Herlige hjemmebagte kanelsnegle - og en enkelt kanel-stang. Mums.
Hvis du skulle få lyst til selv at opleve duften - og smagen - af dette fantastiske bagværk, så er det ganske let - og meget hyggeligt at bage disse snegle. Tag ungerne til hjælp. De elsker at "klistre" :o)
Kanelsnegle
(Ca. 24 stk ud af én portion dej)
Start med at lave en (dobbelt) portion af dejen fra Frau Putz' fastelavnsboller. Opskriften finder du her. Laver du en enkelt portion får du ca. 24 kanelsnegle.
Mens dejen hæver rører du remonce af 50 g. let blødgjort margarine (Microbølgeovn), 100 g. brun farin og 1 tsk. stødt kanel. Har du lavet dobbelt portion dej (Det kan man jo lige så godt!) tager du selvfølgelig 100 g. margarine, 200 g. brun farin og 2 tsk. stødt kanel... :o)
Rul dejen ud til en firkant på køkkenbordet og smør remoncen ud i et tyndt lag over hele dejen.
Drys evt. med rosiner...
... og tril dejen sammen til en pølse. Fugt den sidste kant med vand, så pølsen bliver "klistret sammen" - og tril den evt. længere, så tykkelsen af pølsen passer med hullerne i dine muffinsforme.
Har du som Frau Putz muffinsforme beklæder du dem med papirsforme - og har du ikke muffinsforme, lægger du et stykke bagepapir på bagepladen - men du må så forvente, at en stor del af fyldet flyder ud på pladen - hvilket jo er lidt ærgerligt ;o)
Skær nu pølsen i stykker på ca. 1 cm. tykkelse - og læg dem i formene...
Hvis der er nogen tilbage kan de fryses - og evt. lunes, før de serveres.
Et alternativ til at lave enkelte snegle er denne fantastiske kanel-stang - og den er super enkel at lave. Den kan laves af resten af dejen, når man som Frau Putz "kun" har 36 muffinsforme!
Tril dejen til en pølse - fuldstændigt som til snegle. Men i stedet for at skære rullen helt igennem skærer du næsten igennem...
... og så breder du de enkelte skiver ud til skiftevis den ene og den anden side. Du kan også forme stangen (Hvis lang nok) til en stor oval på bagepladen - hvis du skal have mange gæster. Det ser helt fantastisk ud.
Denne bages i ovnen ved 175 - 200 grader celcius - lidt længere end kanelsneglene.På billedet ses også en række af Frau Putz' grovboller.
Det var de få, som jeg selv "fik lov" til at forme. Emilie var nemlig med i køkkenet på denne dag - og hjalp med både kanelsnegle og de grovboller, som vi bagte efterfølgende.
Det blev til en pladefuld skønne boller - omend i let varierende størrelse, men det kan jo vise sig at være en fordel, for så er der både til den store og den lille sult...
Formet, penslet og drysset af Emilie. Ganske dygtig bageraspirant :o)
Denne opskrift er også meget benyttet i Familien Putz - og jeg bringer den her til glæde for andre bageglade læsere.
Formet, penslet og drysset af Emilie. Ganske dygtig bageraspirant :o)
Denne opskrift er også meget benyttet i Familien Putz - og jeg bringer den her til glæde for andre bageglade læsere.
Disse boller er fulde af kerner, men fordi de er kogt bløde før de blandes i dejen bliver bollerne ikke tørre, hvilket yderligere hjælpes på vej af, at de får lov til at "vokse sammen" på pladen, så de forbliver bløde på siderne.
Softkerneboller
(En stor bradepandefuld - ca. 40 stk)
300 g. kerner - f.eks. tre- eller femkornsblanding.
4 dl. vand
Koges sammen, indtil alt vandet er opsuget af kernerne. Gryden tages af varmen, og der tilsættes
50 g. margarine/smør som smeltes.
Blandingen afkøles let og hældes over i dejfadet. Tilsæt
4 dl. koldt mælk/vand
2 dl. ymer/A38/Kærnemælk
1 æg
Kontroller at blandingen ikke er for varm, før du tilsætter gæren! Den skal være lunken, for ellers dræber du gærcellerne.
25 - 50 g. gær
2 tsk. groft salt
Hvedemel - indtil dejen er til at ælte, men fortsat ret klistret.
Dejen hæver i ca. 45 minutter, hvorefter den formes til boller, som sættes TÆT sammen på pladen.
Efterhæver ca. 15 minutter, før de evt. pensles og drysses med birkes, grovmel, hirseflager, havregryn eller hvad der ellers findes i "fadeburet" :o)
Bages midt i ovnen ved 200 grader Celcius i ca. 15 minutter indtil de er lysebrune. Kontroller, at bollerne er bagt - de skal have lidt længere tid end "almindelige" boller.
Afkøles på bagerist. Bollerne brækkes fra hinanden umiddelbart før de serveres.
Kan fryses i store "blokke" - og evt. lunes i ovnen eller på brødrister, før de brækkes fra hinanden.
Du kan selvfølgelig også bruge dejen til "fritstående" boller, hvis du er mere til sprøde overflader :o)
Softkerneboller
(En stor bradepandefuld - ca. 40 stk)
300 g. kerner - f.eks. tre- eller femkornsblanding.
4 dl. vand
Koges sammen, indtil alt vandet er opsuget af kernerne. Gryden tages af varmen, og der tilsættes
50 g. margarine/smør som smeltes.
Blandingen afkøles let og hældes over i dejfadet. Tilsæt
4 dl. koldt mælk/vand
2 dl. ymer/A38/Kærnemælk
1 æg
Kontroller at blandingen ikke er for varm, før du tilsætter gæren! Den skal være lunken, for ellers dræber du gærcellerne.
25 - 50 g. gær
2 tsk. groft salt
Hvedemel - indtil dejen er til at ælte, men fortsat ret klistret.
Dejen hæver i ca. 45 minutter, hvorefter den formes til boller, som sættes TÆT sammen på pladen.
Efterhæver ca. 15 minutter, før de evt. pensles og drysses med birkes, grovmel, hirseflager, havregryn eller hvad der ellers findes i "fadeburet" :o)
Bages midt i ovnen ved 200 grader Celcius i ca. 15 minutter indtil de er lysebrune. Kontroller, at bollerne er bagt - de skal have lidt længere tid end "almindelige" boller.
Afkøles på bagerist. Bollerne brækkes fra hinanden umiddelbart før de serveres.
Kan fryses i store "blokke" - og evt. lunes i ovnen eller på brødrister, før de brækkes fra hinanden.
Du kan selvfølgelig også bruge dejen til "fritstående" boller, hvis du er mere til sprøde overflader :o)
Prøv det. Det slår altså bagerens !
Hvor ser det dog lækkert ud !!
SvarSletHvordan kan det være at dine søde kontor-fæller endnu ikke har smagt?
Glæder mig til tirsdag :-)
Mums.... de er lækre. Tak for de lune smagsprøver
SvarSletNo vart eg svolten, sjølv om eg har 8 brød på benken og har prøvesmakt ein skalk med berre smør på. Det er godt!
SvarSletEg trur eg må kjøpe muffinsbrett, det er jo lettare for papirformene å halde forma då;)