søndag den 25. august 2013

Søndagsfred


Gemalen er ude og finde nye grænser på to hjul, ungerne leger en leg, kun de selv forstår, og jeg hygger mig i varmen i udestuen. 
Ugler... Flere ugler på vej... Denne gang i brændt orange til mig selv. Jeg tror det bliver godt. 

torsdag den 22. august 2013

U-huu-uh...

Så er der købt knapper til mit projekt ugle-cardigan...   og det skulle selvfølgelig ikke være helt almindelige, runde knapper, vel...

 
Hurra for Etsy!   Gad vide, hvor lang tid det tager at få dem sendt fra Hong Kong...

:o)

tirsdag den 20. august 2013

Verdens Bedste Klub


Dette brev dumpede ned i min indbakke i dag...   
Hatten af for sådan et initiativ.

Gad vide, hvad vi skal se i biografen, Gemalen og jeg...

:o)

mandag den 19. august 2013

Ugler i mosen

Jeg er vild med Harry Potter - og jeg er vild med det mønster på "Ginny's Cardigan" fra The Unofficial Harry Potter Knits, som jeg faldt over på Ravelry.

Mønsteret er hot off the press - og kun tilgængeligt i USA (eller i en digital version, som man kan købe med en til lejligheden lånt amerikansk postadresse...  HOST!)

Tirsdag lavede jeg strikkeprøven.

Onsdag slog jeg op.



Torsdag blev jeg færdig med ribkanten.

Fredag strikkede jeg de første to gentagelser af uglemønsteret.
 


Lørdag blev jeg færdig med for- og bagstykke op til ærmegabet.


Søndag strikkede jeg ærmerne op til ærmegabet.


Og nu er jeg klar til at sætte det hele sammen og strikke det sidste.

Det skal måske lige bemærkes, at jeg har været på arbejde fuld tid, har været ude af huset både onsdag og torsdag aften - og at vi var på familiebesøg på Fyn lørdag og søndag....  (Godt med strikketid i bilen)

Det går altså rigtigt stærkt.


Der er flere detaljer på Ravelry - hvor der også lige er startet en KAL for Ginnys Cardigan, hvis du vil være med...

Er den ikke fin?

;o)

fredag den 16. august 2013

Mestermaler

Som husejer er der vist altid et eller andet, man kan gå i gang med...

Tilbygningen har råbt "Gori" i flere år, men malingen blev igen og igen udskudt - for der var liiiige et hegn... og et skur... og et hønsehus...
Men se da lige...
 



En enkelt weekends samarbejde omkring slibemaskine, malingsskraber og pensler - og så har hele herligheden fået et lag grund- og to lag topmaling.  (Dog ikke Gori...)



Vi er ret godt tilfredse med resultatet, som nu passer til skur og hegn.

Måske bliver det næste år, at jeg får malet dem her - og måske også får tid til at sidde i dem...


Ind imellem bliver man altså lidt misundelig på dem her...


:o)

torsdag den 15. august 2013

Gaaaaab....

Hvis jeg ikke havde besluttet mig for, at mit "Barnacles"-projekt er det ENESTE, der må komme med på togturen (også selv om det kræver en ret stor taske efterhånden) - så ville det aldrig blive færdigt !

Det så spændende ud.  Resultatet, altså.  Og det var også sjovt at strikke de første ti "barnacles" - men efterhånden ramte gentagelsernes kedsommelighed mig... 

Jeg er ikke resultatstrikker. Jeg strikker mest, fordi jeg kan lide processen, og når processen så er gabende kedsommelig...   så er der langt til de 104 barnacles som originalen indeholder - og endnu længere, når man beslutter sig for, at et bredere tørklæde med 5 rækker bliver mere anvendeligt (+ 22 barnacles) - og måske kunne der også blive garn til at strikke det lidt længere... 
  
Den ene halvdel er næsten færdig...

Jeg kan nå at strikke godt en barnacle i S-toget ud og en hjem.  Så om 14 dage kan jeg sikkert slynge resultatet om skuldrene. 

Nøj, hvor jeg glæder mig til at jeg får lov til at lægge et andet projekt i min taske

;o)




tirsdag den 13. august 2013

Curry in a hurry

Ind imellem må man finde på nogle ret så tossede navne til sine strikkeprojekter på Ravelry, for "Cardigan til Emilie" og lignende er ligesom brugt...
Da jeg slog op til dette tørklæde var det derfor farven, der gav mig ideen - og samtidig var det et hurtigt lille stykke strik.



Garnet er lækkert, ultrablådt Malabrigo Yarn Silkpaka, som jeg købte i Fandango i Århus - dengang jeg rejste landet rundt med mit nye arbejde. Jeg havde lige præcis 7 minutter til at snuse rundt i butikken før lukketid...  og alligevel endte jeg med hele to nøgler lacegarn. Det andet ligger stadig på lageret og venter på det helt rigtige projekt (og måske venter det også på, at jeg igen føler trang til at pakke min hals i noget lidt lunere).

Mønsteret er Lilly Pilly laceshawl. Super let og hurtig strikket mønster - men, men, men...

Det hele ser så fint ud, når det er "arrangeret" på en gine.  I virkeligheden er jeg ikke helt tilfreds.  Kombinationen er uheldig, tror jeg.  Mønsteret er temmelig løst og formen lidt uheldig - og samtidig strækker garnet sig.  Det hele har derfor en tendens til at ende som lange, underlige ruller om halsen, uden at vise det fine hulmønster - og jeg skal konstant gå og trække i det.


Det bliver ikke gentaget - men det bliver til gengæld heller ikke trævlet op, for det er altså stadig super, super blødt, og en fed farve.

:o)

lørdag den 10. august 2013

Dreambird

Jeg har strikket på noget "hemmeligt", som jeg ikke har kunnet skrive om på bloggen, da der er "nogen", der læser med   ;o)

Min søde veninde Katrine fylder år.  Jeg har kendt hende de sidste 20 år (Hey... vi har snart en slags jubilæum... ) siden vi mødtes til studiestart på det der dengang hed "Danmarks Farmaceutiske Højskole".
Engang for mange måneder siden hintede hun noget om, at hun ønskede sig et strikket tørklæde, når hun havde fødselsdag.  Helst i sort og gråt...
Hm...  det skulle jeg jo nok kunne finde ud af - og da jeg så faldt over billederne af en "Dreambird", som en af mine venner på Ravelry havde strikket, vidste jeg præcis hvilket tørklæde hun skulle have.
Helt sort og gråt blev det dog ikke - for jeg valgte et nøgle Noro Taiyo (Silke og bomuld) med lidt flere farver. Baggrunden er sort Arwetta classic  (Merino) sammen med en tråd ultra tynd koksgrå alpaka.  En dejligt blød og let kombination.

Jeg synes selv, at det er nogle fantastiske farver - og opskriften er sjov og udfordrende. Et af de projekter, hvor den ene stribe tager den anden, og man liiiiiige skal strikke en mere...



Gemalen blev også sat i arbejde, for jeg fik pludselig en idé om en sjalsnål, som skulle passe til.




Du kan se flere deltaljer her på Ravelry.  

Jeg håber hun bliver glad for gaven, når hun får den senere i dag.

:o)  

Snefnug i august

I går fik jeg fotograferet en del af de mange projekter, der er kommet af mine strikkepinde i de seneste måneder.  Et af dem er denne lille, ultralette poncho, som jeg strikkede engang i december.


Mønsteret er mit eget, og jeg er ganske godt tilfreds med pasformen. Jeg har formet den, så den ikke er alt for bred i siderne.



Den er strikket af BC garn Baby Alpaka 10/2 og hver "spids" har en klar perle strikket ind til at give en smule tyngde.


Let og luftig som et snefnug - og alligevel dejligt varm.

torsdag den 8. august 2013

Sprittet frugt

Det er lige nu, at havens buske kaster lækkerier i nakken af os.  Marmelade i lange baner bliver kogt - men der er så meget andet spændende, man kan bruge frugten til.

Igennem længere tid havde jeg haft lyst til at prøve mig med en omgang Rumtopf - og da der endelig blev fremskaffet en rom med en høj nok promille, kastede jeg mig ud i det.










Så skal jeg bare røre/ryste nogle gange til sukkeret er opløst, lade det stå i nogle måneder (jeg sætter det i køleskabet, da det er det eneste mørke og kølige sted i vores hus) - og supplere med flere brombær, efterhånden som de modner. 

Jeg glæder mig til vinterens isdesserter  

;o)


onsdag den 7. august 2013

På "Mandetur"

Baden-Powell har ikke levet forgæves. 
Andreas er totalt opslugt af alt, der har med spejder at gøre. Da han gik glip af årets spejderlejr (billetten til Kreta var købt, da vi fandt ud af, at spejderlejren lå samtidig) lovede Gemalen ham, at han nok skulle komme ud og sove i telt alligevel.

Det løfte indfriede han i lørdags, hvor de efter aftensmaden tog afsted med oppakningen i en cykeltrailer - ud i det blå.  Nærmere betegnet Amager Fælled, hvor der er indtil flere tilladte overnatningsmuligheder.

Og selvfølgelig med spejderudstyret i orden.



De havde haft en fest. Varm cacao på Trangiaen om aftenen. Andreas havde snittet et "spyd" med sin spejderdolk. Var blevet spist af myg. Havde sovet i teltet - nogen mere end andre - og spist havregrød til morgenmad.

 




På hjemturen havde de cyklet en længere omvej - og spist medbragt kage.
 



Og der var meget at fortælle, da de kom hjem til Mor og Emilie - som havde tilbragt aftenen med at se "Notting Hill" (man har jo lige været der selv).

Når det går helt i kage...

"Hvorfor har du købt en halv kage, Mor?"

Hm...  kan godt forstå, at han undrede sig over Gemalens... usædvanlige fødselsdagskage...


Opskriften på, hvordan du laver din helt egen kommer her:

Splatkage  (til 3-4 sultne personer)
1 stk. Christianshavnertærte fra Lagkagehuset  til den friske pris af 94,-
1 cykelkurv
1 stk. punkteret cykel
Gåtur på godt 4 kilometer - her hjælper sporarbejde på S-togslinien lidt. Jo længere desto bedre.
27 grader i skyggen - eller omkring 36 i solen. 
En håndfuld kantsten, huller i astfalten og andre ting, som giver småbump.

Fremgangsmåde:
Køb en kage. Få endelig ekspedienten til at putte den i en af de store poser, så du kan transportere den sikkert.
Sæt forsigtigt posen med din dyre kage ned i cykelkurven.
Opdag at cyklen er punkteret.
Gå hjem.  En meget varm sommerdag hjælper bestemt på resultatet.

Tag æsken op af cykelkurven.  Åben æsken - og nyd resultatet af anstrengelserne. 

;o)

tirsdag den 6. august 2013

Lidt fejret blev han da...




Gemalen har fødselsdag i dag - og når man igen-igen-igen bliver "29" kan det være lidt svært at blive ved med at finde på gaver. 
Når der skal ønskes gaver er det typisk sådan, at det man har brug for har man købt selv - og har man ikke købt det selv, så er det typisk fordi det er så dyrt, at man liiige skal tænke over det/spare op - og det derfor heller ikke egner sig som et gaveønske.

I år var jeg derfor ret genial.  Gemalen har jo fået en ny cykeldille - og vil gerne slæbe mountainbiken med til alle egne af landet, hvor der er mudrede skovstier, der skal prøves af.  Vi manglede bare sådan en lys-bom med nummerplade til at sætte udenpå cyklerne  - så den gav jeg ham, da han manglede den...  Og tilhørende nummerplade.  Fødselsdagsgave på forskud en gang i forsommeren.

Men man kan jo ikke stå der med morgensang og flag uden gave, så da hans cykelsko gik i stykker for et stykke tid siden, skrev jeg mig det bag øret. Her var en gaveidé.  Hurra!
Men sådan nogle cykelsko kommer jo i mange udgaver - og i mange størrelser - og hvilken butik ville han mon helst have dem fra???   Så jeg besluttede, at han skulle have et "gavekort" på et par cykelsko efter eget valg.

Og hvad sker der så?   Da jeg kommer hjem fra arbejde - dagen før hans fødselsdag - viser ham mig glædestrålende de nye cykelsko han lige har købt.   ARGH!!!  For f... 

"Og hvad skal jeg så give dig i fødselsdagsgave i morgen?" spørger jeg...
???   Øh...   det havde han ikke lige tænkt på... 
(Er man ikke lidt et fjols, når man køber sådan noget dagen før ens fødselsdag...???)

Så han fik ingen gave. Emilie er på "koloni" i Nordjylland med fritidsklubben, så det var kun Andreas og jeg, der sang fødselsdagssang med morgenrustne stemmer, mens vi viftede med vores krøllede papirflag - og der var ingen gaver.  SUK!  

Til gengæld fik han lækker morgenmad, for "nogen" stod op klokken 5:00 for at bage fødselsdagsboller, lave smoothie, stege pølser og lave scrambled eggs til fødselarens morgenbord.  

:o)

lørdag den 3. august 2013

Strawberry Eton mess

Simple does it - og det er et princip, jeg ganske ofte forsøger at efterleve, når jeg laver mad.  Jeg kan godt lide, at man kan smage de enkelte råvarer - f.eks. i en salat - og at der ikke er alt for mange smagsindtryk, der blot bliver en underlig masse.

Det var nok også derfor, at jeg med stor begejstring spiste dessert den første aften i London.  Vi kom sent frem til hotellet - og gik derfor lige ned om hjørnet og fandt den første den bedste restaurant.  "Frontline". 

Strawberry Eton mess.  Egentlig et lidt sjovt navn - men jeg har ikke fået ret mange jordbær i år, så det fristede. 

Oh...  så godt det var.  Så godt, at jeg med det samme sendte min lillebror - familiens gourmand - en besked, og anbefalede det. 

Da vi kom hjem besluttede vi, at det skulle vi også have til dessert, når Farmor og Farfar kom for at aflevere ungerne efter ferieopholdet.   Here goes:

Strawberry Eton mess   (5-6 personer)

2 bk. gode jordbær - renset og skåret i mundrette stykker
 

1 ps. marengskys skåret over i halve
(Det bliver sikkert endnu bedre, hvis du har tid til at bage marengsen selv)


1/4 - 1/2 liter piskefløde - pisket til skum.
Evt. lidt vanille  (Jeg brugte vanillepasta)



Bland.   Pynt evt. med lidt friske jordbær eller lidt citronmelisse


Spis.  

Nyd det. 

:o)