... når man skal hygge sig lidt...
... når der er gamle bananer i frugtskålen...
(Ind imellem tror jeg faktisk, at der bliver "glemt" bananer i frugtskålen fordi familien Putz gerne vil have banankage???)
Der er altid en undskyldning for at lave en kage! (I hvert fald i Familien Putz.)
Nå, men her er så opskriften på
Frau Putz' banankage
300 g. margarine (blødt eller smeltet let i microovn)
600 g. sukker
4 æg
1 dl. kærnemælk/ A38 (Eller mælk, hvis du ikke har andet)
6-8 modne, mosede bananer.
500 g. mel
4 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
4 tsk. kanel
Evt. 100 g. mørk chokolade.
Fremgangsmåde:
Margarine og sukker røres sammen - og æggene røres i et ad gangen. Herefter røres kærnemælk/A38 og de mosede bananer i.
Mel blandes med hævemidler og kanel og blandes i.
Det hele hældes i en bradepande m. bagepapir - og bages midt i ovnen i ca. 30 min. ved 175 grader C.
Kontroller med en tandstikker/strikkepind om kagen er gennembagt.
Kan pyntes med smeltet chokolade. Det forhøjer nydelsen ganske fantastisk... Chokoladen kan evt. også skæres i tern og kommes i dejen - og så kan man jo altid komme til at pynte med chokolade ovenpå også... (Var der nogen der sagde, at Frau Putz er choco-holic???)
__________________________________________
Ja-ja, men i Familien Putz er én kage sjældent nok. Denne kage skal med til Norge på skiferie - sammen med 60 af Frau Putz' Muttis fastelavnsboller (Mums!)
Frau Putz' Brownie-kage
250 g. margarine
150 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
150 g. mel
3 spsk. cacao
Valnødder eller hasselnødder efter smag og behag.
Fremgangsmåde:
Margarine og chokolade brækket i mindre stykker smeltes sammen enten i microovn eller i en gryde - og køles af.
Æg og sukker piskes let og luftigt. Mel og cacao blandes sammen og røres i - og til sidst vendes chokoladeblandingen i.
Vend evt. groft hakkede valnødder eller hasselnødder i dejen - eller gem dem til at drysse oven på kagen.
Dejen hældes i en lille bradepande (20x30 eller 25x25 cm). Drysses evt. med nødder og bages midt i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 175 grader C.
Kontroller med en tandstikker/strikkepind om kagen er gennembagt.
Denne kage kan sikkert også pyntes med smeltet chokolade... :o)
__________________________________________
Opskriften til Frau Putz' Browniekage stammer oprindeligt fra "Guldsiden" i Karolines Køkken.
Er der noget at sige til, at denne side er den mest fedtede side i min kogebog??? Chocolate-chip-cookies, Brownies og Gulerodskage med smøreostglasur samlet på én side i en kogebog.
Genialt.
Men... ligesom med strikkeopskrifter: Man skal jo liiiiige lave lidt om på dem hen ad vejen, så...
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
SvarSletKAGE!!!!
Hvor ser de bare lækre ud.
Jeg må prøve den der Brownie her i weekenden.
DU laver bare de lækreste ting!!!
Kunne jeg bare være lidt mere som dig!!
:0)