fredag den 26. februar 2010

Til alle Austen-fans...


Jeg elsker Jane Austen - og særligt selvfølgelig "Pride and Prejudice" i den fantastiske udgave fra BBC. Den med Colin Firth, selvfølgelig...

Lige præcis den bog og film har altid stået øverst på listen - og der er da også en grund til at vores katte fik navnene Darcy og Lizzy ;o)

Nu er der så lavet en fin lille "What if..." serie, baseret på denne historie.
Hvem har ikke drømt om at være med i historien, bytte plads med Lizzie, prøve kjolerne, danse med Darcy...
What if... en pige fra "vores tid" kunne komme tilbage til den tid.
What if... hendes blotte tilstedeværelse ændrede alting...


Jeg har for et stykke tid siden set denne serie på TV. Fik ved et tilfælde zappet over, ligesom de annoncerede den - temmelig heldigt. Forleden fik jeg den så på DVD af Gemalen og ungerne.

Det er en herlig lille fortælling, som fik mig til at grine flere gange. Den kræver dog et forhåndskendskab til hele historien - hvis du ikke allerede er fan kan den sikkert lånes på biblioteket. Vælg endelig BBC-versionen. Bedre bliver det ikke!

9 kommentarer:

 1. Jeg er vild med den serie og jeg elsker Mr. D'arcy. Den er bare så smuk og mere engelsk kan det næsten ikke blive.

  SvarSlet
 2. Jeg er også Lost in Austen - har ææææælsket, læst og genlæst hendes bøger igen og igen. Og Darcy og Lizzy er naturligvis favoritterne. Jeg oplevede nøjagtigt det samme pudsige sammentræf mht den nye, alternative udgave - zappede osse forbi en aften, og blev i den grad hængende... Den tror jeg sørme osse jeg sku ta og ønske mig ved lejlighed! Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej.
  "Faldt" over din blog og blev bare ved og ved med at læse. Den er super! Dine lyserøde monkeys er SÅ lækre. Jeg har garn liggende der lige passer til sådan et par, men har søgt og søgt efter opskrift. Hvor kan jeg finde den?

  SvarSlet
 4. måske et nyt "must have" i tøse-filmssamlingen... til supplement af alle de andre gode :-)

  SvarSlet
 5. Kirsten - jeg har fundet opskriften via Ravelry - men du kan også finde den her:
  http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTmonkey.html

  God fornøjelse.

  KH Frau Putz

  SvarSlet
 6. åh, jeg elsker mr. Darcy... Jeg havde helt glemt den serie. Jeg må fluks ned og hente den i kælderen, så jeg får set serien her i weekenden.

  Kunne nu godt tænke mig at se den film du omtaler, måske man skulle se om den kan lejes...

  SvarSlet
 7. Yep, the BBC versions are the best. I watch them all the time!

  So, you are a romantic???

  SvarSlet
 8. Ja jeg er helt med, og der er INGEN ander version der duer, end netop BBC's. Godt du mindede mig om, den skal på ønskesedlen. Den nye film du nævner har jeg ikke set, men den lyder sjov.

  SvarSlet
 9. Dejligt at finde en anden Austen-fan. Stolthed og fordom kan ikke vaere med andre end Colin Firth og Jennifer Ehle. Den film/historie er jum jum og totalt uopslidelig. Tak for tipset om serien. Lyder sjovt.Og tak for hyggelig laesning paa din blog.

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz