tirsdag den 9. februar 2010

Hjemmebagt "knæk"brød


Ha!

Så skulle man da lige prøve det også. At lave hjemmebagt knækbrød.

Jeg fandt indtil flere opskrifter på internettet - og da de alle var stort set enslydende og alle priste resultatet i høje toner, kastede jeg mig ud i projektet.

Resultatet er egentlig ikke et blogindlæg værd - og jeg bager i hvert fald IKKE en portion mere.

Skulle der til gengæld være en eller anden i Bloglandia, som ligger inde med en fantastisk god opskrift på SPRØDE knækbrød, så vil jeg da meget gerne have en kopi, så jeg kan gøre endnu et forsøg...

5 kommentarer:

  1. Jeg har en, kommer lige tilbage skal finde den først :0)

    SvarSlet
  2. Mon man kan lægge en hel opskrift som kommentar :-) Her får du den min mor bager efter med stort held. mvh Nina

    1 dl sesamfrø
    1 dl havregryn
    1 dl hørfrø
    1 dl solsikkekerner
    1 dl græskarkerner
    3 ½ dl mel
    1 tsk bagepulver
    1 tsk salt
    1 dl olie
    2 dl vand

    Alt blandes og lægges på en bageplade m. papir. Der lægges bagepapir ovenpå, og dejen rulles ud med en kagerulle. Det øverste lag papir fjernes og dejen skæres ud i passende størrelser knækbrød enten med kniv eller pizzahjul.

    Bages i 15-20 min. v/200 gr. - gerne varmluft.

    Opbevar i kagedåse eller pose når de er blevet helt afkølede.

    SvarSlet
  3. Så er den her:

    2 dl. hirseflager
    2 dl. risflager
    1 dl. sesamfrø
    1 dl. hørfrø
    1 dl. solsikkekerner
    1 dl. kokosmel
    2 spsk. olie
    2 spsk. brændenælde
    6 dl. vand
    1 tsk. salt
    evt. birkes

    Det hele blandes - står i blød i to timer. Dejen skal være som lind grød, måske skal der tilsættes lidt mere vand.Dejen bredes tyndt ud på bagepapir på to bageplader - og bages ved 190 grader i ca. 30 min - vendes over på en anden plade med bagepapir og bages ca. 15 min. på den anden side. Skæres eller brækkes i stykker. Det meste kan købes i helsebutik.God fornøjelse :0)

    SvarSlet
  4. Jeg bruger denne her - som er meget tæt på Ninas :-)

    1 dl Havregryn
    1 dl Sesamfrø
    1 dl Hørfrø
    1 dl Solsikkekerner
    1 dl Græskarkerner
    3½ dl Hvedemel
    2 1/4 dl. Vand
    0,7 dl Olie
    1 tsk Bagepulver
    2 tsk Fint salt

    SvarSlet
  5. Mine knekkebrød har blitt harde og sprø, men eg måtte lage dei tynnare enn originaloppskrifta for å verte heilt fornøgd.

    Dei ser utrulig lekre ut, da!

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz