torsdag den 14. juli 2011

Staycation

Vi holder ferie "hjemmefra" i år.  Stay at home vacation - eller Staycation.

Det var dog med den "vi-lover-os-selv-og-hinanden"-klausul, at det hele ikke skulle gå op i arbejde i hus og have. Det er nemlig alt, alt for nemt at falde i det hul.
Derfor lavede vi en laaaaang liste over ting, som vi kunne foretage os i Københavnsområdet. Både aktiviteter til solskinsdage - og til de uundgåelige regnvejrsdage.

Det er begrænset, hvor meget vi har leget "turister" i København. Sådan er det vel oftest med det område man bor i?  Sightseeing i København var derfor en del af vores plan.
Med turen til Trekroner Fortet og den medfølgende havnerundfart blev der slettet en del af punkterne på listen.
En anden solskinsdag var vi en tur rundt i indre by - hvor "Bjergkøbing Grand Prix" blev genset i biografen - efter en tur på "restaurant" (aka Jensens Bøfhus. Kan I se af "", at jeg er mere til A Hereford Beefstouw?  De gode bøffer er dog bedst, når de indtages uden krudt-i-rumpen-børn i nærheden...)

- og så skal man selvfølgelig også i ZOO, hvor jeg faktisk ikke har været i flere år...  Nu har vi dog købt årskort, så mon ikke jeg får rig mulighed for at gense mine yndlingsdyr - Elefanterne og tigrene...

Ah... man kunne jo lige snuppe sig en lur - og flytte en doven snabelfuld sand...

Tigrene plejer også at ligge dovent hen, men der var faktisk temmelig meget leg i dem på denne dag. Så minder de mig i endnu større grad om vores egne huskatte - omend i en noget større udgave...


Åh... hvad ville jeg ikke give for at få lov til at klø sådan en blød basse imellem ørerne?  Hm... måske ikke mit liv eller min førlighed, men...  

Uh... jeg elsker tigre.

Zebramangusterne fik også megen opmærksomhed - specielt de små unger var sjove

Yep... ZOO hører bestemt til på en Staycation i København.

I dag siler regnen ned udenfor - og jeg tror perleværkstedet kalder. Når altså morgenmaden engang er indtaget. Vi sover nemlig læææænge i øjeblikket (eller det gør ungerne og Gemalen...) og tager det stille og roligt om morgenen, hvis vi ikke har ud-af-huset-planer.
Ferie er jo også at dvaske rundt i nattøj til klokken 11...

:o)

lørdag den 9. juli 2011

Spejlinger

Det nylige regnvejr har for mange bragt noget negativt med sig...  græsplænerne i kvarteret er mange steder fyldt med indhold fra oversvømmede kældre, butikker er midlertidigt lukkede osv.

Men regnvejret og den medfølgende oversvømmelse gav os en helt speciel oplevelse, da vi tog havnebussen til Trekroner Fortet.




Kælderen i Kasematet var oversvømmet - med smukke spejlinger til følge - men resten af fortet er bestemt også et besøg værd, hvis I er på de kanter.
Trekroner Fortet er et dejligt åndehul - kun ½ times sejlads fra Nyhavn.


Siden vi sidst besøgte Trekroner Fortet er der kommet mere liv på stedet. Udstillinger omkring fortets historie, film om Slaget på Reden og "gå-på-opdagelse-i-kælderen-med-lommelygte". Det sidste var dog lidt for uhyggeligt for Andreas og Emilie - og lidt for vådt...




Fantastisk udsigt ind mod København...


... og ud over havet. Da vi besøgte Trekroner, var udsigten dog begrænset til et af de andre Forter. Sverige var forsvundet i disen.  


Og findes der noget bedre og mere afslappende end en sightseeingtur fra vandsiden, når man er på storbyferie?


søndag den 3. juli 2011

It's oh so quiet...

shhh... shhh...

It's oh so still...
shhh... shhh...

You read a book
shhh..... shhh...

it's so peaceful until...

It starts to rain
Zing boom
The sky up above
Zing boom
is caving in
wow bam

and we were running round, scooping up, throwing out, scooping up, throwing out, holding up...

Hm...  med en lille omskrivning passer Björks sang meget godt på tilstanden her i huset i går. Første feriedag blev brugt på små, stille sysler og hygge...  lige indtil uvejret brød løs.

Holllllaop, hvor det regnede... og lynede og tordnede... lynet slog ned i nærheden og HFI-relæet satte ud... mørklagt i et stykke tid, før jeg fandt stikket...  Småpaniske børn...  og så skete det, som vi indtil videre har været forskånede for:  Vi fik vand i kælderen.
Vi har hidtil på MAGISK VIS været forskånet. Når alle de andre på vejen har klaget... har vi været heldige. Igen. Igen.  Lige indtil i går, hvor kloakken på badeværelset pludselig spyede vand. I et tempo, så vi fik ualmindeligt travlt med at finde spande, fejebakker og bøtter frem - og skovle vand op og smide det ud af vinduet. Skovle op. Smide ud. Skovle op...

Adrenalin giver sgu lidt et rush, og vi skovlede som rasende...

Heldigvis kunne vi følge med, og vandet nåede aldrig over dørtrinnet. Havde vi ikke været hjemme...

Genboerne var ikke så heldige - de endte med 5 cm. vand over hele gulvet i kælderen. De var tilmed bortrejst, så Gemalen fik travlt med at skovle vand ud hos dem, da panikken i vores egen kælder var overstået. Sjovt nok mindede det mig utroligt meget om vores bryllup, hvor det regnede på tilsvarende vis dagen før. Her var genboerne også bortrejst - og Gemalen brugte et par timer på at skovle vand.
5 cm. vand i hele kælderen... Så nådigt er det så ikke engang alle, der er sluppet. To huse på vejen har fået totaltskadet kælderen.

Pyyh, siger jeg bare... og trækker vejret lettet. (Og det gør indehaveren af "Vanløse Lokalbibliotek" - som er opmagasineret i vores kælder - sikkert også, når hun læser dette...)

Og nu må I have mig undskyldt. Jeg skal ned og stille spande og øser klar - for der er lovet mere regn, og jeg vil pinedød gerne være bedre forberedt i dag, end jeg var i går aftes.

:o/