mandag den 16. maj 2011

Nu med perler

For et stykke tid siden strikkede jeg mit første rigtige "lace"sjal - og fandt ud af, at Nupps er et sandt helvede at strikke. Specielt når man strikker med to tråde ultratyndt garn og derfor skal forsøge at strikke 2 x 9 tråde sammen i vrang...
For ikke-strikkere er dette sikkert sort tale, men tro mig... Når man har gjort det 400 gange, så har man (jeg) lyst til at skrige højt. Jeg svor i samme åndedrag, at jeg aldrig ville strikke Nupps igen. Eller i hvert fald ikke før jeg har glemt alt om mit Nupps helvede.

Men selve sjalet kunne jeg faktisk godt lide... og når man nu har købt en hel masse garn, så kan man jo strikke lige hvad man vil.

På togturen til Jylland kastede jeg mig derfor over et par nøgler mørklilla Arwetta - og en lille pose perler - og allerede i går aftes kunne jeg lukke af for de sidste masker. Perlerne var ikke det letteste projekt i verden (specielt ikke om aftenen i en dårligt oplyst stue, hvor jeg gang på gang måtte kæmpe for at se den fine fiskesnøre, som jeg brugte til at trække perlerne på med) - men jeg vil til enhver tid erstatte Nupps med perler.

Nu ligger den så der...


... og mangler kun lige hæftning af et par ender, en smule vask og en udspænding - og så har jeg en lille halsklud i den lækreste bløde merino med glitrende perler i kanten.

Men så skete der jo det... at mens jeg sad og strikkede, var der en svigermor til min søster, der forelskede sig i mit projekt - og hun bad så inderligt, om jeg ikke ville være venlig at strikke et sjal til hende...  Med perler og det hele, og gerne i en lys nuance...

Så før jeg egentlig er helt færdig med min halsklud... har jeg startet på endnu et projekt. Tror dog nok, at det skal være en smule større denne gang, så det ender med at blive til et rigtigt sjal.


Mønsteret er Echo Flower Shawl - og du kan finde opskriften her, hvis du skulle få lyst.

:o) 

2 kommentarer:

  1. Nej, gider du lige.. så har du bare strikket det meste af to sjaler, inden jeg overhovedet er nået til alle de der forfærdelige gevækster...

    Det ser nu faktisk meget flot ud med perler und alles. Jeg håber du finder mere lys til det næste :)

    SvarSlet
  2. Det kalder jeg kraetivt. Men.....Hvordan klarer man det der med perlerne?????????

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz