torsdag den 20. juni 2013

Det bobler

Jeg har købt nyt isenkram.  Meget småt isenkram, som lige kan puttes ned i en lomme eller i en dametaske og slæbes med overalt.

Det gamle kamera mistede evnen til at autofokusere, og selv om man kunne være heldig, at et ud af ti billeder var skarp, er det ikke en succesrate jeg kan leve med.  Nyt kamera måtte der til - og det bliver dejligt igen at kunne tage billeder. 

Jeg elskede mit gamle kamera - og eneste anke, mens det stadig fungerede, var størrelsen.  Det nye skulle derfor være mindre, men jeg blev alligevel overrasket, da jeg modtog det nye med posten.  Godtnok havde jeg forventet småt, men så småt...

;o)

Nå men sådan et kamera kan jo godt bruge en taske, og jeg havde jo set Pernilles lille hæklede boble-etui til strikkeklub og var en smule forelsket.
Mit blik faldt på et bundt af det lækre garn, som jeg fik i fødselsdagsgave af Herr Putz og Frk. I (som hun hed dengang for et år siden).  Det har ligget  i en skål på bordet, for flerfarvegarn med korte farveskift er ikke lige velegnet til alting, selv om det er smukt i bundtet.

Så jeg viklede et nøgle og boblede.  Og boblede.  På hæklenål 2 ½ mm - og tyndt, glat garn med flere tråde...  Det tog HELE weekenden - og vi var på besøg hos Farmor og Farfar, så det var ikke meget husligt der blev lavet - og krævede også en meget sen mandag aften.  Med andre ord: Mange timer. Mine hænder blev uendeligt trætte - og min højre ringfinger snurrer stadig som om den sover, pga. den megen knugen om hæklenålen. Hækling er ikke min spidskompetence.Tirsdag blev der hæklet om remmen på vej i S-toget til og fra arbejde - og så fandt jeg en gammel (norsk?) metalknap i Mormor-samlingen i kælderen.  

Jeg er ret vild med den måde boblerne samler farverne fra farveskiftene i små prikker - og sjovt nok ligger farverne kun tilfældigt blandet på klappen (som blev hæklet frem og tilbage) mens de danner zig-zag-mønster på resten af etuiet, hvor jeg hæklede rundt og rundt.


Og nej.  Billederne er ikke helt skarpe.  Det er nemlig liiiiidt svært at fotografere et kamera med det kamera man skal fotografere...  (hæ-hæ)  så disse billeder er knipset med IPad'en.

Fremover bliver det dog det lille IXUS 500 HS, der leverer hovedparten af billederne her på bloggen. 


Garnet er uendeligt lækkert. Blankt og blødt. 

Luksus af den bedste slags.  Hand Maiden Sea Silk - 70 % silke, 30 % Seacell.  400 m/100 g. Håndfarvet i Canada.  Dette bundt og dets søster har farven "Peacock" - og jeg fik også 2 bundter i grønne nuancer.   Mums!  Dem vil jeg glæde mig til at bruge.  En gang.  Men indtil videre får de lov til at pynte i skålen med gramsegarn.

:o)

3 kommentarer:

 1. Av, det var godt nok et lille et. Fedt. Med alt det man altid render rundt med i tasken er det laekkert med noget der ikke fylder hihi. Haekleriets kunst er du da god til. Flot etui.

  SvarSlet
 2. Jeg synes du har været hurtig. Jeg hækler stadig og er endnu langt fra færdig :)

  SvarSlet
 3. Mærkelig nok synes min højre hånd, at jeg var alt for hurtig/intens. Det mindste tryk inde i hånden og min ring- og langefinger snurrer i flere timer...

  Måske en pause eller to havde været en god ting, men tålmodighed er ikke min store dyd ;o)

  ~ Karina

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz