torsdag den 24. januar 2013

Så blev jeg lige til en mand...

Hvad sker der lige for tøjproducenterne?

Lad os nu antage, at en kvinde passer størrelse 46/XL i bukser.  Bredrøvet, måske, men der findes altså damebukser i størrelse 46.

Der findes også damejakker i størrelse 46/XL.  Men hvorfor er det så liiiige, at en kvinde, som passer størrelse 46/XL i bukser ikke kan lukke sådan en damejakke i lang model i størrelse 46/XL omkring den brede bagdel???

Jeg prøvede omkring 60 jakker i går.  60!  Kid you nok. 

Prøvede mig møjsommeligt igennem mærke efter mærke. Model efter model. Butik efter butik.
Finde stor størrelse. Lyne jakke op. Tage af bøjlen. Tage jakke på. Forsøge at lukke. Smile småsurt og ironisk. Tage jakke af. Hænge på bøjle. Lukke lynlås  (i de fleste tilfælde, for til sidst blev jeg lidt småsur - og meget svedig...)

Og så endte jeg i Peak Performance-butikken, hvor der til min store fornøjelse var en jakke, som jeg kunne lukke...   Yippie for det.
Denne her...  Bare i sort.  Og jeg gad altså ikke at have en sort.  Ville meget hellere have den grå...  Som de så ikke havde i XL...   Just my lucky day.  Not. 

W'S HAKUBA PARKA

"Men du kan da prøve i Lyngby", sagde den søde ekspedient.  Som ikke vidste, at i går var sidste mulighed for at erhverve mig jakke før skiferie i Norge i næste uge...  Og det var pinedød nødvendigt, for lynlåsen i den gamle er gået i stykker...  og skiferie i minus 14 grader med en ødelagt lynlås er ikke nogen fornøjelse, har jeg ladet mig fortælle...

Men på stativet lige ved siden af havde de en herremodel - og der er altså ikke meget forskel...  Måske en smule mindre facon omkring taljen, men jeg har planer om at sy en løbegang og en regulerbar elastik ideni  - for det viste sig nemlig, at herremodellen i str. L passede omkring den bredmåsede... 

M's FURANO PARKA

Så mænd i str. L er altså mere bredrøvede end kvinder med timeglasfacon???

Hm...

;o)

9 kommentarer:

 1. Lekker jakke :-) Velkommen til Norge, (vi selger klær her også om det skulle være krise ;-) he he

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kristin. Jeg har skam købt tøj i Norge tidligere, men turde ikke rigtigt satse på den ENE butik, som findes i nærheden af skicenteret...

   Slet
 2. Ja shopping er yderst "spændende"

  str. er et vidt begreb... men godt du fandt en jakke, var den ikke også billigere i herremodellen?

  Der er ganske meget uretfærdighed når det gælder tøj..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hader i virkeligheden shopping. Måske fordi jeg ikke passer ned i den gængse størrelsesguide, som de syr kvindetøj efter.
   Med mine 184 cm i højden (hvoraf 113 er ben...) finder jeg sjældent bukser med den rette længde. Og med en størrelse 46 for neden, størrelse 42 i taljen og 44 over barmen er det jo noget af et lotteri at finde noget der passer... Som ikke er i "telt"-størrelse eller facon...

   Nød lærer nøgen kvinde at sy tøj...


   Slet
 3. Super lækker jakke.
  Jeg har selv været ude for at måtte have en aktisk vinterjakke i herre model da jeg har et noget bredt skulderparti så pige/dame jakker er total NO GO! for mit vedkomne. :-)
  Jeg fik min ved sportsmaster men den kostede til gengæld også den nette sum af 4.999,95 AV pengepung, men gud hvor de penge er givet godt ud:) aldrig har jeg været så lykkelig for en jakke.
  Så nogle gange er det skønt at ''være blevet til en mand'' :)

  Super god dag til dig :)

  SvarSlet
 4. Godt du fandt en jakke ha en god skiferie

  SvarSlet
 5. Her sidder jeg så og har begge hænder oppe over hovedet og skiger 'jubi-jæh...jeg er IKKE den eneste der har dét problem'. Jeg er i nøjagtigt samme sted når jeg skal have tøj, uanset om det er jakker, bukser eller bluser. Røven er altid i vejen. Og dem der laver bukserne i de store størrelser, tror mærkeligt nok at alle der har en bred røv også har en tyk mave, for taljen i bukserne er altid mega meget for stor, så det kræver en 'indsyning' eller et godt bælte. For producenterne har jo ikke lige taget højde for at kvinder med brede røve også kan have en talje... TYPISK!
  Men dejligt at du fandt en jakke og god skiferie til dig :-)

  SvarSlet
 6. Synes egentlig herrejakken er pænere - mere enkel - hvis det kan være en trøst :-)

  Kh Bodil

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz