lørdag den 30. juni 2012

Fejret

Med et sidste håndtryk og et løfte om, at en underskrevet kontrakt vil være at finde i postkassen på mandag, forlod jeg i går min kommende arbejdsplads.

Jeg er stadig en smule omtumlet - for det hele er gået så hurtigt.
Oven i alle forberedelserne til sommerfesten, skulle jeg pludselig skrive jobansøgning (tirsdag), til samtale (torsdag), udføre personlighedstest (fredag), have svar på personlighedstesten (søndag - med tømmermænd og enorm træthed i kroppen... ahem...), til anden samtale (mandag) og en tredje samtale med administrerende direktør i går, fredag. Efterfølgende blev jeg præsenteret for den gruppe mennesker, jeg skal arbejde tæt sammen med.
Hollaop! 

På vej til og fra S-toget og arbejdspladsen ligger "Lagkagehuset". Eksklusivt og temmelig dyrt - men skal noget fejres, så skal det vel fejres, tænke jeg - og købte en jordbærtærte.   Til 94,-    !!!


Til gengæld var den så også de ekstra kroner værd. Smagen kan slet, slet ikke sammenlignes med de jordbærtærter vi ind imellem har købt hos bageren til ganske ublu priser.  
Det bliver ikke et hver-fredags-ritual at købe noget med hjem fra Lagkagehuset, men jeg har med garanti ikke sat mine ben i butikken for sidste gang.  Jeg skal bestemt også prøve deres brød. Det skulle efter sigende være en rigtig BAGER, der har bagt dem, og ikke blot rørt vand sammen med en pose brødmix...

Hjemme blev jeg skam også fejret.  Gemalen havde købt langstilkede roser. Mange roser. Buketten på billedet er kun halvdelen, så nu ligner huset en million    :o) 


I selskab med madklubben blev fredag aften også festlig, så det nye job er vist blevet behørigt fejret.

Måske det så også på et tidspunkt synker rigtigt ind hos mig selv...  Det føles stadig sådan lidt... uvirkeligt.
Men det bliver rart at holde sommerFERIE de næste 4 uger. Helt uden Jobindex, Jobnet, Jobcenter, Anden Aktør og A-kasse. 

:o)

fredag den 29. juni 2012

Jeg har fået en billet...

Det er snart længe siden at jeg trak i nødbremsen - og stod af på en station uden at vide, hvad der ventede mig udenfor toget.

Stationen viste sig at være et ganske idyllisk sted med masser af ro, søde mennesker og masser af interessante ting at beskæftige sig med.
Der var bare ikke særligt mange tog, der standsede ved den station. Når jeg forsøgte at købe en billet videre, viste det sig ofte, at der var helt udsolgt på afgangen. Der var mange, der ville med de samme tog som mig...


Men stationen var rar nok - og min indstilling var, at der nok på et tidspunkt skulle komme et tog forbi, som havde en plads til mig.
Pludselig i sidste uge fik jeg øje på et opslag om et tog med en enkelt ledig plads. Jeg gik hen til billetlugen - og sandelig... jeg har fået den plads. 
En vinduesplads i et tog, som kører rundt i et landskab, der måske nok ligner det, jeg kørte igennem med det tidligere tog, men som så alligevel har en anden udsigt og kører på et parallelt spor.


Sjovt nok kender jeg tilmed nogle af de andre passagerer, der allerede kører med toget. Det bliver et dejligt gensyn med tidligere medrejsende, og jeg glæder mig til toget snart stopper ved min station og tager mig med ud på en helt ny rejse... 

:o)

torsdag den 28. juni 2012

Going back...


Jeg er næppe den første i Bloglandia, der viser denne. Verdens bedste reklame. 
Men jeg elsker den. Og da jeg så den, tænkte jeg "Lige præcis derfor har vi nu haven fuld af høns, køkkenhave og drivhus..."

Totally oldschool, måske.  Men "Urban Farming" vinder frem i stor stil, og jeg har det godt med at gøre min lille bitte del på min lille bitte stump jord.

:o)

onsdag den 27. juni 2012

Stur, Stur Nummer



Som afslutning på skoleåret inviterede børnehaveklasserne forældre og søskende til festaften med cirkusforestilling.


Andreas havde øvet flittigt med jonglerboldene - men mente, at han blev dårligere og dårligere, desto mere han øvede. Jeg synes nu det gik ganske udmærket, da han optrådte sammen med resten af Gøglertruppen

Det var en flot og meget varieret cirkusforestilling, de tre børnehaveklasser havde sammensat, og jeg var nok ikke den eneste, der mærkede tårerne stige op i øjenkrogen, da ungerne viste, hvor dygtige (og store) de er blevet.  (Eller er det bare mig, der er en Tudesidse i de situationer?)

Tiden flyver afsted - og snart skal han starte "rigtigt" i skole - med "rigtige" lærere og "rigtigt" skoleskema. Men først...  Sommerferie! 

:o)


Festligt og farverigt






















Sikke meget fest man kan putte ind i en dejlig sommerdag.

Haven var fyldt til bristepunktet med telt og hoppeborg - og med glade mennesker, der morede sig, snakkede, hoppede, spiste kage i lange baner (Andreas smagte ALLE syv farver cupcakes + 2 ekstra...), grillede, sang, ristede skumfiduser, spiste is, var i "børne-nat-biograf", drak rødvin og "Irish" og hyggede sig til laaaaangt ud på natten.

Ind imellem falder alting bare i hak og alle ens drømme om en god dag bliver indfriet.  Lørdag var en af de dage.

:o)

onsdag den 20. juni 2012

F... en grimmer heks

Årets heks er godt på vej mod Bloksbjerg. 



Hun må dog ikke få den store flaske ketchup med sig, siger Andreas, så jeg må hellere få lavet en kjole til hende i stedet.   

Som regel har heksen været et i-sidste-øjeblik-projekt, men i år er vi i forholdsvis god tid, så der har været tid til at hygge om de små detaljer. Som f.eks. heksehåret på næsen... 
Andreas har valgt hårfarven, som sjovt nok minder en del om min... Bør det bekymre mig?

;o) 

mandag den 18. juni 2012

Showgirls

Jeg har fået en helt ny respekt for eksotiske dansere. I hvert fald af den slags, der svinger sig rundt om en metalstang i bedste Bridget Jones-stil...


I weekenden var jeg nemlig til tøse-fest hos min søster. I bedste Polter-abend-stil (bare uden kommende brud) var vi orienteret om at vi skulle have en dansetime - og efterfølgende var der laser-games og bowling på programmet.

Der var bare ikke nogen, der havde afsløret, at dansetimen var en prøvetime i pole-dance.

Lad mig sige det med det samme:  Det var ikke pænt. Det var ikke erotisk. Det var ikke elegant.
Til gengæld var det fysisk hårdt i en grad, som jeg slet ikke havde forestillet mig.
Da jeg var et godt stykke inde i timen, kunne jeg mærke, at det nok var bedst at stoppe, hvis jeg skulle have en chance for at komme ud af sengen dagen efter.  Godt jeg gjorde det. På trods af min tidlige tilbagetrækning er jeg i øjeblikket fuldt ud klar over, at jeg har muskler i mellemgulvet. Ikke at jeg tidligere var i tvivl, faktisk. Jeg plejer bare ikke at mærke noget til dem...
Jeg kan heldigvis stadig løfte mine arme. Det var der en del af de andre poledance-deltagere, der ikke kunne. Ikke uden at lave sjove grimasser i hvert fald. 

Det kræver lidt mere end en smule træning, før vi kan konkurrere med hende her...

Det var en sjov dag og aften. Til gengæld døde festen tidligere ud end ved tidligere lejligheder. Poledance, lasergames og bowling tog toppen af energien - og de små skub-op-is-shots gjorde resten.

;o)

søndag den 17. juni 2012

Cøliaki

Min venindes datter lider af cøliaki - glutenallergi.

Jeg kan kun forestille mig, hvor trist det ind imellem må være for et mindre barn, når det bliver inviteret til en fest, hvor alle de andre gæster spiser løs af alt det lækre på kagebordet, mens man selv må nøjes med den fine kage, som ens søde mor har medbragt som alternativ. 
For hvem vil ikke gerne have lov til at vælge og få de samme kager som de andre gæster?

Da jeg inviterede min veninde og hendes datter til sommerfesten tænkte jeg, at på den dag skal der i hvert fald også være noget, som en glutenallergiker kan tåle.  Et lidt mindre udvalg end det de andre gæster får, for jeg er trods alt ikke cøliaki-verdensmester, men dog et udvalg.

Jeg har derfor bagt glutenfri lagkagebunde efter denne opskrift. 

Andreas spiste de fleste af kanterne, der blev skåret fra på lagkagebundene. Højlydt erklærede han, at det smagte "FANTASTISK" - og jeg kan kun give ham ret. Mums.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem. Også uden en glutenallergiker i selskabet   ;o)


Noget af dejen endte i muffinsforme - og de skal efter planen pyntes mindst lige så fint som de andre cupcakes.

En del af de andre ting på kagebordet tåler hun heldigvis også.
Jell-O er glutenfri, farverigt og festligt. Kokos-makroner og regnbuefarvede frugtspyd ligeså - og også til de andre måltider i løbet af dagen er der tænkt i glutenfri muligheder eller et festligt alternativ.

:o)

lørdag den 16. juni 2012

Regnbue med posten


Jell-O. Bestilt hjem fra det store udland, fordi der mig bekendt ikke findes noget dansk alternativ...

(Faktisk fandt jeg dem her - i en engelsk butik, som har specialiseret sig i at levere fødevarer (eller hvad man nu skal kalde det) til mennesker, der følger Atkins Diet.  Hæ-hæ...)

Jeg har nemlig længe drømt om at forsøge mig med noget a'la dette... 

Pinned Image

Billede og opskrift herfra.   Er de ikke fantastiske?

Tror nok, at jeg skal bruge det meste af en nat på det, men resultatet er vel den manglende nattesøvn værd...

;o)

fredag den 15. juni 2012

Knasende regnbue

Forleden viste jeg billeder af "giftig" dej.

Her er så et billede af det færdige resultat.   En knasende regnbue.

Opskriften har jeg fundet her.

Jeg har dog erstattet margarine med smør (smager bare bedre!) og omregnet til danske mængder. Her er min danske opskrift, hvis du også vil bage farverige (eller mindre farverige) småkager. 
Jeg har lavet 2 portioner af dejen - og fik ca. 20 store småkager i hver af de 7 regnbuefarver + en farveløs variant med chokolade, som på mystisk vis allerede er forsvundet som dug for solen   ;o) 

Regnbue småkager  (ca. 80 stk)

250 g. smør - blødt
350 g. sukker
2 æg
2 tsk. vanillesukker

300 g. mel
1 tsk. natron
½ tsk. fint salt

Farve (Jeg har dels brugt alm. frugtfarve, dels farvepasta. Begge dele fungerer fint. Frugtfarven er dog ikke så koncentreret, så enkelte af farverne er lidt "fesne")

Smarties Mini  (sorteret op efter farve) - eller mørk chokolade i grove stykker.


Fremgangsmåde:
Lav småkagedejen og del den i 4 portioner (ca. 250 g. i hver). 

Rør ønsket mængde farve ind i hver portion og sæt efterfølgende dejen i køleskabet i ca. 15 min. så den er til at arbejde med.

Bland med en portion Smarties Mini i matchende farve.

Sæt små kugler på en bageplade. Hold afstand, da kagerne flyder ud.
Bages v. 175 grader varmluft i ca. 8-10 minuter. 


Køles helt af på bagerist, før de pakkes lufttæt. 

Hvis de da ikke forsvinder direkte fra bageristen og ned i maven på "tilfældigt forbipasserende"     ;o)

torsdag den 14. juni 2012

118...

Dagens blog-indlæg nr. uendeligt-mange...  men jeg synes da lige, at I skal se, hvordan 118 muffins i 7 forskellige farver og 5 smagsvarianter ser ud...   De fylder egentlig forbavsende lidt i delvist sammenpakket tilstand, ik'?


OK, der er også kun 110 muffins på billedet, for de sidste 8 var vi lige nødt til at prøvesmage...


Vi var altså også nødt til at prøvesmage den Frosting, som jeg har fundet frem til - vha. Google, sammenligning af 20 opskrifter, læsning af omkring en halv million kommentarer og anmeldelser af bemeldte 20 opskrifter osv... 
Den var udmærket.  Ikke helt sød nok til de ikke-så-søde chokolademuffins. Rigeligt sød til de sødere hindbærmuffins. Altså bliver det en slags kompromis...

Lige om lidt ligger de 110 muffins i fryseren. Jeg glæder mig til at få gjort rent bord. Må indrømme, at duften på et tidspunkt var lige vel overvældende...  og min kagetrang forsvandt sjovt nok i takt med at antallet af færdigbagte kager steg og steg...

Nu kan jeg så gå og glæde mig over, at beboerne i Huzet har lovet at hjælpe med at pynte kagerne.  Gad vide, om de helt ved, hvad det var de sagde ja til, da jeg sendte dem forespørgslen i en uskyldigt udseende lille SMS...  

;o)

Der er krymmel... og så er der KRYMMEL !

 krymmel og KRYMMEL !

Diskret farvet krymmel.

Farverigt KRYMMEL !

 krymmel og KRYMMEL !

1,8 kg. KRYMMEL ! 

Hjemkøbt herfra.  Hurtig ekspedition und alles.  Inkl. forsendelse kostede KRYMMEL ! ca. 185,- danske Kr.  Altså en del billigere end krymmel. 

Og nu har jeg vist KRYMMEL !  nok til sommerfesten og diverse...

;o)

Linet op...



Så er jeg klar.
Til storproduktion af muffins.

Red velvet, Appelsin, Citron, Chokolade, Chokolade (ja-ja, med grøn og blå frosting, for der skal jo være chokolade, selv om der ikke er noget brunt i regnbuen...), Brombær, Hindbær.

Tror nok, at jeg bliver lidt led ved duften af vanille og sukker, før jeg er færdig.

;o)

onsdag den 13. juni 2012

Det ser godtnok giftigt ud...

 


... men det dufter fantastisk - og det færdige resultat er også godkendt  

;o)

tirsdag den 12. juni 2012

Dream Team




Disse to skønne mennesker har i dag arbejdet hårdt sammen med mig - og de har helt klart kvalificeret sig til OL i 100 m. hæk. 

Jeg er meget heldig med mine svigerforældre. Tænk dig engang... De kom og tilbød mig at hjælpe til med at klippe hækken, så den kan være fin til sommerfesten. Tilmed som en overraskelse for Gemalen, der skulle på arbejde.
Han blev glædeligt overrasket - og svigerforældrene fik jordbærkage som afslutning på en hård arbejdsdag.  Meget velfortjent.

:o)

mandag den 11. juni 2012

Klogere på Smarties

Andreas og hans mor ved nu en hel masse om Smarties Mini.


Vi ved, at der er 8 farver - og at 7 af dem indgår i regnbuen.


Vi ved, at der er næsten samme mængde af alle farverne i en pose.


Andreas ved, at de brune smager fint som belønning for vel udført sorteringsarbejde.

:o)