fredag den 30. oktober 2009

Fra Morgengry til Morgengru...


De "sene" morgener i denne uge, hvor vi næsten har været vågne før vækkeuret, har givet nogle fantastiske minutter med tid til kig på solopgang. Det er Frau Putz normalt ikke vågen nok til at lægge mærke til...

Morgenmaden består af havregryn med sukker og mælk.
Sådan har det været i så mange år jeg kan huske. Afløst i korte perioder af cornflakes, bevares... men havregrynen har altid fulgt mig.

Nu har Gemalen så købt morgengry økologiske havregryn... og overskriften siger vist det hele...
Morgen-GRU.



Her gik man og troede, at havregryn er havregryn. Afskallet havre, der er kørt igennem fine eller grove valser og hældt i papirposer. Færdig.

Hvordan kan det så smage så forskelligt???

... og efter min mening så grusomt som dette?

Så er det da dejligt, at Gemalen købte rigeligt, når nu grynene var på tilbud...


Tak for kaffe!

7 kommentarer:

  1. Vores storspisende havregryns- familie har fået helt samme opfattelse af denne "gru".
    Tilbage til de gode gamle OTA- solgryn.

    SvarSlet
  2. Glemte lige at foreslå, at du kan bruge alle disse pakker gryn til bagværk. Så er de hurtig væk fra din hylde samtidig med, at du er beskæftiget med en af dine favorit-hobbyer.

    SvarSlet
  3. Løsning: Oatmeal raisin cookies!

    Der er stor forskel, vi sværger til friskmalede, økologiske grovvalsede fra et lille lokalt mølleri. De økologiske fra kornkammeret smager ad h... til.

    SvarSlet
  4. Havregrynskugler, du!
    Og jeg er helt enig. De kan spises i en snæver vending, men "kornkammeret"s finvalsede er min favorit.
    Hvis det bliver for meget med havregrynskugler af 9 (NI - hvad tænker han på?) poser havregryn, så kan du riste din egen müsli el. kogehavregrød. Lidt hurtig hovedregning viser at du kan lave dig et sted mellem 25 og 30 kg havregrød.
    Mmmmmmm havregrød :-)

    SvarSlet
  5. Havregrynskugler af 8½ kg. havregryn eller havregrød til du knækker dig...
    Hm...
    Det er ikke så fedt, når de gode tilbud viser sig at være alt andet. ØV!
    I morgen bliver en del af dem proppet i nogle krydrede brød/boller. Så håber jeg, at det kan kamouflere smagen lidt. Ellers kan en god, stærk ost sikkert klare den sag.

    SvarSlet
  6. Oh my god, der er kun én ting at gøre og det er at bruge dem i bagværk. på min blog er der opskrift på rundstykker med havregryn i og de er rigtig mums :-)
    Her spiser vi også havregryn til morgenmad, og der er kun OTA havregryn der dur!

    SvarSlet
  7. Hej Frau Putz!
    Jeg vil nøjes med at kommenterer dit skønne foto af en helt fantastisk sol-opgang! Uhmm, dejlig morgengry og så OTA for resten - TAK :0)))
    God week-end!'

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz