søndag den 2. november 2008

Den Ultimative pakke

Efterår er lig Rodfrugter i massevis - og af dem kan man lave det Ultimative:
Langtidsstegte rodfrugter i pakke. Nemt og fantastisk lækkert


Læg lange stykker bagepapir på kryds i bunden af en bradepande. De skal være mere end dobbelt så lange som bradepanden, så de kan foldes omkring indholdet.


Læg blandede rodfrugter og andet godt i bradepanden.
Der kan f.eks. anvendes kartofler, gulerødder, rødbeder, selleri, sweet potatoes, jordskokker, pastinakker, æbler, løg, porrer og hvidløg (Hele eller halve fed). Alt skrælles/renses og skæres i grove stykker.
Denne blanding krydres med salt, peber og hele kviste timian - og overhældes med olivenolie.
Fordel bacon i mindre stykker over, hæld lidt vand eller rødvin ved - og læg en KLUMP kød ned i pakken. Det kan f.eks. være nakkekam uden svær, en hel kylling eller andet, som tåler langtidsstegning uden at tørre ud. Kødet krydres...


... og så pakkes det hele ind i bagepapir - Luk pakken så hermetisk som muligt vha. kødnåle og sæt den i ovnen ved 200 grader i minimum 2 timer. Har man bedre tid kan stegetemperaturen med fordel sænkes til 175 grader i 3 timer.


Efter nogle hyggelige timer i sofaen med "A Cardigan for Arven" og duften af aftensmaden i næsen kunne Frau Putz og gemalen åbne for dette:


Og så til sovsen:
Tip bradepanden, så stegeskyen i bunden kan øses over i en kasserolle - smag den til, jævn den med lidt maizena og tilsæt evt. lidt kulør, da skyen har en tendens til at være lyserød pga. rødbederne...

Og sæt dig så til bords og nyd det!Velbekomme!

1 kommentar:

  1. MUMS!

    Og så alle de dejlige naturefterårsbilleder! Man kommer til at længes voldsomt hjem!


    Kærlig hilsen,
    Maria

    SvarSlet

Hej.
Som de fleste andre bloggere ELSKER jeg kommentarer - så læg gerne en hilsen her ;o)
KH
Frau Putz