onsdag den 25. januar 2012

Rodeo i Hvidovre

Emilie forsøgte sig i går udi kunsten at holde sig fast på hest, der bukker...
... og nej. Det lykkedes ikke bedre end for personen herover.
Øm og forslået er hun - men heldigvis skete der intet værre.

Hun kom ikke på hesten igen - og jeg er lidt spændt på, hvor lang tid der går, før hun igen er nogenlunde tryg i sadlen. Sidst hun oplevede et styrt gik der temmelig lang tid, men da styrtede hun også 2 gange på samme ridetime.  Den "rekord" er dog overgået af en anden pige på holdet, der styrtede to gange  - på sin fødselsdag!

Så nu må vi ud og købe flødeboller til resten af holdet...   og en sikkerhedsvest, tænker jeg...

8 kommentarer:

 1. Stakkels pige. Men de hestepiger er utroligt seje. Sikkerhedsvest......hvis det kunne hjælpe på hendes selvtillid ville det måske være en god ide. Hernede bruger de dem kun crossridning. Ellers hæmmer de rytterens bevægelser for meget. Pas på med ikke at få een ( Hvis det er til ridehusridning)der går for langt ned om lænden. Det forhindrer hende nemlig i at "sidde ordentligt" i sadlen til dressur.
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
 2. Jeg havde som barn en meget kort karriere som rytter. Egentlig var det min søster, der red og havde hest. Men altså jeg gik til ridning en hel måned.

  En af gangene red jeg på den nok roligste nordbakke i hele stalden. Alligevel lykkedes det mig at ryge hen over hovedet på den og lande i savsmuldet. Hesten stod bare, kiggede lidt på mig, drejede hovedet og kiggede sig tilbage mod pladsen på ryggen, der nu var tom.. og så ellers noget overrasket ud.

  Jeg kom op igen, men det var heller ikke særlig dramatisk. Jeg håber ikke Emilie er for længe om at komme op igen, for det er vist bedst ikke at vente i al for lang tid :)

  SvarSlet
 3. Hej Frau Putz
  Jeg har vist aldrig kommenteret hos dig før, men har læst med et stykke tid.
  Fik dog lige lyst til at blande mig i snakken om sikkervest. Jeg har nemlig redet i snart 30 år, og da jeg var barn var vestene vist knapt opfundet. Jeg fik den derfor først på som voksen. Det jeg vil sige er at man vænner sig lynhurtigt til den og snart er den en lige så naturlig del af udstyret som hjelmen. Jeg synes ikke at den er det mindste hæmmende.
  Ud over rytter er jeg også læge, og selv om rideulykker er sjældne i forhold til f.eks skader ved håndbold, er de ofte en hel del mere alvorlige.
  Summa summarum - køb en vest og vær med til at ændre kulturen i retning af at den skal være en naturlig del af enhver ridepiges udstyr.

  SvarSlet
 4. Tusind tak for input omkring sikkerhedsvest til Emilie.

  Emilie slog ryggen ganske voldsomt i går - og har haft meget ondt lige siden. Om en sikkerhedsvest kunne have forhindret dette, ved jeg ikke - men jeg tror helt bestemt, at en sikkerhedsvest vil have en stor psykisk betydning for Emilie.
  Hvis hun får en vest på, vil det formodentlig give hende en følelse af tryghed. Hun vil mene, at det ikke kan gøre lige så ondt, når hun falder af en anden gang (og det kommer jo til at ske...)

  Den hest Emilie red på i går er normalt en meget skikkelig og rolig hest. På det seneste har han dog et par gange bukket i ridehuset - og det vidste Emilie, hvilket medførte nogen nervøsitet hos hende. Den nervøsitet har sikkert forplantet sig til hesten, som reagerede med bukkespring, da den blev forskrækket over en anden hests unoder = en ond cirkel.

  En cirkel vi er nødt til at prøve at bryde, og her tror jeg, at en vest vil kunne give hende en vis følelse af tryghed.
  Om den hæmmer hende vil tiden vise. Lige nu er hun hæmmet af angst, og af de to onder, tror jeg vesten er det mindste ;o)

  ~ Karina

  SvarSlet
 5. Det er ellers en gylden regel, man skal op med det samme - undtagen, hvis der selvfølgelig er sket noget alvorligt. Det er netop vigtigt, for at komme videre. Det burde ridelæren også vide!

  SvarSlet
 6. Uha, jeg håber, hun hurtigt kommer sig igen og kommer op på hestenen igen. God bedring til ryggen!

  SvarSlet
 7. Enig med Deborah - det er vel egentlig også der, udtrykket "op på hesten igen" stammer fra... Man skal op igen dels for sin egen skyld, men jo også for at vise den balstyrige krikke, hvem der bestemmer :-)

  SvarSlet
 8. Op på hesten igen ville også have været praktiseret - hvis ikke det var fordi Emilie havde slået sig så meget, så hun blev tilset af læge (som heldigvis var til stede, da hun skulle ride lige efter Emilies time) og hun sendte Emilie på hospitalet til røntgen...
  Heldigvis var der ikke sket noget alvorligt - og hun er i klar bedring. Hævelsen er ved at fortage sig, og hun kan igen bevæge sig uden de værste grimasser ;)

  Heldigvis lader hun ikke til at være videre rystet - og er klar til at skulle ride videre næste gang.

  Hendes ridelærer har engang sagt, at man skal falde af hesten 500 gange - så nu mangler hun kun 497... siger hun med et skævt smil ;o)

  - og hvis det er tilfældet, må vi hellere få købt den der sikkerhedsvest inden hun tager de næste 497 styrt...

  ~ Karina

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz