Uhm...
Et indlæg hos Mrs. Cakeaholic er den direkte grund til, at jeg i dag gik lige hjem og kastede mig ud i en produktion af brændte mandler. Årets første - men bestemt ikke sidste produktion.
Hele familien elsker dem - og skulle du have lyst til at gøre mig kunsten efter, så er det ganske let...
Brændte mandler
Portionen holder ca. 20 minutter i en familie på 4... ;o)
200 g. mandler
100 g. sukker
½ dl. vand
Bland alle ingredienserne på en teflon-pande - og rør rundt.
Tænd for panden - god varme - og kog under jævnlig omrøring til vandet er næsten fordampet.
Herefter er det tid til non-stop omrøring, så mandlerne ikke bliver for brændte.
Fortsæt med at røre i mandlerne - først er sukkeret krystalliseret omkring mandlerne og de virker grynede...
... så smelter sukkeret - og du rører stadig.
Pas på de familiemedlemmer, der bliver lokket til af duften... og gerne risikerer at brænde fingrene for at få en smagsprøve ;o)
Fortsæt indtil mandlerne er blanke.
Hæld dem til afkøling på et stykke bagepapir, spredt ud i et tyndt lag.
Pas på! De er MEGET varme!
Du kan skille dem ad med 2 gafler, eller simpelthen knække dem fra hinanden, når de er kølet af.
Nydes lune - men kan også gemmes i en tætsluttende dåse (hvis der er nogen tilbage...)
Velbekomme!
-der fik du lige mine tænder til at løbe i vand ;o)
SvarSlet-der fik du lige mine tænder til at løbe i vand ;o)
SvarSletdet er jeg da nødt til at prøve i morgen....MUMS
SvarSletJeg ELSKER brændte mandler. Det er lig med jul i mine øjne.
SvarSletJeg må i køkkenet, nu :)
Jeg har lige kobt en ordentlig portion mandler. Det maa proves, tak for grundig vejledning:-)
SvarSlet