Dette brød må siges at være en smule royalt. Det bliver i hvert fald ikke mere royalt her i Familien Putz :o)
Der er brugt Royal Brown Ale i dejen - og brødet smager "Vidunderligt" ifølge Emilie.
Jeg selv er ikke vild med øl - og kan konstatere, at der overhovedet ikke er nogen "øl-smag" tilbage, så jeg tilslutter mig Emilie :o)
Sådan på "slump" skal der følgende i dejen til brødet, som jeg har bagt i samarbejde med Agnes...
Brown Ale Brød
( 2 stk store, runde brød)
100 g. knækkede hvedekerner
ca. 3 dl vand
Koges sammen i ca. 5-8 minutter
500 ml. koldt vand
1 fl. Royal Brown Ale - eller anden mørk øl
(Evt. lidt mere koldt vand, hvis blandingen ikke er lunken)
½ pakke gær
2 spsk. salt
Passende mængde hvedemel :o) Dejen skal være lidt klistret, men ikke flydende.
Sæt Agnes til at ælte til dejen er smidig og blank (eller få selv sved på panden og store overarme) - og sæt den derefter til hævning et lunt sted i ca. 30 - 45 minutter.
Slå dejen ned og del den i to. Form dejen til kugler og læg dem til efterhævning i hævekurve - eller efterhæv dem på en bageplade. Efterhæver ca. 30 minutter.
Vend brødene ud af hævekurven og sæt dem i en 200 grader varm ovn, varmluft. Skru straks ned til 175 grader og bag dem ca. 40 minutter.
Kontroller at brødene er bagt ved at banke under bunden - lyder de hule er de færdige.
Afkøles på brødrist.
Delicious! my bread making skills (and patience) need to be worked on.
SvarSletHej Frau Putz
SvarSletTak for opskriften på dit royale brød.
Det vil jeg prøve at bage efter jul.
God jul.
Hilsen Alice