onsdag den 27. august 2008

Dagens dont

Frau Putz har sandelig været flittig i dag. (Man skal huske at rose sig selv!)

Kom hjem fra arbejde omkring kl. 16 - og gik straks efter kaffen i gang med at give væggene i det gl. trapperum i kælderen "Rodalon".

Vi ved nemlig ikke, om vi har skimmelsvamp på væggene - eller om det er "Salt-udtrængninger". Skal vi have en "specialist" ud og se på det koster det 5-10.000,- kroner, så vi har vurderet, at det er billigere at behandle væggene for BÅDE OG.

Ergo får væggene først Rodalon for at fjerne skimmelsvamp...

... og senere får de så "Stop-grunder", som skulle forhindre udtrængningen af salt.

Livrem og seler - og en smule besværligt, men dog en del billigere end Teknologisk Institut :o)

Nederste halvdel af ydervæggene har fået Rodalon og skal nu blot tørre grundigt.


I det fjerneste hjørne ses lys lilla farveprøve, som ikke er gengivet ret godt her på billedet, men som er helt fantastisk "appetitlig". Lysner det mørke rum helt vildt.

I weekenden skal der sættes loft op - og så håber jeg, at væggene er grundbehandlet efter alle kunstens regler, så der kan blive malet i næste uge. Nu må det rum da snart være færdigt. Hvis I vidste, hvor meget tid og arbejde, der allerede er lagt i det... Og så mangler vi stadig at lægge klinker på gulvet (SUK!). Det bliver først efter Emilies fødselsdag. Der er ikke flere ledige weekender.

Nå, men efter dagens aftensmad (Rugbrød - hvortil Emilie erklærede: "Er DET aftensmad?" :o Hun spiste dog langt mere end normalt, når der er "Rigtig" aftensmad på bordet) kastede jeg mig ud i det tidligere omtalte projekt "Hermand x 3", hvilket faktisk ikke tog ret meget længere tid end at bage en enkelt kage. Simultan tilsætning af samme ingredienser til 3 skåle tager ikke ret lang tid. Det var jo kun "fyldet" der skulle varieres. Måske skal dette praktiseres fremover. Grunddej. Forskelligt fyld. Voila!

Til gengæld blev der meget opvask, men det klarer "Miele". HURRA!

Well... mens Hermand x 3 var i ovnen kom Karsten med dagens høst af figner fra haven

og så blev jeg inspireret til at gå ud og plukke brombær.

På trods af det elendige vejr er der masser af brombær, der bliver modne, og jeg plukkede en rekord stor portion.

Efter rensning var der 1200 g. brombær.

Jeg tror, at det ville koste mig ca. 300,- kroner at købe en tilsvarende portion i et supermarked, hvor de som oftest sælger friske brombær i små plast- eller papbakker til en helt uhørt pris.

Det er da helt fantastisk, hvad man kan få ud af sin have!

Til gengæld vil I ikke finde et billede af årets blommehøst :o

Der var nemlig kun 6 blommer på træet i år, mens vi simpelthen DRUKNEDE i blommer sidste år. Var der nogen, der sagde "vekselbæring"?

1 kommentar:

  1. Herlige mengder med bær! Trur dine bromær må vere det samme som mine bjørnebær? I alle fall har eg ei busk, men ikkje med slike mengder bær...

    Vi har i alle fall plommer:)

    Takk for helsingar i bloggen min!

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz