fredag den 31. august 2012

Tour de Danmark

I øjeblikket er jeg med mit nye arbejde på Tour. Vi holder Kick Off møder rundt omkring i det ganske danske land - og jeg får set en del til DSB. 

 

Onsdag var jeg et smut i Odense. Mødte min søster i frokostpausen, men så ellers ikke andet til den smukke by andet end taxaturen fra stationen til hospitalet og retur.
Torsdag var jeg i Næstved - og her så vi slet ikke andet end mødelokalet - i kælderen under hospitalet... Spændende, ik'... 

Til gengæld skulle jeg få mulighed for at se mig lidt omkring i Århus mandag aften, for efter Kick Off i Middelfart hele mandag, går turen nordpå til Smilets By og en hotelovernatning, før tirsdagens møde i Århus.
Uh, hvor skal jeg nyde at have hotelværelset helt for mig selv - og måske bliver der også tid til lidt vinduesshopping i Århus...

Jeg har for første gang i mit liv rejst på DSB 1'.   Ikke at det gjorde den store forskel, for på turen til Næstved inkluderede det ikke engang gratis kaffe - og hvorfor så betale så meget mere for en billet?   ;o)


Men Tour de Danmark er skam ikke slut med Odense, Næstved, Middelfart og Århus, for i weekenden drager hele familien til Gråsten på "familieweekend".  Hele gemalens familie samles en gang om året - og i år skal vi bo i en spejderhytte ved Gråsten.  Måske er det derfor jeg glæder mig ekstra meget til at sove i en god hotelseng i Århus...  
Og så er det på  Villa Provence...  Så kommer jeg alligevel til Provence i år...    ;o)


Så Sønderjylland får besøg af Familien Putz - og selvfølgelig besøger vi også min søster i Lunderskov, når vi nu kommer lige forbi. Jeg har endda tusket mig til en overnatning fra søndag til mandag, så jeg kan springe touren til København - og retouren til Jylland mandag morgen over.
I stedet kan jeg drikke min morgenkaffe i ro og mag på "Hotel Søsterly" - og nøjes med en lille smuttur ud og se med DSB.  Denne gang dog IKKE på 1'.

Og når jeg engang rammer den hjemlige matrikel igen tror jeg, at jeg har set nok til DSB for et stykke tid.

Jeg regner til gengæld med at blive færdig med minimum et stykke strik i løbet af min Tour. Jeg er godt på vej - og har allerede pakket ekstra garn og pinde ned i weekendtasken, for jeg skulle jo nødig løbe tør..  ;o)


Vi ses på den anden side!

lørdag den 25. august 2012

Så mangler jeg kun brødet...

... for nu er der vist marmelade nok til et stykke tid!

Dette års høst (indtil videre) omsat til marmelade.

Ribsene blev til marmelade i stedet for gele - fordi det bare måtte prøves, og fordi det er begrænset hvor mange glas ribsgele vi spiser på et år.   Det smager rigtigt godt - og absolut ikke sidste gang de små røde rubiner bliver lavet om til marmelade.  Kogt med vanille - MUMS!

Solbærmarmeladen er som sædvanlig utroligt drøj. Tror jeg måske næste år skal efterligne producenterne af "Marmelade-i-spand" - og tynde marmeladen lidt med noget vand, så den bliver knap så kraftig.

Stikkelsbærrene...  Min absolutte yndlingsmarmelade, når den bliver kogt med en vanillestang.  I år blev de lavet på den franske måde...  og ved en enkelt lejlighed blev gryden glemt, marmeladen brændte på - og da jeg smagte på den i dag, måtte jeg lige gå en tur i haven for at sunde mig.  En hel formiddag og en masse rifter på armene på at plukke bærrene. En hel eftermiddag på at klippe blomst og stilk af - og en hel masse dage med opkog.  Og så... et øjebliks uopmærksomhed... med en småbrændt bismag til følge.
Gemalen har normalt en småskidt lugtesans - og med en sommerforkølelse oveni er den tydeligvis helt forsvundet, for han kunne ikke smage det.  Han protesterede kraftigt, da jeg ville følge min første indskydelse - at den bare skulle hældes ud. 
Hm...  Måske skal jeg bare tvinge mig selv til at lære at spise rygeost. Så kan man vel ikke smage, at marmeladen ovenpå er lidt småbranket...

Efter den bet krævede det altså temmelig megen trækken mig selv op ved hårrødderne for at få blommemarmeladen hældt i skoldede glas.  Til gengæld smager den dejligt - og jeg skylder Gemalen at sige, at det var ham, der høstede blommerne og udstenede dem. Havde han ikke gjort det, var der ikke blevet lavet blommemarmelade i år.

Og om lidt er der flere brombær i haven...
Den første store portion blev foræret væk. Overskudsdeling - eller underskudsdeling?  Jeg orkede simpelthen ikke at lave mere marmelade lige den dag, og bær har vi nok af, i modsætning til modtageren, som ikke har de store muligheder for at dyrke brombær i altankasserne.

:o)

torsdag den 23. august 2012

Som om...

... at jeg ikke har nok på min want-to-do-liste...

Nyhedsbrev fra Sommerfuglen lander i indbakken, og straks falder mit blik på et nyt broderikit fra Fru Zippe...

I de skønneste farver (- den findes også mere afdæmpet, men... altså... farver og striber må der til i vintermørket!  Og det bliver helt sikkert vinter, før jeg får det færdigt...)


(Og billedet er tyv-lånt fra Sommerfuglen/Google. Håber jeg bliver tilgivet...)

Måske jeg liiiige skulle sy min Mr. Darcy-pude færdig først. Mangler kun omkring... 40 % ... sådan rundt regnet...

;o)

onsdag den 22. august 2012

Miljøskadet

En gang imellem opdager jeg, at jeg er miljøskadet. At "farmaceuten" kommer op i mig, også udenfor arbejdslivet.

I Malmö gik jeg f.eks. lidt i selvsving over dette meget gamle, meget fine apotek.


Det er sjældent, at de gamle apoteker er bevaret i den grad, som på Apoteket Lejonet.
De fleste steder er interiøret skiftet ud på et tidspunkt, hvor man mente, at det var noget "gammelt lort" - nogle årtier eller ti før det blev noget "fint og gammelt".



Da jeg spurgte om lov til at fotografere, blev apoteksassistenten slet ikke overrasket - hvilket jo egentlig ikke burde have overrasket mig.


Se lige de mange, fine detaljer. Ofte med løver involveret.





Prøv at forestille dig, hvordan det var i apotekets første år...
I en tid, hvor man kun gik til Doktoren, hvis man skulle skæres i - og hvor det var Apotekeren, der tog sig af al anden dårligdom.
Så gik man derfra med et glas med et par igler, et brev med et pulver bestående af knuste salamanderhaler og tørrede planter - og måske en tinktur med lidt tørret mumie, eller en krukke ildelugtende salve.
Bag de farvede glasdøre opbevarede man de lægemidler, som man mente var giftige.  Det var nok med en anelse ekstra skælven, at man drak sin tinktur, hvis Apotekeren havde hentet noget bag en af de låger, mens man var der efter medicin...

:o)



tirsdag den 21. august 2012

Slået på målstregen...


Måske du husker, at jeg en gang strikkede en cykel?



Siden den dag har jeg fået utroligt mange kommentarer med på vejen.
I S-toget. På gaden. Ved cykelparkeringen på skolen. Udenfor butikscenteret...
Hvor jeg end har min cykel med hen, er der altid en eller anden, der liiiiiige skal mærke eller kommentere. Det er faktisk lidt morsomt, at så lille en indsats kan give så meget feedback.

Men i virkeligheden er den jo slet ikke så strikket, vel...  Hvis der var tale om en konkurrence, behøver vi vist ikke at kigge nærmere på noget målfoto...

Vi behøver blot at kaste et enkelt blik på den cykel, som holdt på gaden i Malmö.  Ejeren var ikke at se, men jeg gætter på, at hun var en flittig kunde i den lukkede garnbutik i Malmö.  Lukket garnbutik, fordi jeg og andre i hvert fald ikke har kunnet finde en eksisterende garnbutik i byen.


Og hvis du skulle være i tvivl...


...  ja, så har hun altså selv lavet den. 

;o)

mandag den 20. august 2012

Kære Blog

Her går det godt.
Jeg har godtnok ikke lige skrevet så meget de seneste uger, og ved ikke lige, hvordan jeg skal samle op efter adskillige ugers blog-fravær...  
Jeg har bestemt ikke glemt dig - og jeg håber ikke, at du føler dig helt forladt og sat i skammekrogen...
Well... ude i det virkelige liv har jeg jo haft travlt med jobstart.
En hel masse nye mennesker, hvis navne stadig roder, en hel masse IT, hvor jeg stadig glemmer passwords, en hel masse introduktion til arbejdsopgaver, der absolut ikke minder om det, jeg tidligere har beskæftiget mig med... Masser af EU-lovgivning og tolkninger af samme... 
Det har resulteret i et hoved, der summer og kalder på hjernedødt tidsfordriv, når jeg endelig går hjem.
Det har derfor været mine "Sims", der har fået fancy aftensmad, dobbelt shot espresso og har plantet i haverne. Jeg har brugt de sidste hjernevindinger på Wordfeud og Ruzzle - så hjernen også summer med "men - mene - mener - ment - mente - menter - mentes - menterne - menternes..."   
(Ja, ja... Jeg har lige fået min IPad, så selvfølgelig er jeg hooked på at spille !)
Og jeg har svigtet dig, kære Blog.  Fordi det pludselig virkede alt for krævende at finde ledningen til kameraet og hente billederne ind på computeren. Og fordi jeg ikke orkede at tænde den bærbare med al dens ventetid... når nu min IPad lå lige der og var klar...

Men ellers...  hvad har jeg så lige bedrevet?

Ja det er ikke den virkelige familie, der har fået fancy aftensmad, men vi har dog overlevet alle sammen.
Jeg har drukket rigtigt meget kaffe - og haven vokser og vokser i alle retninger.  Lidt af alt det der kan høstes derude for tiden er da også blevet hentet ind.  Har f.eks. tilbragt det meste af en dag i skyggen med at klippe stilk og blomst af en enorm bunke stikkelsbær. Så mangler jeg kun 2 ud af 3 buske...  Tror fuglene måske får resten i år...  og resten af solbærrene... og de sidste af ribsene...   Men så lover jeg, at jeg plukker brombærrene!  I hvert fald så mange som fryseren kan sluge...

Og før jobstart var der selvfølgelig den uge, hvor ungerne var på ferie hos Farmor og Farfar - og hvor jeg tog Gemalen med på miniferie i Malmö...  Tror jeg vender tilbage og fortæller dig mere om det en anden gang, kære Blog - og viser dig, hvad vi købte...
Jeg vil også gerne fortælle dig om den dag, hvor hele familien gik i kloster...  eller noget...
... og vise dig Emilies nye værelse, som næsten er færdigt.  Ja, ja... jeg mangler godtnok lige at sy en hel masse, men...
... og Gemalens projekt med de dybe huller. Det er færdigt... Som i NÆSTEN færdigt, for han mangler nemlig at male en enkelt liste, og det vil være synd at klippe snoren og offentliggøre resultatet før det er helt, helt færdigt.
Og lige nu er han i gang med at lave en Chicken Fun Park...  så det må stå hen i det uvisse, hvornår den liste bliver malet...
... og måske vil du gerne se de næsten 100 cupcakes, som blev pyntet i alle regnbuens farver til årets vejfest...
... og måske vil du også gerne se noget af det jeg har strikket, for jeg strikker nemlig løs i toget både på ud og hjemvejen.  Ikke fordi det bliver til så meget, men 3 pinde hver vej bliver alligevel til 30 pinde på en uge, og jeg bliver vel færdig med mit cardigan-projekt på et tidspunkt.

... men lige nu tror jeg alligevel, at jeg bliver nødt til at forlade dig igen for en bemærkning. Der er nemlig en mand, to børn, tre katte og fire høns, som alle sammen gerne vil have aftensmad.  Og de kan nok alligevel ikke spises af med et tryk på en skærm, sådan som mine Sims kan.

Vi ses snart igen, kære Blog.  Når jeg får fundet mit kamera og ledningen...

:o)

torsdag den 2. august 2012

Sims Bims

Når man pludselig en morgen lægger mærke til, at solen reflekteres i et glas og kaster et Lifestyle Point op på væggen...


Har man så spillet for meget SIMS?


;o)