onsdag den 9. december 2009

Knas!

Uhm...


Et indlæg hos Mrs. Cakeaholic er den direkte grund til, at jeg i dag gik lige hjem og kastede mig ud i en produktion af brændte mandler. Årets første - men bestemt ikke sidste produktion.

Hele familien elsker dem - og skulle du have lyst til at gøre mig kunsten efter, så er det ganske let...


Brændte mandler

Portionen holder ca. 20 minutter i en familie på 4... ;o)

200 g. mandler
100 g. sukker
½ dl. vand

Bland alle ingredienserne på en teflon-pande - og rør rundt.
Tænd for panden - god varme - og kog under jævnlig omrøring til vandet er næsten fordampet.


Herefter er det tid til non-stop omrøring, så mandlerne ikke bliver for brændte.


Fortsæt med at røre i mandlerne - først er sukkeret krystalliseret omkring mandlerne og de virker grynede...


... så smelter sukkeret - og du rører stadig.


Pas på de familiemedlemmer, der bliver lokket til af duften... og gerne risikerer at brænde fingrene for at få en smagsprøve ;o)


Fortsæt indtil mandlerne er blanke.


Hæld dem til afkøling på et stykke bagepapir, spredt ud i et tyndt lag.
Pas på! De er MEGET varme!


Du kan skille dem ad med 2 gafler, eller simpelthen knække dem fra hinanden, når de er kølet af.
Nydes lune - men kan også gemmes i en tætsluttende dåse (hvis der er nogen tilbage...)


Velbekomme!

5 kommentarer:

  1. -der fik du lige mine tænder til at løbe i vand ;o)

    SvarSlet
  2. -der fik du lige mine tænder til at løbe i vand ;o)

    SvarSlet
  3. det er jeg da nødt til at prøve i morgen....MUMS

    SvarSlet
  4. Jeg ELSKER brændte mandler. Det er lig med jul i mine øjne.
    Jeg må i køkkenet, nu :)

    SvarSlet
  5. Jeg har lige kobt en ordentlig portion mandler. Det maa proves, tak for grundig vejledning:-)

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz