tirsdag den 26. august 2008

Yummy-kagen

Denne kage er en tilpasset udgave af en kage, som engang optrådte på en kagebuffet til et norsk bryllup.

Dengang hed den "Verdens bedste" - men jeg har gjort den mere frisk og sommerlig - og så må jeg vel også omdøbe den til "Yummi-kagen" i stedet?







Den er serveret med stor succes for mine kolleger - og senere for Svigermor og Svigerfar - og alle godkendte den i den nye version.











Dej
125 g. sukker
125 g. blød margarine
4 æggeblommer
3 spsk. mælk
125 g. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker

Marengs
4 æggehvider
200 g. sukker

100 g. hakkede mandler eller hasselnødder

Creme
Vanillecreme (Færdig pulverblanding) 1 brev (til ½ l. mælk)
4 dl. mælk

1/4 l. piskefløde

1 glas stikkelsbærmarmelade eller anden syrlig marmelade. Der kan også anvendes friske jordbær eller anden lidt syrlig, fast frugt.

Fremgangsmåde
Margarine og sukker røres sammen. Øvrige ingredienser til dejen røres i.
Dejen smøres ud på bageplade m. bagepapir i et ca. 1 cm. tykt lag.

Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt efter lidt.
Fordel marengsen over dejen.

Drys med mandler eller hasselnødder.

Bages ca. 40 minutter midt i ovnen v. 150 grader.
Afkøles og skæres i 2 halvdele.

Creme: Følg fremgangsmåden på pakken, men tilsæt mindre mælk (4 dl. i stedet for 5 dl.), så cremen bliver mere stiv. Pisk fløden stiv og vend den i.

Fordel marmelade eller frisk frugt og creme på den ene halvdel.
Læg den anden halvdel af kagen ovenpå fyldet og lad kagen trække køligt 1 døgn før den serveres.


YUMMY !!!

1 kommentar:

  1. Denne kage går under navnet Bødø Kage i min familie. Opskriften er den samme.

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz