søndag den 10. maj 2009

Besøg fra USA

Som tidligere nævnt her på bloggen kom Lucy på ferieophold i København.

(Billede lånt på Lucy's blog a-black-pepper)

Jeg havde kommunikeret en del med hende før hendes ophold - og vi havde lavet en aftale om, at jeg skulle vise hende rundt om tirsdagen.
Hun ville gerne se Christiania, men turde ikke tage derud alene, så det blev første stop på vores Tour de København - og undervejs blev den guidede tur "krydret" med masser af spørgsmål og svar om livet i København og Danmark - en type information, som turister normalt ikke får fra guide-bøgerne ;o)
I løbet af dagen så vi:

Christiania... Lucy havde aldrig set hash, så det fik vi også lige kastet et blik på - vi lod os dog ikke friste :o)
Christianshavn
Operaen
Med havnebus til Nyhavn med frokost på Skipperkroen - Dansk smørrebrød
Amalienborg
Marmorkirken
Kvarteret omkring Amalienborg (Bla. Boltens Gård) og Kongens Nytorv,
Magasin
Pilestræde - med indlagt te-pause hos "Ludvigsen", byens bedste frisør-café. Tak, Jørgen :o)
A.C. Perch' tehandel (Hvor vi forkøbte os!)
Strøget og sidegader
Konditoriet La Glace - hvor vi dog ikke lod os friste...
Rådhuspladsen
og til sidst retur til hendes hotel i Istedgade

Og så havde vi vist også fyldt nok "Sightseeing" ind i en kold, blæsende og til tider regnfuld dag. Vejret var lidt "uretfærdigt" med tanke på de mange uger med solskin som lå forud...

Derefter var hun med hjemme hos Frau Putz til lidt "dansk aftensmad". Vi havde lagt hovederne i blød, for skulle vi servere flæskesteg med brun sovs og rødkål? - eller skulle vi servere mere "ung" mad???

Vi endte med at lave marineret nakkesteg på Webergrillen - og hertil traditionel, kold kartoffelsalat samt en rucolasalat med grillet peber, pinjekerner og fetaost. Og (selvfølgelig) Frau Putz' hjemmebagte brød.

Onsdag til torsdag tog Lucy til Malmö - og torsdag eftermiddag returnerede hun så til Putz' Familiehotel for en enkelt overnatning.
Så blev der serveret den lovede rabarbertærte med vanilleis - og senere paneret kyllingebryst med citron og kapers, hjemmelavede kartoffelbåde og grønne bønner.

Det var jo dagen før Store Bededag, så vi skulle selvfølgelig have hveder, men de blev simpelthen udsat til morgenmaden fredag, for vi kunne ikke spise mere, da vi nåede til aftenteen :o)

Fredag gik vi til den lokale planteskole, hvor vi fik købt det sidste til drivhus og have (Lucy var meget imponeret over udvalget - og vi er da bestemt også glade for den lokale planteskole!) - og efter en traditionel dansk frokost med sild og snaps (!) og diverse andet, typisk dansk pålæg på rugbrød tog vi alle i TIVOLI som afslutning på en hyggelig dag.

Det var nogle herlige dage i selskab med en meget sød, åben og snakkesalig kvinde - som nok mere betegner sig selv som fra Malawi end som fra USA - og hele familien fandt det sjovt og interessant at lære hende at kende.
Ungerne var først meget generte, men da de fik GAVER fra hende (Barbie til Emilie og Lynet McQueen-ting til Andreas) ville deres begejstring ingen ende tage, og de plaprede løs på dansk resten af tiden de var sammen. At de ikke forstod hinanden lod ikke til at være nogen hindring for samtalen :o)

Det var til gengæld ikke mange billeder jeg fik taget under Lucy's ophold i København. Jeg tog billeder, men det var med hendes fantastiske digitale spejlrefleks kamera - sådan ét må jeg bare eje - så mit eget lille, elendige Olympus blev i tasken under hele turen! Det havde vist lidt mindreværdskomplekser... ;o)

Jeg går ud fra, at der kommer en "reportage" fra hendes ophold på hendes blog, når hun er returneret til USA og har fået sorteret de mere end 600 billeder hun tog under opholdet i København.
Så skal jeg nok lægge et link her på bloggen, så I kan se, hvordan Lucy oplevede opholdet. Det er altid sjovt at se ens "eget" igennem fremmedes øjne.

3 kommentarer:

 1. Hvor lyder det bare som om I har haft nogle fantastiske dage.
  Du lyder som om du er en skøn tur-guide; det kunne være man skulle skrives op til sådan en tur!! :0))
  Glæder mig til linket kommer til hendes blog - kunne være sjovt at se hvad hun har fået ud af det...
  SES imorgen
  Knus lise

  SvarSlet
 2. Hello!
  Thanks a TON for the most incredible and wonderful experience in Denmark with your family. I loved every bit of it! ciao!

  SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz