt anderledes, seriøse mængder...


Men det var dejligt!
Fantastisk lækker sne på pisterne - og de fleste dage skinnede solen ned på alt det hvide og der var ikke en vind der rørte sig. Godt det samme, for med minus 15-20 grader og blæst havde det været umuligt at bevæge sig udendørs.

Og ungerne morede sig. Både på ski og uden. Ingen var syge i år (jubii) - og efterhånden er alle børn så habile på ski, at vi ikke længere er bundet til børnebakken.
Andreas startede lidt forsigtigt ud - men efter den første formiddag kastede han sig totalt frygtløst ud i det og foretog i løbet af ugen et sandt kvantespring...  Så stort, at vi til sidst måtte holde ham lidt tilbage, fordi en seksårig tydeligvis ikke helt har forståelse for, at det altså også kan gå galt...  Offpiste og styrtløb... Hm...
Emilie er mere nervøst anlagt - også selv om hun har styr på skiene. Der skal overtalelse til, før hun sætter bare lidt fart på ned af de store bakker. Jeg tror noget af det bunder i højdeskræk, for når hun står på toppen og kigger ned i "afgrunden" går hun helt i baglås.

Til gengæld vandt hun den årligt tilbagevendende slalomkonkurrence for børn, og hun var ikke til at skyde igennem bagefter. 


Man kører "mod sig selv", forstået på den måde, at det gælder om at gennemføre løbet to gange med så lille en tidsdifference som muligt. Emilie kørte med kun 0,75 sekunders tidsforskel mellem første og andet gennemløb...   og heldigvis er der præmie til alle.
Heppekor var der også...  Utroligt at så få mennesker kan lave så meget larm...  

;o)

Men åh så hurtigt sådan en uge går...  Jeg kommer til at savne solopgange med en udsigt som denne...


... og jeg tror altså der går et stykke tid, før ungerne kan grave sig en snehule her i Danmark...Til gengæld kan vi jo godt drikke varm cacao hjemme i Danmark også - når ungerne engang efter skole har fået bygget den snemand, de ikke kunne lave i Norge. 

:o)

5 kommentarer:

 1. Tja, hvis vinteren bliver som sidste år, skal det nok blive til snehule herhjemme også ;) Men, men, nogle gange er det rart at tage mod nord og nyde sneen deroppe. Det lyder (og ser ud) som om, I har hygget jer gevaldigt!

  SvarSlet
 2. Det var skisme en smart måde at konkurrere på, så kan både børn og voksne egentlig dyste mod hinanden.
  Tippet er lige lagret på en mental hylde:-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som om I har haft en rigtig dejlig familieferie, godt at den lille Daredevil ikke kom noget til.

  SvarSlet
 4. det kunne se ud somom vi har været det samme sted:) og ja, det var KOLDT!!!!!

  SvarSlet
 5. Norge er et fantastisk dejligt sted - og jeg planlagde faktisk at flytte derop, da jeg (for snart lææænge siden) læste på universitetet.
  Men så mødte jeg "ham, der senere blev til Gemalen"... og så blev jeg her i Danmark - og må nøjes med Norge i små bidder.
  Måske er det også bedst på den måde. Jeg er ikke sikker på, at jeg i virkeligheden vil elske sne og kulde, hvis jeg har den lige uden for min hoveddør i de mængder hver dag...
  En uges vinterferie hvert år - og en enkelt våd sommerferieuge. Og igennem alle årene har det været Rauland i Telemarken, der har været målet. Dejligt sted - og så med snegaranti.

  ~ Karina

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz