søndag den 7. december 2008

Små-jul

Ja, så blev det også lidt jul i Frau Putz' hjem.

Der er blevet hjemkøbt hyacinter, som er placeret flere steder i huset - her på den lille kommode i entreen, hvor de har fået følgeskab af et lille moshjerte (Som Andreas har meget svært ved at lade være i fred, så jeg er spændt på, hvor meget der er tilbage ved udgangen af december, sådan som det bliver smuldret)I køkkenet er der hængt små julesokker op på tallerkenrækken (Der har sjovt nok endnu ikke været noget i nogen af dem...)

Og i gangen hænger den julekalender, som Mormor broderede til Frau Putz engang for mange, mange år siden. (Nå ja, så gammel er Frau P vel heller ikke???) Den er nu i brug til Frau Putz' børn, som er vilde med den og pakkerne.


Den kan dog ikke helt klare vægten af pakkerne. Den er endda skånet, da alle pakkerne ikke er hængt på endnu, men det er alligevel næsten for meget af det gode for den aldrende sag.
Frau Putz har købt fin lyskæde til den store, hængende lampe i stuen. Billedet er ikke fantastisk, for det var december-mørkt - blitz-versionen var dog værre :o)
og i forrige weekend ankom så denne kasse sammen med Frau Putz' lillesøster. Ene gode sager hjemkøbt fra Tyskland.
Her er bestemt basis for lidt juleguf. Brændte mandler, konfekt, cookies... MUMS!
Det er planen, at der skal laves lidt af det hele i den kommende uge og næste weekend.

I sidste uge skulle Familien Putz lige have overstået alle årets julearrangementer. De præsterede lige at klumpe sig sammen i denne ene uge af december. Til gengæld har vi så overstået alle de sociale arrangementer på blot én uge. Resten af december byder på... absolut ingen arrangementer, bortset fra lidt for-jul med farmor og farfar.

Nå, men onsdag var der julefest i børnehaven med Lucia-optog (Helt skæv dato, men...) og torsdag var der julefest på fritidshjemmet.

Fredag var der madklub (Hvor Andreas' fødselsdag tro mod madklubbens tradition skal fejres, så gæt hvem der lige skulle bage Andreas' to yndlingskager "Kirstens banankage" og "Karen Kok's chokoladekage"...)

Lørdag skulle hele familien Putz til juletræsfest med Gemalens arbejde. Juletræ, julemand, juleknas, juleglögg, æbleskiver, chokolade, slikposer og underholdning af Sebastian Clein. Fantastisk julefest for børnene (Og de voksne, selvfølgelig).

Søndag skulle Emilie lige til børnefødselsdag - og det var meningen, at på denne dag skulle Frau Putz lave absolut ingenting.
Nå, men vi skulle da lige i Føtex for at hente et eller andet til konfekten, som var blevet glemt i travlheden...
Og så faldt der lige et kalenderlys ned i kurven (Det var på høje tid, for det er jo ligesom den 7. december!) og så hjem, hvor der lige skulle bages 4 brød - og laves lidt kalenderlysdekoration, plantes lidt flere hyacinter om, bages lidt pebernødder og ordnes lidt oprydning ind imellem.

Så nu er jeg alligevel lidt brugt oven på denne "fridag".

Familien Putz er kommet i gang med julemåneden, men med lidt forsinkelse... Adventskransen er derfor droppet i år, for det blev altså lidt for meget med kun 1 søndag til at brænde alle 4 lys ned - og ungerne har heller ikke fået en chokoladekalender i år. Der var nemlig kun Prinsesse-kalendere tilbage, og det mente Gemalen altså ikke, at man kunne byde Andreas (- men Frau Putz er ret sikker på, at han ville have elsket det med et hvilket som helst billede på forsiden!)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz