onsdag den 11. februar 2009

Hvad gør man med sådan nogle brædder ???

I sidste uge var Familien Putz som bekendt i Norge - i et helt fantastisk snedækket landskab. Og her stiftede vi som sædvanlig bekendskab med brædder - og det kan jo være en svær kunst at lære at gebærde sig udi lige præcis denne type brædder... (Profilbrædder går straks bedre... Altså ikke lige i sne i Norge, men... Nej lad hellere det ligge...)

Hr. Putz (Frau Putz' lillebror) var endnu engang på "Snøbrett" - snebrædde (!) eller som de fine kalder det "Snowboard".
Det har tidligere resulteret i MEGET ømme rumper hos ham og PH (Som desværre skulle arbejde og derfor ikke kunne være med på pisterne på eget snøbrett!)

Ja-ja. På trods af grundigt våd rumpe (Hr. Putz fik gang på gang fyldt skibukserne med sne, som så på ondeste vis smeltede...) lykkedes det til sidst Hr. Putz at holde sig oprejst længe nok på sit bræt til at komme nogenlunde hæderligt ned af den røde piste. Selvfølgelig blev dette foreviget på VIDEO - for Hr. Putz har nemlig i modsætning til sin søster et rimeligt smart lille kamera, som kan optage video i en rimelig kvalitet...
Sådan et lille Ixus vil Frau Putz' far nu også have... Frau Putz selv vil stadig gerne have sit PowerShot, selv om det ikke kan ligge i en lomme...
Hov! Sidespring...
Tilbage til brædder...

Familiens mindste - Karoline - var en enkelt gang ude og prøve gang på brædder, men det var vist ingen succes.
Det var straks mere populært at sidde i varmestuen og spise resten af morgenmaden. Hun blev snart så snu, så hun simpelthen undlod at spise sin morgenmad, for så var der jo en undskyldning for at sidde i varmestuen hele formiddagen... På billedet sammen med mor og med Mormor, som lige var inde for at få varmen.
De to store tøser har været på ski de sidste to år også - og er efterhånden ved at være habile udi brædde-kontrol. Styrer for vildt på børnebakken - og også på de øvrige blå/grønne bakker nær varmestuen.
Særlig godt blev det efter en enkelt time med instruktør... Det gav lidt ekstra mod.
Frau Putz' billeder er taget anden dag på ski - og sidst på ugen tog Cecilie den røde piste i fin stil sammen med sin mor. "10 gange!" Det var stort.
Emilie fik blot en enkelt tur på den røde, men blev ramt af panisk højde-skræk, så det venter vi lidt med at gentage. Hun kørte dog i flot stil på de mindre høje bakker. Lidt stolt må man vel godt være???

Familien Putz' mindste deltager er på billedserien herunder foreviget på en af sine utallige nedfarter sammen med Gemalen. Op på fars arm i liften - og ned igen imellem fars ben. På billedet her har Gemalen front nedad bakken, mens det ellers mest var hans rumpe vi kiggede på, mens han kørte baglæns og forsøgte at lære Andreas at "Lave Pizza".
I modsætning til de to store tøser, som de første år var temmelig... ængstelige... på brædderne og som oftest klamrede sig til alt hvad der var indenfor rækkevidde... så er Andreas totalt skruppelløs på ski.
Nu er hans forældre (desværre) ikke nogle af dem, der blot lader ungen køre styrtløb nedad bakken til skræk og rædsel for alle andre skiløbere som ved, at de unger ikke kan hverken bremse eller svinge... så han fik ikke frie tøjler.

Han brokkede sig godtnok konstant til Gemalen... "Jeg vil ikke køre Pizza. Jeg vil køre "Wreuin" ligesom Lynet McQueen"... men lige lidt hjalp det.
Hans mod på det hele tegner dog godt for hans videre færd imod brædde-kontrol - når han bliver en enkelt år ældre...
Efter sådan et par timer i frostvejr kan man godt trænge til lidt varme... og Frau Putz tænkte straks på varm cacao... men for børn bliver det mærkværdigvis ALDRIG så koldt, at man ikke kan spise is...

Gemalen frøs om tæerne...

... men det er der jo råd for !

Billeder af Frau Putz' forældre, Mormor og Morfar på brædder var der ingen af i mit kamera... for de stod på ski på en helt anden bakke, hver gang Frau Putz havde kameraet fremme i kulden...

... og billeder af Frau Putz på brædder er der vist heller ingen af i år (Den der har kameraet har magten over motivet!) - med mindre Herr Putz ligger inde med nogle i sit lille, smarte Ixus. Det var nemlig også begrænset hvor meget Frau Putz nåede på ski før mine skistøvler gav totalt op, flækkede med et stort grin og drog til de evige pister.

Gad vide om det har noget med MIG at gøre???

1 kommentar:

  1. Hvor er det bare nogle flotte billeder.
    Det ser ud til at I har haft en fantastisk ferie!!
    KH Lise

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz