torsdag den 27. august 2009

Verdens letteste lagkagebunde

Dette er verdens letteste, garanteret-succes-hver-gang lagkagebunde.

Hvis du har en elpisker kan du lave dem. Jeg tør næsten lægge hovedet på bloggen ;o)

Du skal bruge:
6 æg (str. M/L)
200 g. sukker


Og så skal du piske...

... og piske...
... og piske...

... og piske... indtil ægge-blandingen er blevet næsten hvid og piskerisene efterlader spor. Det tager ca. 5-8 minutter - og det føles som en EVIGHED.
Og så skal du ikke piske mere!
Til chokoladebunde skal du nu bruge:
100 g. mel
40 g. cacaopulver
Til hvide lagkagebunde skal du bruge:
140 g. mel
4 tsk. vanillesukker
Bland mel og cacao / mel og vanillesukker og sigt det ned i skålen.
Med en metalske vendes melblandingen ind i æggene - UDEN at røre luften ud. Der er ikke hævemiddel i dejen - luftboblerne i æggene klarer hævningen.
Tegn cirkler (på bagsiden) på bagepapirer - og smør blandingen ud (på forsiden) i et jævnt lag på ca. ½ - 1 cm. tykkelse.
Igen uden at mase luften ud.

Sæt bundene i ovnen v. 200 grader C (Eller 175 grader varmluft) til lysebrune.

Der bliver ca. 4 lagkagebunde ud af denne portion - og på billedet herunder ser du det bjerg af bunde (3 portioner), som Frau Putz skal have med DSB til Jylland her til eftermiddag.
Gad vide, om det kan være på bagagehylden? ;o)

94 kommentarer:

  1. Hej Frau Putz
    tak for hjælpen
    V H
    AT

    SvarSlet
  2. Hej Frau Putz - de er super lækre! Kan man mon bruge dejen til roulade?
    mvh Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har jeg stor succes med. Så supergod opskrift

      Slet
  3. Dejlig luftig lagkagebund.
    Har lavet en magastor lagkage, og bruger gerne opskriften igen.
    Lagt sammen med kagecreme, banan, jordbærgrød. Pyntet med flødeskum, m. valnødder vendt på panden i honning, så de bliver sprøde.
    Velbekomme.
    VH Doris Skou

    SvarSlet
  4. Hvis du virkelig er mormor, er du altså en kanonsej en af slagsen. Jeg skal lave lagkage til kærestens 24års fødselsdag i morgen og det bliver helt bestemt med din opskrift. Du får det jo til at lyde nemt ;)
    M.v.h. Maria

    SvarSlet
  5. Wow, det var nemt, og en succes... Jeg lavede chokoladebunde, en pladefuld, skar dem ud i rektangler, lagde vanilleis imellem, pyntede med "rester" af bundene, most banan og lidt is. Og så en tur i fryseren...Uhhhhmmm, guf. Tak for en nem og dejlig opskrift. Kigger helt klart forbi en anden gang. Hilsen fam. Pedersen

    SvarSlet
  6. hej

    er meget spændt på om det lykkes, da det er første gang jeg skal lave bunde selv.
    mvh. mor til snart 3

    SvarSlet
  7. Fantastisk lækker og nem opskrift. Bare lige et hurtigt spørgsmål: Hvorfor skal man bruge en metalske til at vende melet i æggemassen? Bliver dejen ødelagt hvis man fx. bruger et plastik dejskraber?

    SvarSlet
  8. Hej Anne
    Det er vigtigt, at man ikke slår luften ud af dejen - derfor bruger man en metalske i stedet for en dejskraber eller en plastic-grydeske.

    Meeen.... er man forsigtig kan man sikkert godt vende melet i med en dejskraber.

    MVH Karina

    SvarSlet
  9. Kan man fryse dem? De ser rigtig lækre ud :)

    SvarSlet
  10. Jeg tror sagtens, at man kan fryse dem. Bare læg bagepapir imellem, så de ikke hænger sammen.
    Jeg plejer at bage bundene dagen før jeg skal bruge dem. Så behøver man ikke at fryse dem.
    ~ Karina

    SvarSlet
    Svar
    1. Super lækre lagkagebunde har brugt opskriften flere gange. Men jeg tænkte på skal de stå til dagen efter før man bruger dem?

      Slet
  11. Beklager trykfejlene - førstskrevne må gerne slettes)

    Jeg siger så mange tak!

    At skulle udregne ingredienser til halvanden portion satte dog min skolelærdom på en prøve - men sjovt var det.

    Jeg lavede en trelags af cakao - set fra toppen

    kakaopulverdrys
    hindbær
    flødeskum
    BUND m hakkede valdnødder
    avocadoflødeskum m lime og sukker
    BUND
    æblekompot kogt m chili og kanel
    smeltet chokololade, stivnet på
    BUND

    og en firelags

    hakkede valdnødder
    flødeskum m lime (ikke sukker)
    BUND m hakkede valnødder
    avocadoflødeskum m lime og sukker
    BUND
    flødeskum
    bananer
    BUND m hakkede valnødder og m dryppet masala
    avocadoflødeskum m lime og sukker
    BUND overhældt m masala

    Det spiser vi i aften.

    46.000 kaloerier and then some... :-D

    SvarSlet
  12. Krabat... Gad skisme godt smage bare et enkelt stykke af den lagkage. Så pyt med de 4600 kalorier, eller hvor meget min andel kan udgøre ;)

    ~ Karina

    SvarSlet
  13. Lisbeth Haulik21 marts, 2011

    De bedste og nemmeste lagkagebunde. Køber ALDRIG færdige bunde igen. Har bagt både lyse og cacaobundene flere gange, super lækre. Tak for opskriften, den er gemt til evig tid :-)

    SvarSlet
  14. Dem må jeg helt sikkert prøve til min datters fødselsdag på onsdag. Du siger du bager dem dagen før de skal bruges(!) det gør jo det hele meget, meget lettere.. Særligt når der skal bages og pyntes cupcakes på dagen :-)

    Tak

    SvarSlet
  15. Majken i Houston05 juni, 2011

    Din opskrift bliver ogsaa brugt flittigt her i USA hvor vi bor. Her kan man nemlig ikke koebe lagkagebunde og hvorfor skal man ogsaa det med din gode opskrift ... tak fordi du vil dele ud af den!

    SvarSlet
  16. Kirstine, New York City13 juni, 2011

    Kære Frau Putz,

    Tusind tak for den fantastiske opskrift. Godt beskrevet og nem at gå til.

    Mvh Kirstine

    SvarSlet
  17. Vellykket hver gang! Jeg har brugt denne opskrift til alle fødselsdagslagkager gennem det sidste år og endnu engang i dag på min kærestes fødselsdag. Så putter jeg revet citron i dejen og drysser hakket chokolade udover hver bund så snart de kommer ud af ovnen så det smelter. Derefter lægges bundene sammen med en blanding af frosne bær og flormelis vendt i flødeskum. Det er så simpelt og så lækkert. Surt sødt og friskt.

    SvarSlet
  18. De lader til at være rigig gode. Har den første i ovnen.
    Dog ville en ca tid for bagning have været rar. :-)

    SvarSlet
  19. Så er der også bagt bunde her - satser på en firkantet lagkage :)
    Tak for opskriften. Jeg fandt frem til den via google og dermed din blog. Tilmelder mig straks for her kan jeg da vist hente mere inspiration :)

    Mvh Laila

    SvarSlet
  20. Hej :)

    Jeg vil meget gerne bage disse lækre bunde til en venindes barnedåb, herefter fryse dem og ligge lagkagen sammen på selve dagen.
    Men da vi bliver omkring 50 tænker jeg også at lave en firkantet lagkage, omkring samme størrelse som en bageplade og gerne i 3 lag?
    Tror d bundene bliver gode når de bliver så store og tror du det er nok med en portion?

    Og sikke en spændende blog, farligt for en kage elsker som mig :P

    KH Trine

    SvarSlet
  21. Hej Trine
    Du kan sagtens bage bundene store. Jeg vil dog tro, at du skal bruge halvanden portion af dejen, hvis du skal bage 3 bradepandestore bunde. Ellers bliver bunden for tynd og vil tørre ud under bagningen - og knække når du skal tage den af papiret.

    God fornøjelse
    ~Karina

    SvarSlet
  22. Kærkommen opskrift når man har et barn med glutenallergi i huset som ææææælsker lagkage... Ps. Opskriften virker også med glutenfrit mel...

    SvarSlet
  23. Helene Østergaard05 oktober, 2011

    Hej

    Det lyder altså som om folk synes det er super nemt med de her lagkagebunde, så jeg tror jeg springer ud i det. Men hvor lang er bagetiden ca?

    Og hvor lang er bagetiden ca. hvis det er store firkaneter, bradepandeformet?Håber du kan hjælpe mig.

    Mvh Helene

    SvarSlet
  24. Det er VILDT så mange positive tilbagemeldinger jeg får på denne opskrift. Tusind tak for det :)

    Jeg har fået en del henvendelser omkring bagetiden... og kan kun sige, at det jo afhænger af flere faktorer. Bundenes tykkelse, din ovn osv.

    Meeeen... med alle mulige forbehold, så skal du nok regne med ca. 6-8 minutters bagetid.
    Og har du varmluft kan du jo sætte flere plader ind samtidig ;)


    ~ Karina

    SvarSlet
  25. Hej Frau Putz..
    Jeg skal lave en 2 etagers lagkage (1 rund og 1 sekskantet)har købt bageforme som passer i størrelserne. Ville høer om jeg kan hælde hele lagkage massen i og så skære dem i den rette tykkelse når de er kølet ned.
    Hilsen Mia

    SvarSlet
  26. Hej Mia
    Lagkagebundene kan ikke bages ud i et og deles efterfølgende.
    Men du kan sagtens lave sekskantede bunde af dejen, for jeg skærer altid mine til efter den runde form, som lagkagen bliver samlet i.
    Dejen vil flyde lidt ud over strejerne på papiret - og så skærer du bare det overflødige af og lægger lagkagen sammen.
    ~ Karina

    SvarSlet
  27. Jeg har med success i dag lavet en portion i en springform for derefter at dele i 3... De blev dog lidt tykke, men det ser jeg ik noget galt i :-D

    SvarSlet
  28. Bundene er super lækre og bruger gerne opskriften igen.

    Mvh

    2 kage sultne piger :)

    SvarSlet
  29. Uhh, de er nemme er med ingredienser en hver hausfrau har i skabende. Og nårh ja de smager også fantastiske.

    SvarSlet
  30. Fik lavet 7 fantastiske vanilie bunde af en portion! slået sammen med fødeskum rørt op med knuste ruttebiler = nemt og super lækkert :)
    Tak

    SvarSlet
  31. Kære Putz.
    Det var lige dette jeg ledte efter på nettet. Jeg glæder mig at lave en masse bunde og en kææææmpe kage. Jeg grinte af din beskrivelse, du er fantastisk. Du burde skrive bøger.
    Kram
    Charlotte

    SvarSlet
  32. Super nemme lagkagebunde. Dog synes jeg de var ret svære at få af bagepapiret! Og det var pisket godt luftigt, fik ikke ødelagt boblerne, og lavede endda 'kun' 3 bunde - så det var heller ikke fordi de var for tynde. + De var færdigbagte. Meeen, jeg fik dem da af :) Også uden de blev ødelagte :)

    Hilsen Maria
    www.fristeriet.blogspot.com

    SvarSlet
  33. Hej
    Jeg har lige bagt tre lagkagebunde med caco, det var jo let, det kneb dog med papiret indtil jeg vente det på hoved så gik det letter med at få det løsnet, så nu vil jeg lige bege tre lyse bunde , alt dette skulle gerne blive til en seks etage lagkage til min svigersøn i morgen.
    Tak for en dejlig side.

    SvarSlet
  34. Mornings Frau Putz :)
    Sikke en dejlig trin for trin guide, du præsenterer din opskrift på ! :) Nem og let at gå til ! Jeg er helt sikker på jeg ingen problemer får med at få et fantastisk resultat.

    Smart at bage lagkagebundene dagen før de egentlig skal bruges. Hvordan og i hvad opbevarer du dem " natten " over?

    Hilsen
    en imponeret fan

    SvarSlet
  35. Hej
    Som svar på nogle af de spørgsmål der stadig kommer ind her flere år efter mit oprindelige indlæg...
    Bundene er lettere at få af papiret, hvis du lægger dem med kagesiden ned og trækker papiret af bunden.
    Når jeg skal opbevare dem fra dag til dag (eller i fryseren, hvis der går længere tid) pakker jeg simpelthen bundene ind i husholdningsfilm (med bagepapiret imellem). På den måde tørrer de ikke ud og klistrer ikke sammen.

    MVH
    Karina

    SvarSlet
  36. Gode ting holder mange år ! :) Tak for tippet med opbevaringen. Dét gør jeg :)

    DBH
    Den imponerede fan

    SvarSlet
  37. hmmm... -.-' der skal mel i upzz

    SvarSlet
  38. i kan med fordel lune sukkeret til 45grader :) så får i en mere lugtig bund :)

    SvarSlet
  39. Hej Frau Putz

    Jeg har forsøgt mig med dine lagkagebunde - med STOR succes! :) .. Opskriften har jeg lagt på min blog, med en henvisning til dig selvfølgelig! Det håber jeg er okay?

    Min blog hedder:
    http://godmadogsodesager.blogspot.com

    Stor beundring fra
    - Camilla

    SvarSlet
  40. Tak for den gode opskrift. Bundene var superbe! Sikke et hit. De er nemmere at lave end at gå i supermarkedet, og så er der jo også smagen. Mums!!

    SvarSlet
  41. Hvor lang tid kan man bage dem i forvejen ? mvh. Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved ikke hvor længe de kan holde i fryseren - men de bliver som al anden kage tørre, hvis de opbevares i flere dage ved stuetemperatur.
      Frys dem ned med bagepapir / madpapir imellem bundene. De tør op på ganske kort tid.

      Slet
  42. Hej hvad er din cirkel ca i diameter
    Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette
      Hm... det kan jeg ikke helt svare på. Jeg har nemlig bagt i alle mulige størrelser - og så får man bare et andet antal bunde ud af portionen.
      Jeg har bagt i str. "desserttallerken" - og får ca. 6 bunde.
      I str. lille spisetallerken får jeg ca. 4 bunde - og i den helt store størrelse, som knap kan være på bagepladen, er jeg måske nødt til at gange opskriften med 1½ for at få nok bunde.
      Smør dejen på i et lag på ca. 7-8 mm - og så kan du lave dem så store eller små som du lyster.
      ~ Karina

      Slet
  43. Jeg håber at mænd også må smide et par ord på bordet! Jeg bor i Frankrig og har lige været rundt i de mega supermarkeder som har ALT undtaget lagkagebunde! Min søn som bor i Danmark og arbejder i en NETTO som er rimelig stor, måtte simpelthen tage billeder af de ca. 30 meter lange køle montrer med ost og youghurt i alverdens varianter. Selv den 100 meter lange kasse linie skulle fotograferes! Nå, men datteren fylder 12 år og vil forståeligt nok have en god traditionel dansk fødselsdagskage. Så nu må jeg igang med at lave bundene som skal bruges, det lyder ikke så svært. Min kone arbejder om natten så jeg er nok mere frisk end hun er til at lave dem!

    Erik, Normandiet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Bare klø på, Erik. Lad os endelig få udbredt kendskabet til den danske lagkage, også i et land, hvor de har 30 meter kølemontrer med ost og yoghurt. (Bliver lidt misundelig lige nu, for jeg kunne skam godt sætte tænderne nydefuldt i en rigtigt god ost lige nu... og et par gode oliven...)
      ;o)

      Da jeg på et tidspunkt boede i Kroatien, opdagede jeg til min overraskelse, at de skam sælger - og spiser - ganske mange lagkagebunde, så et helt dansk fænomen er det nu nok ikke.

      ~ Karina

      Slet
    2. Helt enig, jeg gør et stort markedsføringsarbejde her i München, hvor jeg bor, de er et kæmpehit og folk elsker de danske lagkager, jeg har mange gange måtte sende opskriften til en kollega eller nabo.

      Slet
  44. Succes hver gang!!! Har ikke brugt andre opskrifter siden jeg fandt denne!

    SvarSlet
  45. Så er din opskrift også afprøvet i Australien. Bundene er blevet så fine :-) Tak for en god opskrift.

    SvarSlet
  46. Kære FrauPultz.
    Hvor er de fantastiske!! Intet mindre. Men jeg har et teknisk spørgsmål. Ikke for at være genstridig og ønske at gøre anderledes end du foreslår, men hvad er egentlig grunden til at melet skal røres i med en metalske?? Hvorfor ikke plast eller træ?
    Venligst
    Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har Anne også spurgt om tidligere.
      Grunden til metalskeen er, at den som regel er tyndere end den gængse plastic- eller træske, og derfor slår mindre luft ud af dejen, når man rører melet i.

      Er man forsigtig kan man sikkert sagtens røre med en grydeske eller en dejskraber. Det har altså ikke noget med "kemien" at gøre ;o)
      ~ Karina

      Slet
  47. Helt fantastisk nem opskrift! Jeg til at bruge den igen i dag.
    Tusind tak for delingen af opskriften :)

    SvarSlet
  48. Et lille tip, Ta en spring form og læg bagepapiret mellem kant og bund.. Luk springformen sammen om bagepapiret og buk papiret først ind mod midten, derefter modsat. Ta papiret ud af springformen og vupti, så har man en lille forhøjning i bagepapiret som man let kan smøre dejen ud til. Så har man en meget præcist "form" :-)

    SvarSlet
  49. Hej :D jeg skal lige høre om de er egnet til at fryse? jeg skal nemlig holde tre fødselsdage inden for 14 dage, og jeg har ikke lige overskud til at stå med dej osv. tre gange på så kort tid. så det ville bare være super at kunne lave dem alle på én gang, også fyrse dem ned nemlig :D

    hilsen Kristine

    ps. hvis du har svare på det tidligere, så må jeg være ærlig, at jeg ikke læste mere end de første 10 opslag, for hold da op hvor er der mange :D glæader mig virkelig til at komme igang! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kristine
      Du kan sagtens fryse dem. Bare stabl dem, så der er papir imellem lagene (lad dem sidde på bagepapiret når du har bagt dem) og smid dem i fryseren. Det tager ikke lang tid at tø dem op.
      God fornøjelse med multi-fødselsdagene ;o)

      ~ Karina

      Slet
    2. super, tusinde tak! :D

      Slet
  50. Hej....kan jeg bruge speltmel?.... på forhånd tak...:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
    2. Hej.
      Det ved jeg ikke. Jeg har aldrig forsøgt at gøre mine lagkager "sunde".
      Mvh
      Karina

      Slet
    3. Når man googler "lagkage med speltmel" lander man på denne side pga dette spørgsmål.
      Man bruger ikke speltmel for at gøre en lagkage sundere, speltmel er faktisk næsten magen til hvedemel. Der er rigtig mange mennesker, der ikke kan tåle hvedemel, som derfor bruger speltmel i stedet..
      Til spørgsmålet.. Jeg har netop bagt bundene med speltmel og ja, det kan man godt. :-)

      Slet
  51. Uh, jeg er en kegle til at bage, skal prøve din opskrift og håber det lykkes :-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gik fint, dem der blev bagt nok, blev i alt fald rigtig gode. Skal man bage dem, til de bliver brune i kanten eller bare lysebrune ovenpå?

      Slet
    2. Hej Julius
      Godt det gik godt ;o)

      Jeg bager dem til de er lysebrune ovenpå. Med chokoladebundene kan det være lidt sværere, men der går jeg efter farven på kanten. Jeg skærer alligevel altid kanten af efterfølgende, så det gør ikke noget, at den er lidt vel knasende.
      ~ Karina

      Slet
  52. Tusinde tak for en super god opskrift. Har dog svært ved at få bagepapiret af, også selv om jeg vender bunden om. Skal bunden været kold inden jeg forsøger? Vil nu bage 6 bunde til på lørdag, måske er det lettere at fjerne papiret efter en gang frost.
    Venlig hilsen Birgith

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Jeg lader altid mine bunde køle af, før jeg tager dem af papiret. Har aldrig prøvet at fjerne papiret mens de var varme, men måske de er mere skrøbelige.
      Når de er kolde er det ganske nemt.

      Slet
  53. Tak for denne nemme opskrift..

    SvarSlet
  54. Hej,
    det lader til at være en rigtig dejlig opskrift - den skal tages i brug for første gang på søndag hvor jeg har fødselsdag.
    Jeg vil gerne lave en lagkage med 3 bunde som skal være 25-30 cm i diameteren. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt en enkelt portion er nok, eller om jeg skal bruge halvanden gange opskriften?
    Ligeså vel havde jeg tænkt at det ville være smart hvis den nederste bund var tykkere end de 2 øverste for stabilitet. Er det muligt at lave en af bundene tyk (nu hvor mna skal sprøjte det ud på bagepapir uden kanter) eller er dejen for flydende?
    Tak på forhånd :)

    SvarSlet
  55. Hej,
    Kan bruge mindre sukker ? og hvor mange portioner svarer opskriften til ?
    Super man ikke skal bruge bagepulver :)
    vh
    CakeLover

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej CakeLover
      Jeg tror ikke du skal skære i sukkeret. Så er jeg bange for, at æggemassen ikke holder "faconen" - og det er jo det, der bærer bundene, så du ikke skal bruge bagepulver.

      Antal portioner... Tjah... Det afhænger vel også af fyldet. Og appetitten hos gæsterne...
      Du får 3 store, 4 almindelige eller 5 små lagkagebunde af denne portion. Nærmere kan jeg ikke komme det.

      ~ Karina



      Slet
  56. Hej Frau Putz
    Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, alting gik godt, men da jeg tog dem ud af ovnen og ville havde dem af bagepapiret var de klistret helt fast. Jeg blev nødt til og skærer dem af og komme dem i ovnen igen, til "tørring", Har du et bud på hvad jeg kunne havde gjort galt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Bjørk.
      Det var da ærgerligt. Faktisk skulle du blot have ventet til bundene var kølet af på bagepapiret. Når de er kolde kan man ganske let trække papiret af bundene, som er temmelig elastiske.
      Hvis du bager dem i forvejen kan du med fordel stable dem, mens de stadig sidder på bagepapiret (se mit sidste foto) og fryse dem ned på den måde. Så klistrer de ikke sammen.
      ~ Karina

      Slet
  57. Kære Frau Putz,

    Tusind tak for den fantastiske opskrift! Nu har jeg forsøgt mig med flere varianter af. Alle med stort held. Jeg synes dog, at de bliver endnu bedre ved lidt højere varme. Til Bjørk ovenover og alle andre: Drys bagepapiret med et ganske tyndt lag sukker, så slipper bunden meget nemmere papiret.

    Mvh Tine

    SvarSlet
  58. Hey hvis man skal lave en stor lagkage på str med en bradepande er det så dobbelt eller?!

    SvarSlet
  59. Jeg har brugt denne opskrift flere gange, og aldrig mere købe bunde.
    har du prøvet med chokoladestykker, tænker nemlig, når dejen er smurt ud på bagepapir og så fryser chokoladestykker på, men tro du,det kan blive godt?
    vh Camilla

    SvarSlet
  60. troldepus1216 juli, 2014

    er det kun til chokoladebundene der skal bruges mel til. og ikke til de normale bunde?

    SvarSlet
  61. Er der nogle, som læser denne blog, der kan hjælpe en VIRKELIG dårlig bager, med at svare på to spørgsmål?

    1: Hvad sker der, hvis man nu alligevel putter bagepulver i ( for at sikre sig, at dejen hæver, selv om man får pisket luftbobler ud)
    2: Jeg skal bruge forskellige farver lagkagebunde. Hvornår er det bedst at putte frugtfarven i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Jeg tror dine lagkagebunde bliver lidt mere tørre, hvis du putter bagepulver i. Det er aldrig sket for mig, at jeg har fået rørt alle luftboblerne ud. Så længe du pisker længe nok i æggesnapsen (ca. 6 minutter) behøver du ikke være bekymret.
      Frugtfarve kan du sagtens komme i dejen, når den er helt færdig. Se evt. her: http://frauputz.blogspot.dk/2012/06/sneak-peak.html

      MVH Karina

      Slet
  62. Super lækre bunde, men syntes mine blev meget klistret! jeg lod dem køle af inden jeg trak papiret af, men alligevel er det noget klistret, smager dog stadig helt fantastiske! :)

    SvarSlet
  63. Hej frau Putz
    Jeg skal lave en stor lagkage, svarende til bradepanden i en alm ovn. Jeg skal vel bruge 3-4 bunde tror du 3 portioner er nok?
    Hilsen Hanne

    SvarSlet
  64. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  65. Hej Frau putz
    Jeg er vist den første der ikke har held med din opskrift, har ellers fulgt hvert et skridt som beskrevet...måske stod den piskede dej i 5-6 min, før jeg puttede mel i fordi jeg tegnede cirkler på bagepapir.
    For det første er al luft gået ud af dem efter de blev bagt, de så ellers så flotte ud i ovnen�� for det andet er de stadig klistrede i midten, på oversiden efter 1 1/2 time. Kan du give et gæt på hvor det gik galt?
    Mange hilsner Rikke

    SvarSlet
  66. kan man bage dejen i en springform og så dele i 3-4 bunde??

    hilsen annemette

    SvarSlet
  67. Tror du der kan bruges rørsukker i stedet for hvid sukker?

    SvarSlet
  68. Kan man rør ægge massen ud i en køkken maskine?
    Hvis du skal give et bud fødselsdags lagkage til 6 voksende og 4 børn (3år, 2år, 1 1/2 år og 9 mrd) skal jeg så bruge 1 1/2 dej eller 2 dej.

    Hilsen Dorrit

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorrit
      Jeg ved ikke, om en køkkenmaskine kan piske nok luft ind i æggemassen.
      Størrelsen på lagkagen afhænger vel af, hvor meget de spiser ;-) Men med 10 personer ville jeg selv lave dobbelt portion.

      Slet
    2. Jeg bruger min kenwood major med piskeris. Den klarer det fint, når den kører længe nok. Dejen holder fint formen på bagepapir.

      Slet
    3. Man skal ikke have låg på skålen i køkkenmaskinen. Det dur ikke

      Slet
  69. Når bundene er bagt så stryg over papiret med et vådt stykke og vent så til bunden er koldt, så ryger papiret let af

    Kh en dansker i sverige

    SvarSlet
  70. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  71. Hej Frau Putz
    Nu har jeg bagt dine lagkagebunde til alle familiens fødselsdage de sidste i hvert fald 8 år, så det må være på tide med en kommentar. De er virkelig super nemme at bage og bliver SÅ gode hver eneste gang. TAK for en god opskrift :-)
    Mvh Katrine

    SvarSlet
  72. Har flere gange bagt bundene og de er gode, men kan bunden bruges i en roulade? I givet fald skal noget af melen så måske skiftes ud kartaffelmel?

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz