fredag den 23. april 2010

Et skvæt og en sjat...

Hm... Be´ om en opskrift siger I... Jamen altså...

Faktum er, at jeg nok laver mad ligesom min Bedste gjorde... Sådan lidt på slump og gefühl...

Et skvæt af det ene og en lille sjat af det andet... blande, blande... røre, røre...

Jeg følger sjældent en opskrift slavisk - for "mon ikke lidt af det her vil give et pift?"...

Nå, men "opskriften" på de sunde muffins er altså af den kategori. Med udgangspunkt i en opskrift fra en kogebog - og en hel masse tilretning og brug af det forhåndenværendes princip.

Det er en opskrift, der egner sig glimrende til at få ryddet op i køleskabet - og her kommer så lidt informationer om, hvordan jeg CIRKA gjorde forleden...

Sunde Muffins

"Grunddej" til 24 muffins blev lavet af:
5 dl. kærnemælk (Kan erstattes af A38 eller andet mælkeprodukt)
2 æg
1 dl. olie
Salt og peber. (Mængden af salt afhænger af fyldet)

400 g. mel (Noget af melet blev udskiftet med et par håndfulde havregryn)
4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

Mælkeprodukt, æg, olie og salt/peber blandes sammen - og fyldet røres i.
Mel og hævemiddel blandes - og røres i dejen.

Fyldes i smurte slip-let muffinsforme (Papirforme er i dette tilfælde en nitte, for der sidder ganske meget fast på papiret) og bages ved 175 grader Celcius i 25 - 30 minutter til lysebrune. Skær en af dem over og se, om de er gennembagt.

Fyldet:
Kan i princippet være alt muligt - kun fantasien, udvalget og ens smag sætter grænsen.

I de muffins jeg bagte forleden var der ca. 300 g. kogte ris, 3oo g. skinketern og 3 håndfulde ærter.
Desuden svitsede jeg 3 store gulerødder i tern, 1 porre og et forårsløg i lidt olie og blandede det i.

Rå grøntsager skal helst svitses først - de når ikke at blive "nok" i ovnen. Bagt nok, stegt nok, kogt nok... Bare "nok". Skønt udtryk! som min veninde Kath fra Sønderjylland bruger.

Så var der ryddet op i mit køleskab, og en umage samling rester var forvandlet til et aftensmåltid.
Men jeg har også brugt soltørrede tomater, krydderurter, fetaost, pinjekerner, frikadeller, broccoli, pølser, peberfrugter, kalkuntern, champignoner, revet ost, tomater, hvidløg, løg...

Ikke alt sammen på en gang... men sådan lidt på slump og efter gefühl...

Rigtigt god fornøjelse med "eksperimenterne".

;o)

5 kommentarer:

  1. Ihhh det kyder rigtig godt , og skal helt sikkert afprøves :)

    SvarSlet
  2. Mmmm, tak. Jeg laver også mad med uden opskrift, men hvis ikke jeg kender til ingredienserne, kan det blive lidt broget.
    Nu ved jeg, hvad vi skal have til middag i morgen :)

    SvarSlet
  3. 1000 tak! Den skal bestemt afprøves.

    SvarSlet
  4. Hey hey hey... sådan hedder det bare!
    (Det troede jeg at du havde glemt, aber nein :-)
    God weekend

    SvarSlet
  5. Jamen det lyder jo nemt..., eller...?
    Tak for opskriften.

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz