søndag den 30. november 2008

Det Store Flip

Vi er blevet ramt af et flip med brødbagning i Familien Puts.

Det hele startede nok med kedsomhed - for hvor er sådan noget købt morgenbrød og købt brød bare KEDELIGT!!! Jeg forstår ikke, at bagere (Som jo skulle forestille at have stået i lære i en årrække for at lære at bage brød) vil være bekendt at sende sådan noget... @£§?&@$... brød ud på hylderne i deres butik.

KEDELIGT! Ensformigt! Krummeløst brød! ØV!
Hvad er der blevet af den FAGLIGE STOLTHED når enhver husmor kan bage brød der er bedre end bagerens! Ja... enhver person uden mindste talent udi madlavning kan købe en pose færdig brødblanding, tilsætte vand og gær og bage bedre brød end bageren...

Nå, men vi er altså gået i gang med brødbagning i den helt store stil. Mindst en gang om ugen.

På billedet ses resultatet af en indsats, som blev "knaldet sammen" i løbet af ganske kort tid en fredag aften og lørdag eftermiddag. Der mangler faktisk et brød på billedet. Det ligger fordelt i maverne på Familien Putz :o)

Fredag aften blev der bagt to lyse brød, dvs. brød kun med grovvalsede havregryn, ingen kerner, for Andreas vil ikke have brød med "Kernehus" i :o)

Samtidig blev der sat en surdej over, som blev til 4 brød om lørdagen. Dejen blev delt - og der blev tilsat lidt blandede julekrydderier til den ene halvdel (Stødte nelliker, kanel og lidt sukker. Sikken en DUFT!) mens den anden dej var mere basic. Masser af grove kerner og frø i begge slags - og revne æbler...

Så var der brød i fryseren helt frem til næste weekend... Brød med krumme... Brød med smag... Brød som mætter!
MUMS!
Det næste bliver vel, at vi begynder at bage vores eget rugbrød helt fra bunden... Men så tror jeg lige, at Frau Putz skal ønske sig en ordentlig røremaskine først, hvis ikke overarmene skal blive alt for ømme :o)

Men nu er det jo snart jul, og sådan en lille Kitchen Aid kan vel snildt ligge under juletræet...
:o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz