mandag den 19. juli 2010

Drømmegrød...

... af nordmænd også kaldet "Rømmegrøt" - men Andreas' udlægning er nu mere poetisk...


Hvor mange gange har jeg ikke set det omtalt på norske blogge? Svælget i billeder af grød med kanel, fulgt af duggende glas med kold, rød saft.Hvor skuffet var jeg ikke, da jeg endelig fik serveret sådan en portion - eller rettere: Overtog Andreas' portion, da han efter 2 mundfulde sagde "Tak for mad"...

Jeg tror altså, at man skal være nordmand for at bryde sig om det. Ligesom man nok skal være dansker, for at bryde sig om marinerede sild... Lære at elske det...


Billedet har jeg fundet her, hvor du også finder et bud på opskriften... hvis du ikke er blevet helt afskrækket.

7 kommentarer:

 1. Hei ..
  Der finnes flere forskjellige måter å lage denne grøten.. Noen gjør det med rømme/seterrømme ( det vi som danskere ville kalde enn slags creme fraiche)eller bare med fløde.
  Jeg som danske og har bodd i Norge i over 22 år har ikke spist dette meget.. Så bare for å ha sagt det så er jeg INGEN expert på denne retten, og du får sikkert noen meget bedre forklaringer av de "ekte" nordmenn/damer..

  Mvh Bente i Tønsberg

  SvarSlet
 2. Uhm, lige nu kunne jeg da godt spise sådan en portion, hvor man putter nyt kanelsukker på, hver gang man har spist det første lag oven af.

  SvarSlet
 3. næeh du risengrød, det ved man hvad er...hehe Ja, nogle gange kan det være at man bare skal nøjes med at "drømme" man bliver jo slemt skuffet en gang imellem....god dag til dig.

  SvarSlet
 4. Det ligner maizenagrød, men det er åbenbart meget mere fedt :-) Jeg tror, man skal være op med mange retter for at elske dem. Jeg kan fx heller ikke forstå, at nogen spiser bacon og æg til morgenmad - måske er det bare en vane?

  SvarSlet
 5. Jeg HADER maizenagrød - og Rømmegrøt har samme ikke-tygbare-konsistens som maizenagrød.
  Til gengæld er rømmegrøden lavet på syrnet fløde, så den smager tilmed surt - og er en temmelig fed spise.
  Ikke et eneste medlem af Familien Putz brød sig om det ;) Det så ellers lækkert ud, da det blev serveret.
  Her er en ret nordmændene gerne må have i fred for mig ;)
  KH FP

  SvarSlet
 6. Kender godt det med at ting ikke helt er som de ser ud til. Som barn fik jeg f.eks. at vide, at norsk gedeost (den der er nougatfarvet) smagte lidt af nougat og hvor skuffet tror du lige jeg blev, da det bestemt ikke var sandt:/ Men bort set fra det, så ser grøden på dit billede nu alligevel spændende ud, måske man skulle kigge lidt på opskriften en dag der ikke er så varmt:)

  SvarSlet
 7. Dette innlegget moret meg! Jeg er norsk, og er av de som bare elsker rømmegrøt. Ikke mange ganger om året, men gjerne til st. hans og en og annet gang om sommeren med spekemat til.

  Jeg har forståelse for at de som ikke er vokst opp med det ikke liker det, smaken er nokså spesiell. Grøten er kokt på rømmen og det er kun av utseende den ligner på maizenna-grøt eller smørgrøt.

  Takk også for en hyggelig blogg med små gode hverdagsglimt!

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz