De sidste jordbær er snart plukket og alle kirsebærrene er spist - med mavepine til følge!
Til gengæld var solbærrene begyndt at drysse fra buskene, og lå som små, sorte diamanter i græsplænen, da vi kom hjem fra Orø. Der måtte derfor plukkes bær...
I år havde "spinde-bærrene-ind-i-spind-ormene" ikke haft helt så meget held med deres terrorisme, så det lykkedes at få mange af disse skønne bær i skålene.
Sidste år satte solbærhøsten ny rekord... men med årets høst af 1700 g. solbær blev rekorden slået stort!
Efter 2 skåle solbær plukkede jeg stikkelsbær.
De er ikke helt super modne endnu - men med den mængde bær vi har i år (Ny rekord venter også her!) er jeg vist nødt til at dele høsten lidt op, hvis jeg ikke skal brænde ud på den efterfølgende "klippe-stilk-og-blomst-af-hvert-eneste-bær".
Spørg lige, om Darcy's insisteren på at ligge på Frau Putz' skød under bærplukningen besværliggør arbejdet? Men hyggeligt var det da!
Spørg lige, om Darcy's insisteren på at ligge på Frau Putz' skød under bærplukningen besværliggør arbejdet? Men hyggeligt var det da!
1600 g. stikkelsbær blev det til på denne eftermiddag - og de ligger nu klippede og skyllede i fryseren. Jeg ELSKER stikkelsbærmarmelade, så de skal nok få ben at gå på.
Måske jeg også skulle prøve stikkelsbærgrød i år - eller måske "gooseberry fool"...
Måske jeg også skulle prøve stikkelsbærgrød i år - eller måske "gooseberry fool"...
Det lyder i hvert fald lækkert!
Og om lidt er det tid til at befri de utroligt tornede buske for endnu flere røde og gule bær...
MUMS! I er nogle heldige have-ejere!
SvarSletStikkelsbærgrød kan klart anbefales! Det er en klassiker i Marias mors køkken. Med kanel og mælk på - så skal du bare smage!:-)