tirsdag den 28. juni 2011

Impatiently waiting

Hvor mange gange har jeg ikke hørt det der med, at
"Tålmodighed er en dyd"

Tålmodighed?
Ind imellem er jeg tålmodigheden selv. (Ahem...  Ind imellem, skrev jeg!)


Andre gange er jeg ved at eksplodere, når jeg skal vente.  Selvfølgelig (!) er det da næsten umuligt at vente, hvis man venter på noget, man virkelig brænder for.
Måske er tålmodighed i virkeligheden mest for mennesker uden passioner, tænker jeg...



Hvis ventetiden bliver for lang i forhold til det forventede...  går jeg fra at være utålmodig og til nærmest at brænde ud. Jeg går fra spændt forventning til nærmest at opgive. Frustreret har jeg lyst til at smide det jeg venter på helt ud...  fremfor at vente på, at det kommer til at fungere.

Sådan var det sidste sommer, da jeg ventede på perleværkstedet. Slanger der skulle trækkes og tilsluttes. Ventilation. Opsætning af bordplade.  Køb af gasflaske... Nøøj, hvor trak det ud... og til sidst nåede jeg et punkt, hvor jeg havde lyst til at knække alle glasstængerne... og kyle det hele i skraldespanden.

Ahrmen altså...

På det seneste har jeg ventet på - og næsten opgivet - min afspændingsovn til perleværkstedet.

Åh, som jeg dog har drømt om den ovn. Drømt om de perler, som jeg kunne lave, "hvis bare jeg havde en ovn".  Perler med indlagt sølv. Perler med luftbobler. Store perler. Linseformede perler.
Alt sammen perler, som knækker under afkølingen... og som det derfor var umuligt for mig at lege med.

Men når jeg nu har meldt mig ud af arbejdslivet i en periode - med deraf reduceret økonomiske muligheder... så går jeg altså ikke bare ud og kaster 4-5.000,- efter en perleovn. Ikke uden store overvejelser... og ikke uden skrupler...
Og så alligevel... for pludselig var der nogle forventede udgifter, der forsvandt... og nogle feriepenge, der kom dumpende ned på bankkontoen...
Og pludselig fandt jeg mig selv med et stort smil på munden, mens jeg bestilte en afspændingsovn fra England.
Og selvfølgelig fandt jeg også ud af at bestille linsepresser, når jeg nu havde gang i min PayPal-konto...

Linsepresserne kom ganske få dage efter - som forventet. Hurtig ekspedition og hurtig levering fra Tuffnell. Men...  tages i brug kunne de ikke, for...

Ovnen lod vente på sig. Faktisk så længe, at jeg endte med at rykke for den.
Tre dage efter min henvendelse fik jeg besked om, at den desværre var blevet væk under forsendelsen - og at de straks ville sende mig en ny.

Som jeg så ventede på.

Og ventede.


Og ventede.


Og rykkede igen. "Ovnen er på vej. Vi beklager ventetiden. Tak for din tålmodighed". Ha!  Som om...

Og så ventede jeg lidt mere...

Og så kom den endelig. En måned + en dag efter at jeg bestilte og betalte den. Jeg tror den er leveret med cykelbud til kysten, er blevet roet over den engelske kanal i en lille robåd og derefter båret på ryggen af et mulddyr det sidste stykke... eller noget...


Tålmodighed...  Ha!  

Nu skal jeg bare lige have rystet den sidste rest af opgivenhed og frustration af mig... og så skal der laves kæmpestore linseperler med luftbobler og indlagt sølv...

:o)

fredag den 24. juni 2011

Dejlig aften

Traditionen tro (for det er vel en tradition, når det har stået på igennem mere end 3 år...) holdt vi Skt. Hans hjemme i haven, sammen med nogle gode venner.
Først hygger vi os omkring grill og spisebord. Lidt senere tænder vi bålet og futter heksen af under stor opmærksomhed - og så rister vi skumfiduser.





Enormt hyggeligt - og en meget børnefamilievenlig Skt. Hans. De "offentlige" bål tændes nemlig alt, alt for sent, hvis du spørger mig. Det er jo alligevel ikke rigtigt mørkt klokken 22 - så hvorfor ikke flytte tidspunktet for tænding af bålet frem, så der tages hensyn til børn og alle dem, der skal tidligt op dagen efter?


Her i haven hyggede "ungerne" sig i hvert fald fantastisk - og når børnene er glade er forældrene glade...













:o)

onsdag den 22. juni 2011

Slået hjem

Hvis jeg var en LUDO-brik... så var jeg helt klart slået hjem.

Af egen perfektionisme...



Jeg opdagede, at jeg havde strikket forkert i begyndelsen af anden mønsterrække - hvilket så resulterede i, at kanten på den ene side af trøjen bølgede...  Måske kunne jeg have strakt mig ud af problemet efter vask...
Men der er en gang en, der har sagt, at det tager en time (hm... snarere 5) at rette en fejl, men man kan se den i 100 år, hvis man ikke retter den - eller noget i den retning...
Så jeg trævlede op!

Men alt er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget...
For nu fik jeg da mulighed for at prøve den på - og konstaterede, at den var alt for løs. HURRA... Jeg er krympet til en størrelse medium i stedet for en XL   ;o)
Og jeg fandt ud af, at jeg ikke kan lide den alternative kant, som jeg havde strikket - i stedet for den oprindelige kant, som jeg heller ikke kunne lidt. Må vist tænke lidt over et alternativ...
Og nu ved jeg så også, hvad jeg skal gå i gang med, når jeg skal mødes med de andre Dogme-strikkere i aften.
Selv om det godtnok ikke lige er det mest sludre-venlige stykke strik. Bare se, hvad der kom ud af at jeg forsøgte at se Nyheder i går aftes, mens jeg startede på projektet...  Hm...

Fortsat god dag

:o)

Place Marker...

Når man pludselig skal bruge 20 maskemarkører til et projekt... og altså ikke lige har tålmodighed til at udsætte projektet indtil man har købt eller lavet dem man mangler...

Så kan en æske helt almindelige papirclips altså sagtens bruges...



Mit seneste strikkeprojekt er "Myrtle Cardigan" (Mønster købt på Ravelry) - som jeg strikker som en "pullover".
Jeg strikker den af det håndfarvede Wollmeise Superwash Merino i farven Aquarius, som jeg har gået og gramset på i flere uger nu. Og duftet til - for Wollmeise dufter helt fantastisk...

:o)

mandag den 20. juni 2011

Gerda Gasmester

Dette lille "Annex" har Gemalen bygget.


Det huset min gasflaske til perleværkstedet - og Gerda Gasmester.

Og hvis du ligesom jeg lider af Arachnofobi... så skal du nok lade være med at scrolle videre ned. Med mindre du vil se, hvad det er jeg skal overvinde, hver eneste gang, der skal tændes og slukkes for gassen...

Lad mig introducere:

Gerda Gasmester...


Og JA!  Hun er altså næsten lige så stor som det der 5 cm. lange metalbeslag...

Som billederne ganske tydeligt illustrerer, er hun ikke engang så venlig at blive siddende stille i et hjørne af Annexet, når hun får besøg.  Ind imellem sprinter hun rundt i sit spind for at forhindre brugen af gas (hvilket må siges at være en ganske effektiv metode til at spare på brugen af fossile brændstoffer her i husstanden!).

Bambuspinden på øverste billede bruges til at fjerne spindet, men den kan desværre ikke bruges til at åbne og lukke for hanen på gasflasken...

... det skal gøres med håndkraft   (Gyyyyyyyyyys!)

Gemalen mener, at jeg bare skal opdrage Gerda til at åbne, når jeg giver hende besked.  Hun er en stor pige, så det kan hun sikkert sagtens klare.

:o/

lørdag den 18. juni 2011

Og hvad skal jeg nu lave?

Afslutningen af mit Aeolian Shawl(ette) blev længere og mere nervepirrende end påregnet. Jeg kom nemlig til at mangle garn. Med omkring 550 masker lukket af, kunne jeg se, at der ikke var nok til de sidste 50 - og måtte derfor pille kanten op og lave en alternativ aflukning.
Det tog skam også kun et par timer, hver gang jeg skulle lukke de 605 masker af med modificeret elastisk "1 vrang - flyt maskerne tilbage på venstre pind - 2 vrang sammen"-afslutning...  

Klokken var derfor temmelig mange, da jeg var færdig - og kunne konstatere, at den alternative aflukning efterlod mig med 145 cm. garn i overskud!

Men nu er enderne hæftet, sjalet er vasket og spændt ud på gæstesengen i kælderen med noget, der minder om en halv million nåle. Andreas synes det ligner en vampyrflagermus.

Yep... Det er mine tæer... Måtte i højden, for at kunne forevige det hele i et billede 


Det sjal har været en ren besættelse. Særligt kanten med sine 551 perler og en slat Nupps (så få, at det var overskueligt for en Nupps-hader).  Ikke det teknisk letteste sjal at strikke - men bestemt en udfordring.

Elendigt billede, men det giver da et indtryk af antallet af perler...

Der kommer (selvfølgelig) flere billeder af sjalet, når det engang er tørt og kan komme ud i dagslys.

Men hvad skal jeg så kaste mig over...   Ud over min Arwen-cardigan, som nu kun mangler hætten. (Jeg må altså have gang i mere end en ting af gangen...)
Tror det må blive en af de mange UFO'er, der kommer frem i lyset.  Har efterhånden lidt svært ved at huske, hvad der egentlig ligger i gemmerne.
En "Mig", der endte i kurven, da jeg manglede garn... Men mere garn er indkøbt, så der er ingen undskyldning for at den henslæber sit liv i skyggen.
Der er også et hæklet tæppe til Emilie, som mangler en del firkanter...
En stribet taske...
En poncho...

Men der er jo også et par sjaler i min kø på Ravelry...

fredag den 17. juni 2011

OCKD

Hvad er OCKD?


OCKD (Obsessive Compulsive Knitting Disorder) er en psykiatrisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og / eller tvangshandlinger, som omhandler strik.
OCKD er ikke en sindssygdom, selvom mange med lidelsen er bange for at blive opfattet som sindssyge af omgivelserne. OCKD findes i alle sværhedsgrader, lige fra den helt milde med kun lejlighedsvis optræden til den svært invaliderende tilstand, hvor stort set alle døgnets vågne timer er beslaglagt af strik og tanker om strik.
(Næsten fundet her)

Og før nogen går bananas i kommentarfeltet, så er det ikke min intention med dette indlæg at gøre grin med de stakler, der har OCD. 
Jeg fik til gengæld tanken, at jeg måske lider af noget, der i mistænkelig grad minder om OCD, når det vel at mærke handler om strik. Har i hvert fald været godt og grundigt besat af mit sidste strikkeprojekt - mit Aeolian Shawl.

Hey... jeg mangler altså kun 3½ pind og en aflukning, før jeg har strikket mig et shawlette - og jeg startede for små 3 dage siden. Det er altså OCKD, så det batter.


Indre dialog de sidste par dage:
"Skal bare liiiiige strikke den her pind... og så skal der liiige perler på... og så stopper jeg.  Hm... arh, så kan jeg da også lige strikke den pind vrang... men så stopper jeg og ordner vasketøj. Hm... må hellere trække nogle flere perler på snor, så jeg er klar til næste pind...  Ahr... så kan jeg jo også lige så godt strikke den næste pind... og så stopper jeg. Ej... se... nu kommer der en pind med rigtigt mange perler... men så stopper jeg altså også, når jeg har strikket den...  Hm... her skal der sættes perler ovenpå en dobbelt sammentagning... Ej... vasketøj... Ahr... det tager jo ingen tid at strikke en ind vrang... Må hellere gå i seng nu... men jeg skal liiiiige strikke den her pind vrang... og så..."

Det her diagram...  Det drager.  Pas på!


;o)

torsdag den 16. juni 2011

Leg med dej

Jeg bager meget brød. Riiiiiiigtigt meget brød - og det er altså ikke altid præget af den store inspiration og afveksling. Oftest ender det med nogle grove kerner, noget speltmel, nogle krydderier og evt. noget tørret frugt. Mulighederne for kombinationer er uendelige, men alligevel...  Når man bager to gange om ugen, bliver det lidt rutinepræget
;o)

Men da vi skulle have madklubben på besøg og der skulle bages madbrød, fik jeg pludselig lyst til at kaste mig ud i lidt leg med dej...

Flettede skulle brødene være, tænkte jeg - og hvorfor så ikke forsøge sig med noget smag- og farvetilsætning...  Brødene skulle spises til grillet mørbrad med blandede krydderurter, så krydderurter i brødet ville sikkert passe fint til.

Havens udvalg af krydderurter blev derfor hakket og blandet i noget af dejen.  (Persille, mynte, citronmelisse, timian, citrontimian, rosmarin, oregano og salvie. Anything goes. De stærke dog i mindre mængde end de mere milde krydderurter)

Bagerste brød med krydderurter.  Forreste brød et "børnebrød"   ;o)

Desværre indeholdt viktualierummet ikke den tomatpuré jeg havde tænkt mig, så planerne om trefarvet brød kuldsejlede lidt.


Til gengæld blev brødet til søndagens gæster trefarvet som planlagt - for der blev lavet rødbedesalat, og hvorfor så ikke liiiiige blande en lille, blendet rødbede i noget af dejen...

 Gyyys...

... og her i flettet udgave umiddelbart før det endte i ovnen...

:o)

Efter bagning var den pink dej fortsat pink i overfladen - men på mærkværdig vis var brødet orange indeni.


Nu fattes vi igen brød - men jeg tror morgenbrødet bliver i en mere "traditionel" udgave.  Noget med nogle grove kerner, speltmel, nogle revne gulerødder og lidt krydderier fra Ostindien...

;o)

onsdag den 15. juni 2011

... og knap et minut senere...

... indtages scenen så af den lilla "dame"...



Hm...  Heldigvis er han også temmelig vild med at spille fodbold, klatre og lege med biler - for ellers tror jeg næsten, at jeg ville blive lidt bekymret

;o)

Showtime

Hm...  Når man kan udstyre sin lillebror på den måde, så er man vist ikke mere syg, end at man godt kan komme i skole igen i morgen...







:o)

Skisme lidt besværligt...

Jeg har kastet mig ud i endnu et lace-projekt.  Er vist i øjeblikket lidt afhængig af at strikke noget, der kræver koncentration og opmærksomhed   ;o)

Seneste projekt er Aeolian Shawl - som du kan finde opskriften på lige her.

Men det er altså lidt besværligt, når ens printer ikke fungerer - og diagrammet i opskriften er vendt, så det kan printes ud.


Hm...  Godt Gemalen kan printe på arbejdet.

;o)

tirsdag den 14. juni 2011

Tanket op

En tur til lægen, en podepind i halsen - og 5 minutter senere var der svar:  Emilie har halsbetændelse. 
Så er der vel kun én ting at gøre:  Tanke op med nye film, så de næste par dage på sofaen bliver lidt sjovere. 


- og når jeg nu alligevel var i TP, så kunne jeg vel også godt forny min egen, meget begrænsede filmsamling en smule, så jeg gik på rov i tilbudsafdelingen.

Emma... Jeg elsker Jane Austen - og her var der så lige et par andre engelske klassikere med som "bonus". Om det så også er en bonus vil tiden vise. 


Et par gode film til en af de mange "Der-er-ikke-noget-i-fjernsynet-der-er-værd-at-se"-aftener


- og så noget jeg egentlig aldrig havde troet...  Twilight sagaen...  Takket være Julie, som er kultisk vild med disse film...


Gemalen var ved at dø, da han så mig med dem. "Det er jo sådan noget de unge piger ser..."
Ja-ja, men så gammel er jeg vel heller ikke...   - er trods alt kun 4 år ældre end Julie...   Og sådan noget med kærlighed, vampyrer og lignende bliver man vel aldrig for gammel til...

;o)

mandag den 13. juni 2011

Echo Flower Shawl og Shawlette

I efteråret strikkede jeg et Echo Flower Shawl - mit første rigtige lace-sjal nogensinde.  Jeg har strikket en del med hulmønster, men aldrig et sjal.
Det første Echo Flower Shawl (det med de 400 f... Nupps) blev skænket til Svigermor i julegave.

Så var det jo, at der var ophørsudsalg hos min lokale garnpusher - og jeg hjalp hende af med (ahem...) nogle nøgler Arwetta merinould.  Et par af de mørkelilla blev forvandlet til et sjal i mindre udgave - et Echo Flower Shawlette, og jeg erstattede de f... Nupps med små perler.




En anden Svigermor - min søsters - så det lilla stykke strik, og så var der straks en bestilling på et rigtigt sjal, helst i lyseblå, og ligeledes med perler...



Igen er det strikket i Arwetta, næsten 4 nøgler i en skøn himmelblå farve og med perler, der matcher garnfarven så godt, at de er næsten usynlige - bortset fra små lysglimt, når sollyset fanges.

Flere oplysninger på Ravelry. Shawlette og Shawl.

Du kan finde opskriften gratis her, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i et sjal eller en lille halsting - og skulle du have lyst til at erstatte de f... Nupps med perler, så har jeg her vist, hvordan du får perlerne trukket på garnet.

3 Echo Flower Shawls...  Nu må jeg vist i gang med at strikke nogle af de andre laceprojekter, jeg har i min "kø" på Ravelry.
Åh så mange smukke måder, man kan vikle tyndt garn sammen på, ved hjælp af et par pinde

;o)

Jamen-eh... Yay... Tak...

Strikkehygge i godt selskab. Kaffe. Solskin.

Overraskelse...
Jubel...
Glæde...


Jeg har stadig ikke fået hænderne helt ned over mine oplevelser i går, hvor jeg deltog i WWKIP i Kongens Have - sammen med en hel masse andre entusiastiske strikkere - og enkelte hæklere...


Omkring 80 var vi samlet på plænen, hvilket i sig selv var en fantastisk oplevelse. Solen skinnede, der blev snakket - og kigget på andre strikkeres fantastiske strik-projekter.


Slavi havde udskrevet en lille konkurrence. "Tag en af dine ynglings færdige projekter, så laver vi en lille udstilling. Den vildeste, sjoveste og mest spændende vil få en lille præmie fra by Slavi!"

"Ha!", tænkte jeg. "Jeg slæber da min strikkede cykel med.  Mere tosset bliver det ikke..."


- og så var det lige, at jeg blev blæst bagover!  For så mange positive kommentarer havde jeg slet, slet ikke regnet med at få for min tossede cykel.
- og det blev "værre" endnu - for det endte simpelthen med, at jeg vandt den udskrevne konkurrence... og kunne gå hjem med hovedpræmien fra By Slavi...
Tro mig!  Det havde jeg altså ikke regnet med.  Ikke når man ser, hvad min yarnbombede cykel var "oppe imod"...

Alle billederne i det følgende er lånt på Ravelry. Sig til, hvis jeg skal fjerne dem!

Det stykke strik, som jeg "stemte på" var Nienna's (uden blog) "Galadriels dream" (link til projektet på Ravelry her) - et imponerende stykke lace med så mange perler, at jeg slet ikke kan forestille mig, hvor mange timer det har taget at strikke det.  Måske finder jeg ud af det, for jeg er simpelthen nødt til at prøve at strikke mig sådan et.


Blandt mine favoritter var også denne smukke Bohus sweater strikket på pind 2 (!) af Karin Mantefors fra Malmö med bloggen "Karin's Chamber"


Den smukke Flower Power Jakke strikket af Dorte med bloggen "Dottelot"


- og et smukt, råhvidt påfuglesjal, som jeg ikke er sikker på, hvem havde strikket. Billedet herunder er derfor fra mønstersiden på Ravelry.  Pretty as a Peacock designet af Jae Koscierzynski.  Helt klart også på min projektliste.



Set i forhold til disse projekter er det da lidt vanvittigt, at min strikkede havelåge kan vinde førstepræmien (Pinlig-smiley!)


Det føles lidt som at vinde VM i kunstskøjteløb udelukkende med høje point for kunstnerisk udførelse - og uden at nogen har opdaget, at man ingen point har fået for teknisk udførelse...

Men glad er jeg altså alligevel. Og jeg er bestemt også glad for præmien...  5 bundter Silky Merino fra Malabrigo i farven Blackberry - doneret af Slavi.


Hey... kig nu lige forbi hans netbutik, ik'?  Men pas på, for han importerer kun lækker-lækkert garn, som du ikke kan købe andre steder i DK... og det er meget let at blive fristet!

Tusind tak for en dejlig eftermiddag i Kongens Have.

:o)