mandag den 31. maj 2010

Nu også som dug

(Man må sige, at jeg lever i nuet i dag... Bemærk overskriften på alle mine indlæg - og det var altså ikke "med vanilje" - Hi-hi.)



For et stykke tid siden var der lidt "reklame" rundt omkring i Bloglandia for noget fint, mønstret sengetøj fra COOP. Bloggere rundt i det ganske danske land havde store planer for, hvad de kunne sy ud af det "stof".

Jeg styrtede straks ud for at erhverve mig noget sengetøj - både som sengetøj, og lidt til noget "homewear" (Læs: Den slags pyjamasbukser man kan have på HELE søndagen!)



Og nu sandelig... her kommer lidt reklame for COOP, for i dag opdagede jeg, at de nu også har lavet en dug ud af det fine stof. 140 x 250 for 50,- og belagt med noget acryl, så den kan aftørres.


Nææh... så fint (Jeg håber dog, at den retter sig lidt ud, når den har været ude af pakken i et par dage)

Nu har vi snart små, blå blomster i alle rum

;o)

Nu nærmer det sig...

Det er allerede på fredag, at jeg skal dimse... og nøj, hvor jeg glæder mig.

Det skader da heller ikke, at jeg skal overnatte så smukt.

(Billedet er lånt hos Havnens Bed & Breakfast)

Ungerne skal ud til Farmor og Farfar og hygge - og Gemalen... ja han glæder sig til at kunne sove RIGTIGT LÆNGE hele weekenden.

;o)

Nu i filtet version

I får lige et par billeder af min grønne sommertaske efter filtningen.

Efter en tur på 40 grader i vaskemaskinen er tasken stadig ikke voldsomt filtet, så jeg må konstatere, at Holst Supersoft ikke filter særlig godt.
Det er selvfølgelig en fordel, når man har strikket noget, som helst ikke skulle filtes. Jeg er derfor ikke længere nær så nervøs for at mine hjemmestrikkede trøjer og Gemalen-fylder-vaskemaskinen kombineres.
;o)

Tasken krympede derfor ikke til en cocktail-taske som frygtet. Der kan faktisk være temmelig meget garn i den taske, og det' jo ik' så ring'


Til gengæld er den lidt "slatten" i det - og temmelig strækbar, så tunge ting kan jeg ikke slæbe med mig. Men hvad skal man også have med sig ud over garn, pinde, læbepomade, mobil og et visa-kort?

søndag den 30. maj 2010

Stakkels (u)heldige Pelle

I går hyggede han sig i haven sammen med mig...



... og i dag ligger han så her.


Jeg fandt ham i formiddags, svært tilredt og blødende i udestuen - og vi fik ham straks på dyrehospitalet. Det vi troede var et voldsomt overfald af en hund viste sig at stamme fra en påkørsel.

Stakkels Pelle. Uheldig, men heldigvis også ganske heldig.

Lige nu hviler han sig med kroppen fyldt af antibiotika og smertestillende medicin - og i morgen skal han så tilbage til dyrlægen for at få ordnet sår på benet og have opereret en brækket hjørnetand ud.
Stakkels, stakkels Pelle. Mit hjerte bløder for ham.

lørdag den 29. maj 2010

Nøøj, hvor vi hygger!


... og jeg strikker

;o)


fredag den 28. maj 2010

Meget modigt

ENDELIG tog jeg mod til mig.

Det er nu efterhånden et par måneder (eller 5) siden jeg nåede til det "kritiske punkt", hvor jeg skulle klippe min Folklore Cardigan i stykker, så den kunne få forkanter...


... nøj, hvor føler jeg mig modig!

Beautiful

Wow. Jeg har modtaget en award - 3 gange tilmed, så jeg begynder efterhånden at tro på det

;o)


Ellen fra "Ellens strikkerier" , Henriette fra "De fem i byen" og Dianna fra "DiSign Keramik" har alle tildelt mig denne award.

Tusind tak for det!

Ifølge reglerne for awarden skal jeg også fortælle 7 ting om mig selv... Det er straks sværere, for hvad skal jeg lige skrive, som jeg ikke allerede har skrevet?

Well... i ånd med den tildelte award vil jeg forsøge at fortælle lidt om, hvad skønhed er for mig:

Glade unger med is og chokolade i hele fjæset



Farver - særligt petroleum og lys turkis elsker jeg - og jeg synes de er ekstra smukke, hvis de bliver kombineret med pink. Jeg synes dog ikke, at pink tøj og rødt hår går så godt sammen, så jeg kombinerer ikke mit eget petroleumsfarvede tøj med pink. Måske jeg skulle farve mit hår brunt?

Blomster - specielt elsker jeg roser, akeleje, klematis, pæoner, iris, krybende timian, jordbærblomster, æbleblomster, kirsebærblomster, åkander, bellis, forglem-mig-ej, anemoner, .... (OK, stopper nu)



Farvet glas med solstråler igennem

Gamle møbler med fine former og detaljer


Solbrændte tæer i sommersandaler (Hvor bliver den af, den sommer?

Mosbegroede stengærder


Det sidste jeg skal gøre i henhold til reglerne er at linke til 7 andre "Beautiful Bloggere" - og her er min liste over smukke blogs, som jeg besøger, når jeg har brug for eye-candy:

Beautiful Blogs

Fra Danmark - tre meget besøgte blogge, hvilket er ganske velfortjent:

Frøken Mocca - smuk strik, smukke billeder, smukke historier over en god kop kaffe og med en skøn indstilling til livet.

Bloggen med skønne fif til alt det funky interiør, kombineret med stor æstetik og sans for skønhed - og lækker mad, etcetera.

Liselotte - slagter af hellige køer - eller hvad hun nu bedriver, når hun ikke blogger om strik, blomster, kærlighedsbrød og alt det andet smukke i hendes liv.


Fra Norge:

Mias landliv - Vakkert hus, vakker have, beautiful patchwork... En dag får jeg brugt mine lapper. En dag!

Prinsesse Elin - som når så meget kreativt i sin fritid, at jeg simpelthen ikke begriber, hvornår hun sover!


And from the world beyond Scandinavia, these beautiful blogs:

Anna Maria Horner - Beautiful textiles, lots of colours and cutiepie Roman.

Ailis Finlay / a-black-pepper - two wonderful blogs with beautiful photography and knitwear.

I hope you will accept this award - you sure deserve it!


(The rules for this award: Copy the award to your blog and link to the person who gave it to you, forward it to 7 beautiful bloggers and tell us 7 things about yourself)

Sikke megen skønhed. Jeg håber I kigger forbi.

torsdag den 27. maj 2010

Flippertaske eller taskeflip



Godt så... Her var jeg næsten færdig med min nye, sjove sommertaske, da Gemalen kommer forbi og siger:

"Har L ikke en magen til? Hun er jo også sådan lidt flippet"...

Hm...

Nå, men nu er den strikket, syet sammen, kantet og hæftet... og forsøgt filtet i køkkenvasken.
Det med filtning i hånden gik bare slet, slet ikke, så lige nu ligger den og skvulper rundt i vaskemaskinen.

Det er dog med angst og bæven. Den var faktisk ikke alt for stor før filtningen, og nu frygter jeg, at den ender som en lille cocktail-taske...



Well... what the hell. Så inviterer jeg sgu da bare til cocktailparty. Det er da også lidt flippet...


;o)

Sikker søvn


Andreas' nye værelse tager efterhånden form (selv om jeg selvfølgelig burde være i gang med at male reolen for anden gang, fremfor at sidde her...)

Den nye fælles køjeseng fra IKEA er samlet (næsten uden at Gemalen og jeg blev skilt...) - og så var det pludselig slut for Andreas med at sove i tremmesengen, som hånden på hjertet var blevet lige i det mindste, men jo havde meget praktiske tremmer, som man kunne stikke fødderne ud igennem...

;o)


Meeen... nu var Andreas jo vænnet til at sove med indbygget sikring mod at ende på gulvet - og hans søvn går altså ikke stille for sig. Så hvad gør man så, når nyindkøbt køjeseng kun har sengehest for den øverste køje?
Man tager fra "lageret" i kælderen: en gardinstang og et gardin fra IKEA... og så bikser man lige en sengehest sammen - simpelthen ved at lægge gardinet i spænd under madrassen.




Og den virker efter hensigten. Eneste "problem" er, at han er nødt til at have en skammel for at kunne komme ind og ud af sengen, men det synes han vist er ret SEJT.

:o)

onsdag den 26. maj 2010

Fåååårk....

Så så man lige mig...

Med havehandsker og planteskovl... på et tidspunkt, hvor jeg burde være på vej på arbejde.

Desperat søgende...

Jeg endte på knæ i jordbærbedet, hvor jeg fik gravet en stor, blomstrende jordbærplante op og moset den ned i en kæmpestor plasticpotte.


Den blev i al hast fragtet til børnehaven, hvor Andreas og "Store Plantedag" ventede...

Han gik fra stor skuffelse til stor glæde - og så var morgenen alligevel reddet.


(Måske vi skulle blive lidt bedre til at få læst på de informationssedler, der bliver hængt op i børnehaven...)


;o)

mandag den 24. maj 2010

Pinsesolen er gået ned...

... og her sidder jeg efter en dejlig pinseferie, som vi har holdt hjemme. Tre hele dage uden de store planer.
Herligt med nogle dage til at gøre lige hvad der falder en ind (Mest havearbejde... men det hører for det meste til i den "hyggelige" kategori af pligter lige i øjeblikket)

Det rimelige vejr lørdag og søndag resulterede i to dage hovedsageligt tilbragt i haven, mens vejret i dag bød på indendørs aktiviteter...
Hvem der dog bare havde en ung pige ansat til at klare tøjvask og rengøring... Så havde jeg måske en enkelt skjorte i klædeskabet, som rent faktisk var strøjet.
Nå.... men en ung dreng i huset er mere end lykkelig for at hjælpe til med noget af det praktiske.
... og imens fortsatte jeg med mit projekt "male Andreas' reol". Denne gang dog i mere menneskelig temperatur end sidst.

Vi har bestemt ikke ligget på den lade side, og jeg har simpelthen ikke haft hverken tid eller energi til at blogge det mindste. Det har jeg egentlig heller ikke nu, men en lille hilsen skulle I dog have, før dynerne kalder.
Tak fordi du kigger med her hos Frau Putz og resten af Familien.
;o)

fredag den 21. maj 2010

Grønne striber i firkanter...

Jeg har kastet mig ud i et nyt strikke-projekt (SURPRICE!!!)

Orker altså ikke at sy "Viften" sammen - lige nu - og er jo blevet færdig med den pink sag til Emilie. Billeder kommer, når den er tør og kan foreviges på tøsebarnet.

Det nye projekt er super nemt at strikke (ret-ret-ret og lidt mere ret) - og alligevel ganske morsomt. Og hurtigt.
Billedet er taget tidligere i aften, da jeg "så Disneysjov" sammen med ungerne. Nu er der dobbelt så mange firkanter.



Opskriften er fundet gratis her på Ravelry - en meget ordfattig opskrift (med mindre du kan læse japansk), men til gengæld med et meget informativt fotografi af hele "hemmeligheden": Sammensyningen af de stribede firkanter.



Det hele ender med en taske, som efterfølgende skal filtes - og garnet er Holst Supersoft i to skønne, grønlige nuancer: Green Gem og Porcelaine Blue.

Det er altså sjovere end at sy 5 stykker færdigt strik sammen...

;o)

Liv omkring vandet

Vi fik endelig købt vandplanter/sumpplanter til vores lille dam og jeg fik dem "plantet".


Det mest eksotiske, vi har købt, er en Calla - og jeg er lidt spændt på, om den klarer det. Den virker ret spinkel og har et meget lille rodsystem...


De to andre er en vand-mynte og en sumpplante med små, lyslilla blomster.


Hvor vi end er i haven har vi som regel altid mindst en kat som observatør. I dag var det Pelle, der fulgte mig som en skygge - og han var den første til at inspicere planterne.

Efter planceringen af planterne var vandet temmelig grumset og uappetitligt...


... i hvert fald efter min mening.

:o)

Højt og lavt



Vi har en forholdsvis lille have, hvilket desværre er meget almindeligt her i Hovedstadsområdet.

Grunden er på 725 kvadratmeter - og det giver jo ikke meget plads til have, når hus og andet "fast inventar" skal trækkes fra.



Campingvognsprincippet med at udnytte enhver kvadratmeter på bedste vis, kan derfor med fordel anvendes her.

Vi har derfor købt opstammede frugtbuske - solbær og stikkelsbær - for så kan jorden imellem buskene udnyttes til andre lave vækster, i vores tilfælde til rabarber.

Det fungerer super godt - og en sidegevinst som taler for opstammede frugtbuske er, at det er så meget lettere og mere behageligt at plukke frugten. Specielt med stikkelsbærrene er det en fordel, fordi man kan række under tornene.

Et andet sted har vi to ikke-opstammede stikkelsbærbuske, og det er bestemt hverken fornøjeligt eller behageligt at plukke de bær. Måske en smule fornøjeligt for dem der tilfældigvis måtte gå forbi udenfor hækken, når jeg bander "en smule" over tornene.

  

;o)
Det her tror jeg aldrig, at jeg kunne overtale vores katte til...

... men det ser da bare totalt cute ud  

;o)

torsdag den 20. maj 2010

Tilbage i haven

Hold da lige op, hvor er det lang tid siden jeg var her sidst... Her på bloggen...

Først fordi der simpelthen ikke var noget have-relateret at skrive om. Det forhindrede vejret ligesom...

Så fordi vejret ENDELIG skiftede til det bedre og jeg derfor var ude i haven for at nyde vejret...



I dag var vi tilmed i IKEA lige i den bedste "havetid" - men enkelte ting er vigtigere end at nyde haven (f.eks. at købe køjeseng til ungerne...)





På vejen kom vi dog lige forbi et fantastisk sted, nemlig "Vand i haven" (Havde dog ikke kameraet med, så jeg må nøjes med at vise billeder af min egen lille "dam").

Det kan varmt anbefales at besøge butikken - bare for at kigge. Her er nemlig KOI-karper for alle pengene. ALLE pengene. Flere af de store brogede fisk kostede 10-12.000,- stykket... En af dem hed "Sushi" - så tror da pokker at det er så dyrt at spise sig mæt i det... ;o)

Der er også et ganske flot havedam-anlæg udenfor butikken, hvor de har en masse fisk, som ikke er til salg. Og ja... man kan altså også få små fisk ("Guldfisk") til den lille dam derhjemme.



Ellers er den butik simpelthen stedet, hvor alt til vand i haven kan fås. Fra springvandet til den store 25.000 liters karpedam - og alt imellem...

... og så sælger de også vandplanter, og det var derfor vi var det i dag. For at få lidt grønt til at plante i kanten af vores lille vandhul.

Vi har som tidligere nævnt ikke noget særlig dybt "bassin" - de 5-10 cm. er desværre ikke dybt nok til nøkkeroser, så jeg fortsætter med at drømme om "åkander" i min have.





Det er ikke blevet til meget havearbejde endnu. Det har jeg udsat til pinseferien, for en halv time hist og en halv time pist batter vist ikke rigtigt noget. Ikke når der er store områder i haven, der ser sådan ud:





Store mængder af Andreas' yndlingsblomster!



Sidste år lavede jeg et enormt raid og fjernede 939 (ni-hundrede-ni-og-tredive) mælkebøtter på en enkelt dag (og ja, jeg talte dem)

Helt så mange er der dog ikke i år, så lidt hjalp det da, selv om det jo ikke var den mirakelkur jeg troede.




;o)

Hoola Hoop

Hvad kan du med en hula-hop-ring?


Jeg kan simpelthen det hele! Blidt vuggende i taljen - og ned over hofterne...


Flere ringe samtidig...


Rundt om halsen - og hele vejen ned til anklerne... Intet er umuligt!


Så da Emilie fik en hula-hop-ring kunne jeg da lige vise hende et trick eller to.
Sådan en smækker-lækker hula-hop-jonglerende mor som mig.


Watch and learn...

Hvad fanden går der lige galt her?

Er det ikke som at køre på cykel? Når man først en gang har lært det, så kan man bare det der gylle...

Hvor er mine evner udi hula-hop blevet af?

SUK!

onsdag den 19. maj 2010

I dag holdt de pause på knagen...

... men ellers har Andreas' regnbukser været i brug næsten hver eneste dag siden jeg i en sen aftentime i al hast syede dem.

Det er så det tredje par regnbukser han ejer på ganske kort tid.
Det første par som hørte til sættet fra "Name It" forsvandt i børnehaven efter blot en uge på knagen.
Hm... ærgerligt, men der er så mange andre børn, der har regnbukser der ligner til forveksling, så...



Så syede jeg et par. Hjemmesyede regnbukser med min egen navnemærkat bagi. "Dem er der da ingen, der tager fejl af. "
Jeg tog fejl. De forsvandt...
"Ej... de kommer da tilbage. Der går da ikke ret lang tid, før nogen opdager, at de har fået Andreas' HJEMMESYEDE regnbukser med hjem..."

Der gik en måned... og stadig ingen regnbukser i glemmekassen.

En dag jeg hentede Andreas var han RASENDE. Nu ville han f... ikke have lyserøde regnbukser på mere. Fra lånekassen...
Det kunne jeg sådan set godt forstå, så jeg lovede selvfølgelig, at jeg nok skulle sy nogle nye... Igen-igen.

De sidste rester af regnstoffet blev fundet frem og syet sammen med en stump matchende foerstof. Og så syede jeg en skriggrøn "stribe" nederst på benene. Den matcher regnjakken - og DEN stribe er der da ingen andre, der kan tage fejl af.
Tror jeg da...


:o)

tirsdag den 18. maj 2010

Hjælp med at hjælpe



Er det alderen, der skal afgøre, om du kan få hjælp, hvis du bliver ramt af en depression eller en anden psykisk lidelse?

Klik her og hjælp med din underskrift - så alle kan få tilskud til psykologhjælp, uanset alder.


KH Frau Putz

mandag den 17. maj 2010

Bilstrik

Niecen Karoline blev 4 i weekenden (Tillykke!) - og så skulle vi selvfølgelig til fødselsdag.
En tur til Jylland - og retur... så er der basis for noget bilstrik.

Jeg er lige blevet færdig med at strikke "Viften", og nu mangler kun monteringen - men det er ikke optimalt at sidde og stirre på en stoppenål og en sidesøm i en bil, så jeg måtte finde på noget nyt.
På Ravelry faldt jeg over "Woodland Shawl", som har det fineste bladmønster. Nu er jeg bare ikke sådan en sjal-dame, så jeg besluttede i stedet at anvende bladmønstret på en lille sommercardigan til Emilie.
Trøjen er strikket i Angora Silk Tweed - ligesom "Viften". Skønt, skønt garn. Denne gang i pink.
Mønsteret er helt basic med raglanudtagninger - og uden ærmer.
Jeg tror den bliver skøn på en småkølig sommerdag.
... og man når alligevel et stykke på sådan en biltur.

lørdag den 15. maj 2010

Afsløring - Mikro-Makro

Langt de fleste bud i denne lille Mikro-Makro konkurrence gik på noget spiseligt. Kager og brød...
Jeg fik selv øje på noget chokolade-is-noget, da jeg kiggede på billedet ;o)



Aber nein!



Fotograferet sekunder før den mødte sin skæbne!


Det var der ingen der gættede - så der var desværre ingen vinder i denne omgang. Tak fordi I gad gætte med - og måske kommer vi tilbage til flere konkurrencer med Makro-indstilling på kameraet her på bloggen.

;o)